Jabar83 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Testowane dokładnie sa pewnie pojedyncze sztuki. Coz ja tam wezmę MSI. Ale watpie by na dniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 to ustawiłem w AF rdzeń +100, pamięci na 7700, power target i voltage na maxa w prawo, odpaliłem thief i bam na ekranie pojawiły się kolorowe pixele i zwiecha. potem cała masa problemów a w zasadzie jest jeden niebieskie paski poziome na ekranie i zwiecha. Przecież oni w tych wszystkich niereferencyjnych oc wynalazkach dowalają jakieś kosmiczne power targety - musiało być niezłe napięcie na niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Panowie ktoś może mnie uświadomić jaką dokładnie wersję 970 posiadam. Kupiłem tę kartę: http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-970-oc-4gb-gddr5-256-bit-2xdvi-hdmi-3xdp-box-gv-n970wf3oc-4gd-649207/ specyfikacja odnośnie rdzenia to - Boost 1253Mhz, tak podaje sklep, producent, Gpu-z. U mnie natomiast karta w trybie boost ma 1366Mhz. Tak ma być? Karta jeszcze nie podkręcana, zakupiona w zeszłym tygodniu. Kilka screenów: Edytowane 26 Czerwca 2015 przez kardas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 BTW. Wie ktoś jak może wyglądać finalna kontrola jakości w fabrykach? Wszystkie karty są odpalane? Porządnie wygrzewane? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Statystyka prawde Ci powie, biora M z N probek, przy ktorych statystyka mowi, ze maja jakies 80-90% na znalezienie felernej partii i testuja. Jak cos nie tak partia do kosza, albo dokladnej weryfikacji, reszta do pudel ;) Co do samej karty jakby ceny spadly o jakies 200zl to zastanawilbym sie nad sprzedaza 970 i zwodowaniem jakies Ti ;p A to oc mowilem wczesniej o enie to odnosilem sie do testow na ppc - inne portale podaja wieksze rozbieznosci w fps na + dla ti. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Przecież oni w tych wszystkich niereferencyjnych oc wynalazkach dowalają jakieś kosmiczne power targety - musiało być niezłe napięcie na niej.napisałem że widziałem tylko 1.245v, w kwestii zabezpieczen niech się wypowie sideband ale skoro na innych seriach jest sprzetowa "blokada" napięcia to tutaj też napewno jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Wszystko jest ok, a nawet lepiej. Wartość boost zależy od ASIC karty, a że trafiła Ci się bardzo dobra sztuka (83.2 % to świetny wynik), to karta boostuje wysoko. Rdzeń powinien też ładnie się podkręcić, nawet bez zmiany napięcia > 1500 MHZ (boost). GPU-Z pokazuje wyniki zapisane w biosie karty i te dla każdego WF3OC będą takie same, ale realny maksymalny boost osiągany w grach zawsze jest dużo wyższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Np. dla mojej 970-tki z asic 70% boost na domyślnych ustawieniach wynosi 1329 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Testowane dokładnie sa pewnie pojedyncze sztuki. Coz ja tam wezmę MSI. Ale watpie by na dniach. No cóż nie dotrzymałem słowa i karta w poniedziałek ma być wysłana do mnie. Chwila słabości wzięła góre. To mój pierwszy tak poważny zakup jeśli chodzi o sprzęt komputerowy. Obym nie żałował. Bo za to to ja do dobego Audi bym dołożył. A tak no coż popracuje te 2 miechy dłuzej na ten cel ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 No cóż nie dotrzymałem słowa i karta w poniedziałek ma być wysłana do mnie. Chwila słabości wzięła góre. To mój pierwszy tak poważny zakup jeśli chodzi o sprzęt komputerowy. Obym nie żałował. Bo za to to ja do dobego Audi bym dołożył. A tak no coż popracuje te 2 miechy dłuzej na ten cel ;) gdzie i za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irokez85 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Blok + backplate w końcu przyjechał, do jutra mam nadzieję zwoduję kartę. Aktualnie muszę uporać się z BSOD'ami bo stery 353.06 wołają <span style='color: red;'>[ciach!]</span>a o pomstę do nieba.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Dostałem mail z x-kom, że MSI Gaming dostępne, ale na stronie dalej posucha... musieli wyprzedać w ekspresowym tempie, albo nie wiem, o co kaman. Edytowane 26 Czerwca 2015 przez Cypher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 gdzie i za ile? W komputronik za 3249 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makun Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Panowie, szybkie pytanie bo obecnie nie jestem w temacie hardware. Czy ten GTX 980 Ti nie posiada osłony IHS/ma odsłonięty rdzeń procesora? Jeśli tak to czy u wszystkich producentów, bo nie wiem czy będę musiał zdejmować :P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) 1. czemu dla gorszego ASIC na WC/LN chlodzeniu się niby lepiej podkręca? 2. ma ktoś może informację czy MSI 970 100ME jest dokładnie takiej samej długości jak nowa wersja MSI 970 Gaming? Edytowane 26 Czerwca 2015 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irokez85 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Więc tak nigdy więcej bloków od EK... nie wiem czy trafiła mi się wadliwa sztuka ale jeżeli nie to jak można robić tak delikatne <span style='color: red;'>[ciach!]</span>o. Puściły 3 gwinty w bloku po lekkim dokręceniu małym śrubokrętem (zdjęcia poniżej)... musiałem przytrzymać z drugiej mańki kombinerkami co by odkręcić później śrubkę. Co przy zabawie kombinerkami przy karcie graficznej za 3k powoduję szybsze bicie serca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) Pięknie. Jeden pali kartę po 10 min. Drugiemu brak czucia w palcach. Zdolne z was bestie. Taptaptap Mlais M52 Edytowane 27 Czerwca 2015 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 Janusze OC :ploom: 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Master Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 Czy ten GTX 980 Ti nie posiada osłony IHS/ma odsłonięty rdzeń procesora? Jeśli tak to czy u wszystkich producentów, bo nie wiem czy będę musiał zdejmować :P ? Karty graficzne nigdy nie miały IHS... Ten szajs występuje tylko w prockach... Chyba, że chcesz użyć karty graficznej jako procesora to już inna bajka. Musisz ten IHS założyć! Żarty sobie robię (dot. ostatniego zdania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 Panowie czy edycja prędkości obrotowych wiatraczka w biosie działa? Mam gigabyta i jest jedyną słyszalną rzeczą w budzie. Wiatraczki kręcą się w idle ~1400-1500rpm, temp ~ 32C. Czy można zejść poniżej tych 34% prędkości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eleven11 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 Poważnie słyszysz to chłodzenie w IDLE? Mam wersję G1 od Gigabyte i jak dla mnie to jest niesłyszalna. Na 99% da się zejść poniżej tych 34% za pośrednictwem edycji BIOSU, aczkolwiek można to też zrobić jakimś programem do OC. Gigabyte ma swój: OC Guru, ale są też inne alternatywy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 Panowie czy edycja prędkości obrotowych wiatraczka w biosie działa? Mam gigabyta i jest jedyną słyszalną rzeczą w budzie. Wiatraczki kręcą się w idle ~1400-1500rpm, temp ~ 32C. Czy można zejść poniżej tych 34% prędkości? Edycją biosu można zejść na 1100. PER01 ustaw 25. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 Panowie czy edycja prędkości obrotowych wiatraczka w biosie działa? Mam gigabyta i jest jedyną słyszalną rzeczą w budzie. Wiatraczki kręcą się w idle ~1400-1500rpm, temp ~ 32C. Czy można zejść poniżej tych 34% prędkości? Nawet można w biosie ustawić tryb półpasywny. Jak tak przerobiłem i do 60*C wentyle nie kręcą się wcale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 Więc tak nigdy więcej bloków od EK... nie wiem czy trafiła mi się wadliwa sztuka ale jeżeli nie to jak można robić tak delikatne [ciach!]o. Puściły 3 gwinty w bloku po lekkim dokręceniu małym śrubokrętem (zdjęcia poniżej)... musiałem przytrzymać z drugiej mańki kombinerkami co by odkręcić później śrubkę. Co przy zabawie kombinerkami przy karcie graficznej za 3k powoduję szybsze bicie serca... A już chciałem pisać jak udała się zabawa z nałożeniem bloczku. I kolejne pytania jak OC... a tu :( Ten szajs walnął? https://shop.ekwb.com/ek-fc-titan-x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 napisałem że widziałem tylko 1.245v, w kwestii zabezpieczen niech się wypowie sideband ale skoro na innych seriach jest sprzetowa "blokada" napięcia to tutaj też napewno jest. W maxwellach max vid to 1.275v tylko to nie jest żadne zabezpieczenie, napięcie poprzez vid kontroluje sterownik. Jak masz vrm z szyną i2c i obsługę w msi af, to wyłączasz kontrolę przez vid i zmieniasz napięcia do woli. Tylko na większości 9xx siedzą vrm bez takiej możliwości. Karty graficzne nigdy nie miały IHS... Nie wcale, seria FX 5xxx,8800, fermi 4xx i 5xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 Już mam w biosie PER01 na 25 i rzeczywiście wentyle idą na ~1100. Karta teraz jest niesłyszalna. Dzięki zaodrze244. Stanko, jakie nastawy w biosie, ustawiasz tylko PER01 czy do tego jeszcze RPM01 ? Na tę chwilę karta idzie stabilnie przy 1530Mhz. Temp w GTAV czy Crysis 3 w granicach 65-71C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irokez85 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) A już chciałem pisać jak udała się zabawa z nałożeniem bloczku. I kolejne pytania jak OC... a tu :( Ten szajs walnął? https://shop.ekwb.com/ek-fc-titan-x Już naprawiłem, przywaliłem kropelką (nie przewodzi prądu) pozostałe też wzmocniłem na wszelki wypadek i trzyma elegancko, ale faktem jest że strasznie delikatne są te gwinty. Miałem wcześniej dwa uniwersalne od ek na gtx 670 sli i była zupełnie inna historia. W Aquacomputer w full coverach gwinty są porządne. Pod obciążeniem w heaven 36C~38C.... i leci od razu na 1445mhz, a nie 1410~~1420mhz Wentyle noctua pwm 140stki (chłodnica 3x140) na górze skręcone na 700rmp w fanxpert, z przodu 120stki (chłodnica 3x120) też na 700rpm i cisza :D Pięknie. Jeden pali kartę po 10 min. Drugiemu brak czucia w palcach. Zdolne z was bestie. Taptaptap Mlais M52 Janusze OC :ploom: @radiergummi - nie brak czucia w palcach bo bawię się WC od paru ładnych lat i pierwszy raz miałem styczność z tak chujowym i delikatnym gwintem. Można łatwo na zdjęciach porównać do Aquacomputer i tam gwinty są duże i porządne a to jest dosłownie maleństwo. @grzechotnik - Januszu jak nie masz nic ciekawego do dodania w tej dyskusji to wyjazd z bajki a nie trollujesz. Edytowane 27 Czerwca 2015 przez irokez85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 Tak mam to ustawione: http://zapodaj.net/c596b6213178b.jpg.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 @grzechotnik - Januszu jak nie masz nic ciekawego do dodania w tej dyskusji to wyjazd z bajki a nie trollujesz. Ojoj, chyba nadepnąłem ci na e-przyrodzenie. Może więcej dystansu do siebie? ;) eot 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irokez85 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 Ojoj, chyba nadepnąłem ci na e-przyrodzenie. Może więcej dystansu do siebie? ;) eot O moje przyrodzenie się nie martw, jak nic nie wnosisz do dyskusji to nie troluj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 Panowie, ale te pyskówki i rzucanie mięsem jest naprawdę już męczące. Prawda jest taka że trzeba szanować pieniądze bo różne to bywa. Tak wiem karta wróci nowa z serwisu, ale nigdy nie wiadomo. W każdym razie są to pierwsze rewizje i do tego jeszcze Gigabyte, który dla mnie jest już dawno skreślony, więc mi tam ich nie żal jak będą tą jedną i więcej przekręconych kart w plecy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...