zaodrze244 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) Pewnie wyjęcie baterii parę razy też by pomogło ale w molexie szukałbym przede wszystkim nadziei. Edytowane 19 Lipca 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bashey_pl Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) Nic nie pomogło ani molex ani resety biosu. Update Coś jednak jest nie tak z kartą. Sprawdziłem dzisiaj na mojej płycie poszły bez problemów MSI 970 GTX sztuk dwie jak i również Asusa 970 GTX. Komputer odpalał bez żadnego zająknięcia i bez żadnego podłączania molexa czy też resetowania biosu. Natomiast mój Gigabyte`a jeszcze raz sprawdzony na dwóch innych płytach pracuje tylko i wyłącznie trybie magistrali x4. Każda z wcześniej wymienionych kart działa normalnie na testowanych płytach w pełnej szerokości x16. Jest to chyba powód do reklamacji?? Edytowane 19 Lipca 2015 przez bashey_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 Jak najbardziej jest to powód do reklamacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 Wiedziałem, że ASRock jest niewinny !!! Natomiast płyty i grafy gigaszyta omijać szerokim łukiem. P.S. zaodrze jak tam kumplowy 980Ti? :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bashey_pl Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 (edytowane) Od 9600GT przez 460GTX i 670GTX, wszystko Gigabyte'a to dopiero 970-tka taki problem mi sprawiła. Edytowane 20 Lipca 2015 przez bashey_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 (edytowane) P.S. zaodrze jak tam kumplowy 980Ti? :wink2: Przeklęty proline i ich 21 dni roboczych. Rozpoczyna się właśnie 4 tydzień czekania. Z proline zazwyczaj w 3 tygodnie zawsze wszystko załatwiałem ale teraz pewnie to się przeciągnie. Morele z dyskiem ssd też mnie kiwało, najpierw chcieli mi wcisnąć badziew adaty jak się zbuntowałem to mi napisali ze oddadzą kasę, jak się zacząłem o kasę dopominać to łaskawie wystawili fakturę korygującą żeby następnego dnia mi napisać że mi dysk wymienią na nowy taki sam cruciala. To im napisałem żeby przestali mnie tym już dręczyć i żeby oddali mi kasę tak jak było ustalone. W piątek niby kasę nadali czekam na jej pojawienie się na koncie. Edit kasa dotarła Edytowane 20 Lipca 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 Cholera, wie ktoś gdzie można dostać EVGA Hybrid na Titana X ? Potrzebne mi trzy sztuki.Ani na Amazonie nie ma, ani na stronie EVGA ani na ebayu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 Moze nie sprzedaja tego oddzielnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 Moze nie sprzedaja tego oddzielnie? Sprzedają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 jeśli chodzi o filmy, zainstaluj potplayer, tam masz możliwość dublowania fps, o ile ktoś tak lubi (filmy wyglądają jak w tv) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARPS DRITT Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2015 W oczekiwaniu na nowy build mam pytania: 1. który brand 980 ti wybrać (myślałem o Asus/EVGA) ? 2. warto inwestować w ramkę np. NZXT i AiO na 140 mm (w sensie uzyskanych taktowań, bo cenowo i tak wyjdzie prawie + 700 zł), czy karta sama będzie sterować wentylem na VRM czy lepiej zrobić to z "rąsi" i co z chłodzeniem ramu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2015 Asus/EVGA a może ZOTAC, ta karta fajnie się sprawdza :) A jak już tak liczysz to co stoi na przeszkodzie z EVGA w wersji Kingpin? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2015 Porwałem się na MSI Gaming, który zwyciężył w dylemacie "on" vs "2x 970 w sli". Wiesiek dostanie skrzydeł w 1440p w końcu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 Koledzy szybkie pytanie, jeśli zmienię mojego r9 290x na gf 980ti ( bez sli) to korzystniej pod kątem głośności komputera brać niereferenta? Problem jest taki, że dokładnie pod kartą mam ssd na m.2 i moje aktualne chłodzenie karty centralnie fuja na dysk ciepłym powietrzem. Pomimo solidnie wentylowanej obudowy temperatury jakie zanotowałem na ssd zdażają się mocno podwyższone. Jeśli wybiorę referenta pewnie będzie głośniej ale dysk przynajmniej nie będzie się przegrzewał. Nie wiem zatem kompletnie jaki rodzaj chłodzenia karty wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 W tym rzecz , że ref 980ti jest cichszy od msi 290x gaming :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 (edytowane) A jest to pewna informacja? Jeśli kupię najtańszego referenta np MSI, to tak samo będzie tak cichy czy tutaj także bywa różnie? Edytowane 23 Lipca 2015 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 Chyba jeszcze nie zdążyli wydać bieda pseudo referentów 980 ti , więc te co są na rynku powinny być wszystkie takie same. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) Otrzymałem w piątek zamówioną 970. Na starcie miała boost na 1329. Po szybkim OC ustawiłem 1500 boost (więcej nie próbowałem) na rdzeniu i 7900 na pamięciach (przy 8000 waliło artefaktami). Napięć nie ruszałem tylko limit dałem na maxa. Karta chodzi na 1.2060 V. Używam Win 10 ostatni build i zdarzyło mi się 2 razy, że ekran mi po prostu znikł, stał się czarny i tylko restart pomógł, raz po uruchomieniu Heaven na świeżej karcie dopiero co włożonej, drugi raz już po OC. Od tego czasu żadnych problemów nie zauważyłem, może to wina systemu ... okaże się w dłuższym okresie czasu. Wentylatory ma dość głośne przy ostrej pracy, jednak temperatury 74 nie przekraczają, więc wygląda ok. W Wiedźmina 3 trochę pograłem (kartę kupiłem, bo gra nie chciała działać na integrze :)) i wszystko chodzi jak należy, chociaż ten Nvidia Experiance chyba przesadził z ustawieniami bo mi myszka w menu strasznie "pływa". Chciałem Was spytać czy też macie takie rozrzuty robiąc test 3dmarka Firestrike (w Steam wybieram opcję 64 bit przy starcie programu). Dzisiaj rano przy pierwszej próbie miałem 9700 overall score, wydawało mi się coś nie tak bo wczoraj było 10300. Upewniłem się, że CPU boostuje jak należy do 4.5Ghz i uruchomiłem jeszcze raz i tym razem wyszło 10750 a Graphics score 13522. Zawsze był jakiś rozrzut pomiędzy próbami, ale ten wydaje się być trochę duży, 1000 punktów różnicy. W Heaven ze wszystkim na maxa mam wynik 1553. EDIT: Jeszcze jedna próba i 10715/13432, dwie ostatnie próby dały zbliżone wyniki. Edytowane 25 Lipca 2015 przez cripple Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 W wiedzminie ustaw myszke sprzetowa. Mi to pomoglo. Nie orientuje sie ktos czy te 14dni kalendarzowych w serwisie esc dotyczy takze weekendow czy samych dni roboczych? Bo nie wiem czy w pon nie dzwonic i domagac sie sprawnej karty :p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 14 dni kalendarzowych to 14 dni kalendarzowych. gdybyś miał napisane 21 dni roboczych jak proline to miałbyś tylko dni od pon do piątku. a co się dzieje z twoją kartą że chcesz ją zwracać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) Padla mi po zalozeniu wodnego chlodzenia. Cos musialem przypadkiem szturchnac czy cos w ten desen. W pon juz bedzie po 14 dniach, ktore sobie przypisuja i beda musieli wymienic na nowke. Aktualnie wisi u nich ze jest w serwisie zewnetrznym. Edytowane 26 Lipca 2015 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Padla mi po zalozeniu wodnego chlodzenia. Cos musialem przypadkiem szturchnac czy cos w ten desen. Jak rozumiem, oczekujesz odpłatnej naprawy, prawda? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) Jak nie widać śladu uszkodzenia to nie będą robić problemów. Gorzej jak były jakieś plomby (chociaż rzadko je dają teraz) na śrubach. Z tego co wiem to Palit takie daje. Gigabyte niby nie. Edytowane 25 Lipca 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Przy uszkodzeniu mechanicznym cudów bym się nie spodziewał, ale zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) Wg. Ich regulaminu reklamacji to jesli w ciagu 14dni kalendarzowych nie ustosunkuja sie do klienta rzadan, ozmacza akceptacje. Tak wiec teraz wynikaloby, ze to ich niedopatrzenie i reklamacja powinna byc uznana mimo wszystko. "6.5. Sprzedawca ustosunkuje się do reklamacji Klienta niezwłocznie, nie później niż w terminie 14 dni kalendarzowych od dnia jej złożenia. Brak ustosunkowania się Sprzedawcy w powyższym terminie oznacza, że Sprzedawca uznał reklamację za uzasadnioną." Edytowane 25 Lipca 2015 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 Wg. Ich regulaminu reklamacji to jesli w ciagu 14dni kalendarzowych nie ustosunkuja sie do klienta rzadan, ozmacza akceptacje. Tak wiec teraz wynikaloby, ze to ich niedopatrzenie i reklamacja powinna byc uznana mimo wszystko. "6.5. Sprzedawca ustosunkuje się do reklamacji Klienta niezwłocznie, nie później niż w terminie 14 dni kalendarzowych od dnia jej złożenia. Brak ustosunkowania się Sprzedawcy w powyższym terminie oznacza, że Sprzedawca uznał reklamację za uzasadnioną." No to gitara, sami sobie napisali głupi regulamin, to niech się trzymają dat. ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2015 No to gitara, sami sobie napisali głupi regulamin, to niech się trzymają dat. ; ] To nie jest ich widzi misie, jest to zgodnie z nową ustawą o prawach konsumenta. Każdy sklep internetowy powinien mieć ten zapis. Pytanie czy o nim pamiętają ;) Jedno jest pewne, że nawet jeśli będą chcieli się wymigać z reklamacji to niestety jest już za późno (pod warunkiem że rzeczywiście termin został przekroczony). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 Mam potwierdzenie od sendit, kiedy karta do nich dotarla. Liczylem od nastepnego dnia. Regulamin dotyczy jeszcze starej ustawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
O_Forrest_O Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 Witam, Jesli pisze w zlym temacie prosze o zamkniecie badz przeniesienie. Wczoraj zmienilem karte na 980ti (od MSI)... Otoz uzyskuje dosyc niskie wyniki w 3dmark (fire strike): http://www.3dmark.com/fs/5516266 http://www.3dmark.com/fs/5516523 Czyli okolo 13500pkt. Dosyc nisko jesli by nie powiedziec, ze raczej dno dla tej karty (wczesniej mialem np 9300pkt na Radeonie 290 - windforce default oc) - w sieci mozna znalesc duzo lepsze wyniki na tej samej konfiguracji - procek 2500k (OC 4,7Ghz) Pamieci wsumie mam 8gb (DDR3 Kingstona Genesis dzialajace z predkoscia 1333Mhz - niby sa to 1600Mhz ale bios automatycznie wybiera taka czestotliwosc). Czy nic sie nie da zrobic z takim wynikiem ? Zmiana ramu cos pomoze ? Karta od MSI w standardzie jest dosyc wysoko podkrecona i w trybie boost trzyma 1310Mhz - max temp raczej stala i okolo 76 stopni C - ale back plate strasznie goracy, dodatkowo jest dosyc glosna i generuje olbrzymie ilosci ciepla - wystarczy reke przylozyc i z odlegosci 10cm i czuc jak by to farelka powietrzem dmuchala - przy 290 bylo o wiele wiele chlodniej, teraz to jest poprostu ogrom ciepla i do tego glosno, nie wytrzymam tego i raczej obnize takty aby zmiejszyc zuzycie pradu (po ilosci ciepla wyglada, ze ciagnie ze 100W wiecej niz 290... gorace powietrze wydobywa sie w zastraszajacych ilosciach a 3D mark pokazuje, ze jest "tylko" 35%-40% szybasz - i ponad 3 razy drozsza - radeon kupiem za 920zl uzywanego - MSI nowa za ponad 3200zl bo niby taka cicha i dobre chlodzenie... jesli nic sie nie da zrobic to wystawiam na sprzedaz aby chociaz 2500zl odzyskac :] Dzieki za kazda odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 (edytowane) O_Forrest_O moim zdaniem wyniki masz w normie. zobacz sobie na wynik cząstkowy graphics score masz 18k. porównaj to sobie w wynikiem na purepc w teście msi i wyjdzie ci różnia wynikająca z samego procka. chcesz mieć więcej pkt zmień procka na skylake. jeżeli gry działają lepiej niż na 290 to wiesz skąd trzeba było tyle dopłacić żeby mieć lepszą kartę graficzną. jeżeli nie działają lepiej sprzedaj całego kompa i kup konsolę. temperaturę karty oraz jej głośność można opanować mając dobrze wentylowaną obudowę np coolermaster haf X. reszta obudów z wentylatorkiem jednym lub dwoma 120mm i jednym z tyłu wyciągającym bez porządnego nawiewu bocznego na karty graficzne tylko udaje że jest dobrze wentylowana a tak naprawdę jest jednym wielki shitem :P Edytowane 27 Lipca 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...