VICTORious Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2015 Chodzi o obsługę stanów uśpienia/hibernacji w Haswellach. Co prawda to taka tam drobnostka ale lepiej mieć niż nie mieć. Szukałem rozwiązania problemów wstrzymywania systemu - po jakimś czasie komp się budzi i po chwili znów się wygasza - i tak bez przerwy. Czy to właśnie o tym problemie wspomniałeś? (Cooler Master Silent Pro 700W). sorry za oftop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2015 http://techreport.com/review/24897/the-big-haswell-psu-compatibility-list#coolermaster Całkiem dobra lista :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) Wylacz c-staty i każdy zasilacz będzie dobry zresztą ją je mam wyłączone mam w nosie oszczędzanie energii sortowanie śmieci i inne bzdury. Edytowane 18 Lipca 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2015 Gosu a jaki zasilacz 850W pod Haswella bys polecil? Bo nie kazdy jest dobrze opisany pod tym wzgledem. Cena max 600pln Planujesz SLI ? Nawet 3 WAY by wszedł pod dobrą 850 :) Ja na Corsairu AX 850 miałem 3x Titan X. Dopiero po OC kart, zaczął się męczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artymienek Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) Czytając o tej przejściówce molex->6pin przypomniałem sobie, że to rozwiązało by mi problem 1 kabla. Mam molex bo jedna rzecz w budzie go wymaga, 6 pin oddzielnym kablem i 8 pin do karty. Pozbyłbym się tego 6 pin i zawsze to luźniej. Dorzuciłem sobie wentylator z przodu kolejny aby dawał więcej powietrza do budy. Kurde 27-28 stopni w pokoju ostro daje komputerowi. Kurcze lubię moją R4, ale przekonałem się co to znaczy feler z tymi plastrami miodu - dźwięk wiatraczka potrafi przyprawić o nerwicę, a dokładnie powietrze przelatujące przez te otwory. Edytowane 18 Lipca 2015 przez artymienek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2015 U mnie po modyfikacjach obudowy w obecne upały temperatura na rdzeniu nie przekracza 60 stopni także teraz jestem bardzo zadowolony. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bashey_pl Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2015 Panowie pomóżcie bo mam wielki problem. Kupiłem Gigabyte`a 970GTX G1 i ni w pięć ni w dziesięć nie chce mi się komp uruchomić. Dr. Debug pokazuje błąd karty D6. Chłodzenie na karcie się uruchamia jak również podświetla się logo Windforce. Zasilanie karty podpięte dobrze.Sprawdzane na kilku biosach. Beepnie 5 razy i zaczyna ładować Windowsa. Karta sprawdzona na innej płycie pod gniazdo 1150 i nie ma problemów. Z kartą z sygnaturki problemów nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2015 Wina BIOS-u Asrocka na 90%. To znaczy u źródeł to zapewne wina BIOS-u Gigabyte'a. Nikt nie zatroszczył się o kompatybilność z tak starą platformą i akurat pechowo coś nie pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2015 Panowie pomóżcie bo mam wielki problem. Kupiłem Gigabyte`a 970GTX G1 i ni w pięć ni w dziesięć nie chce mi się komp uruchomić. Dr. Debug pokazuje błąd karty D6. Chłodzenie na karcie się uruchamia jak również podświetla się logo Windforce. Zasilanie karty podpięte dobrze.Sprawdzane na kilku biosach. Beepnie 5 razy i zaczyna ładować Windowsa. Karta sprawdzona na innej płycie pod gniazdo 1150 i nie ma problemów. Z kartą z sygnaturki problemów nie ma. Molex w płytę wpięty? Sprawdzałeś w drugim slocie PCI-E ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bashey_pl Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 Molex nie wpinany. Sprawdzę to. Tak w innych slotach na tej płycie to samo natomiast 670GTX działa w każdym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 To nie tyle wina gigabyta, co wujowego wsparcia asrocka dla tej płyty. Producent po prostu się wypiął i nowszych biosów nie wypuszcza. Twój bios z sygnatury (nieoficjalny jak widzę) obsługuje serię gtx 7xx, maxwelli najwyraźniej już nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bashey_pl Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 Imałem sie wszystkiego byle tylko poszło. Ale kuźwa na necie ludziom działa ta karta na tej płycie. Mam nadzieję, że podłączenie molexa coś da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 Ja co prawda mam P67 extreme4. Na poczatku mialem problem z odpaleniem 980Ti bo nie bylo obrazu. Ale pare resetow i plyta zastartowala. Bios nie zmieniany od 2 lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) Pewnie wyjęcie baterii parę razy też by pomogło ale w molexie szukałbym przede wszystkim nadziei. Edytowane 19 Lipca 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bashey_pl Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) Nic nie pomogło ani molex ani resety biosu. Update Coś jednak jest nie tak z kartą. Sprawdziłem dzisiaj na mojej płycie poszły bez problemów MSI 970 GTX sztuk dwie jak i również Asusa 970 GTX. Komputer odpalał bez żadnego zająknięcia i bez żadnego podłączania molexa czy też resetowania biosu. Natomiast mój Gigabyte`a jeszcze raz sprawdzony na dwóch innych płytach pracuje tylko i wyłącznie trybie magistrali x4. Każda z wcześniej wymienionych kart działa normalnie na testowanych płytach w pełnej szerokości x16. Jest to chyba powód do reklamacji?? Edytowane 19 Lipca 2015 przez bashey_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 Jak najbardziej jest to powód do reklamacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 Wiedziałem, że ASRock jest niewinny !!! Natomiast płyty i grafy gigaszyta omijać szerokim łukiem. P.S. zaodrze jak tam kumplowy 980Ti? :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bashey_pl Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 (edytowane) Od 9600GT przez 460GTX i 670GTX, wszystko Gigabyte'a to dopiero 970-tka taki problem mi sprawiła. Edytowane 20 Lipca 2015 przez bashey_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 (edytowane) P.S. zaodrze jak tam kumplowy 980Ti? :wink2: Przeklęty proline i ich 21 dni roboczych. Rozpoczyna się właśnie 4 tydzień czekania. Z proline zazwyczaj w 3 tygodnie zawsze wszystko załatwiałem ale teraz pewnie to się przeciągnie. Morele z dyskiem ssd też mnie kiwało, najpierw chcieli mi wcisnąć badziew adaty jak się zbuntowałem to mi napisali ze oddadzą kasę, jak się zacząłem o kasę dopominać to łaskawie wystawili fakturę korygującą żeby następnego dnia mi napisać że mi dysk wymienią na nowy taki sam cruciala. To im napisałem żeby przestali mnie tym już dręczyć i żeby oddali mi kasę tak jak było ustalone. W piątek niby kasę nadali czekam na jej pojawienie się na koncie. Edit kasa dotarła Edytowane 20 Lipca 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 Cholera, wie ktoś gdzie można dostać EVGA Hybrid na Titana X ? Potrzebne mi trzy sztuki.Ani na Amazonie nie ma, ani na stronie EVGA ani na ebayu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 Moze nie sprzedaja tego oddzielnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 Moze nie sprzedaja tego oddzielnie? Sprzedają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2015 jeśli chodzi o filmy, zainstaluj potplayer, tam masz możliwość dublowania fps, o ile ktoś tak lubi (filmy wyglądają jak w tv) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARPS DRITT Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2015 W oczekiwaniu na nowy build mam pytania: 1. który brand 980 ti wybrać (myślałem o Asus/EVGA) ? 2. warto inwestować w ramkę np. NZXT i AiO na 140 mm (w sensie uzyskanych taktowań, bo cenowo i tak wyjdzie prawie + 700 zł), czy karta sama będzie sterować wentylem na VRM czy lepiej zrobić to z "rąsi" i co z chłodzeniem ramu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2015 Asus/EVGA a może ZOTAC, ta karta fajnie się sprawdza :) A jak już tak liczysz to co stoi na przeszkodzie z EVGA w wersji Kingpin? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2015 Porwałem się na MSI Gaming, który zwyciężył w dylemacie "on" vs "2x 970 w sli". Wiesiek dostanie skrzydeł w 1440p w końcu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 Koledzy szybkie pytanie, jeśli zmienię mojego r9 290x na gf 980ti ( bez sli) to korzystniej pod kątem głośności komputera brać niereferenta? Problem jest taki, że dokładnie pod kartą mam ssd na m.2 i moje aktualne chłodzenie karty centralnie fuja na dysk ciepłym powietrzem. Pomimo solidnie wentylowanej obudowy temperatury jakie zanotowałem na ssd zdażają się mocno podwyższone. Jeśli wybiorę referenta pewnie będzie głośniej ale dysk przynajmniej nie będzie się przegrzewał. Nie wiem zatem kompletnie jaki rodzaj chłodzenia karty wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 W tym rzecz , że ref 980ti jest cichszy od msi 290x gaming :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 (edytowane) A jest to pewna informacja? Jeśli kupię najtańszego referenta np MSI, to tak samo będzie tak cichy czy tutaj także bywa różnie? Edytowane 23 Lipca 2015 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 Chyba jeszcze nie zdążyli wydać bieda pseudo referentów 980 ti , więc te co są na rynku powinny być wszystkie takie same. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...