artymienek Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2015 Czym podkręcacie grafikę na Windows 10? Mam problemy z MSI afterburner, a EVGA Precision nie pozwala mi przestawić pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2015 MSI afterburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2015 Nvidia inspector Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L0rdm Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2015 Okej. Aktualizacja BIOS'u MOBO pomogła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adolf@west Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2015 Panowie, obecnie mam Evga 780ti referenta, jestem zadowolony z wydajności, ale gram w 1080p co niestety na 27 calach nie wygląda najlepiej, zamierzam przejść na uhd lub 3440x1440. Praktycznie wszyscy wymieniliście swoje 780/ti na 980ti, nie będę pytał czy się opłaca mając na uwadze infantylność tego pytania. Interesują mnie wrażenia po przesiadce. Martwi mnie jednak czy to nie jest za późno? Kiedy realnie wyjdzie nowa seria? Jak taka 980ti poradzi sobie w 2160p na średnich detalach? Interesuje mnie wyłącznie granie w stałych 60fps z włączonym v sync - nie gram w MP CSy itd. Warto w ogóle bawić się w uhd na jednej 980ti czy to nie zagra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2015 Nowa seria pewnie przed/w trakcie wakacji sie ukarze. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adolf@west Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2015 Czyli narazie nie wyjdzie nic nowego i można brać 980ti. Referent od Evgi to dobry wybór? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2015 Referent jak referent, u evgi masz mozliwosc zmiany chlodzenia bez strachu o gwarancje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adolf@west Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2015 Nie będe za bardzo kręcił, bo mam 40 lat. Trzyma takty referent na 980ti? Na 780ti karta dochodzi do 83c i potrafi zejść do 1071-1084-1097 mhz. Właśnie też wziąłbym evge, żeby zmienić pastę czy tam usunąć limity tdp z bios bez strachu. Miałem kiedyś autorskiego msi 480 to wentyl terkotał, czekałem miesiąc na rma i jak odesłali to dalej terkotał, potem 680 Asusa to pasta wyschła. Wydaje mi się, że referent pewniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) A co ma 40 lat do kręcenia :) Ja też mam tyle i kręcę ile tylkoo można... Jak masz miejsce to można założyć Raijinteka morpheusa i mieć o połowę niższe temperatury 40 vs 80 :) Generalnie referent trzyma takty do 82-83 stopni czyli jakieś ~1400 na rdzeniu... Edytowane 19 Września 2015 przez m@rcinpl 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 "Nie będe za bardzo kręcił, bo mam 40 lat." - Nie mam pytań... :D Tak absurdalnego argumentu w życiu nie słyszałem, ok zatem skoro masz 40 lat. To już jesteś za stary na dodatkową darmową wydajność? Cholera, żebym ja za te 10 lat nie zdziadział tak, bo przecież w OC bawią się tylko młokosy... oO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2015 Zdziadziejesz - jak to nazywasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2015 Nie będe za bardzo kręcił, bo mam 40 lat. Trzyma takty referent na 980ti? Na 780ti karta dochodzi do 83c i potrafi zejść do 1071-1084-1097 mhz. Właśnie też wziąłbym evge, żeby zmienić pastę czy tam usunąć limity tdp z bios bez strachu. Miałem kiedyś autorskiego msi 480 to wentyl terkotał, czekałem miesiąc na rma i jak odesłali to dalej terkotał, potem 680 Asusa to pasta wyschła. Wydaje mi się, że referent pewniejszy. Jesteś za stary by kręcić a kupujesz kartę do grania WTF ja się pytam ?! to może jej jednak nie kupuj, w końcu masz już 40 lat... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2015 Dobra, OT się skończył... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2015 Niestety z dnia na dzień jest coraz gorzej, tym razem sypie już bsodami. Pozostaje mi wysłanie do serwisu do morele. Myślicie, że nie będą mieli problemu z rozpoznaniem problemu? Tak żeby nie powiedzieli, że wina leży po mojej stronie, a nie karty? http://www.prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/ moja sytuacja była nieco inna ale też chodziło o uszkodzoną kartę: http://forum.purepc.pl/topic/360942-geforce-gtx-970-gtx-980-temat-zbiorczy/page-59?do=findComment&comment=3968562 koniec końców serwis wymienił kartę na nową http://forum.purepc.pl/topic/360942-geforce-gtx-970-gtx-980-temat-zbiorczy/page-61?do=findComment&comment=3973814 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 Witam Mam kilka pytań odnośnie OC. 1) Jakiego programu używacie do testów? Ja obecnie mam Valley i nie wiem czy to dobry program czy nie. 2) Jak długo testować kartę w benchmarku żeby mieć pewność stabilności? 3) Jaką kolejność zachować podczas podkręcania? Chodzi dokładnie o to że gdzieś wyczytałem że najpierw podkręca się rdzeń i jak jest już stabilny to schodzimy z tatkami do fabrycznych i kręcimy pamięci. Napisane było żeby nie podkręcać pamięci na podkręconym rdzeniu. Czy to ma jakieś znaczenie? Do podkręcania używam MSI Afterburner w wersji 4.1.1 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 To nie ma żadnego znaczenia. Prawdopodobnie dlatego ktoś tak napisał, żeby w prosty sposób dostać górne ograniczenia każdego elementu z osobna, a jeżeli nie da się jednocześnie podkręcić obu elementów do tych maksymalnych parametrów, móc wybrać co się bardziej opłaca: rdzeń_max + ram_ile_się_da albo ram_max + rdzeń_ile_się_da lub nic_na_max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 Czy ktos z was uzywa polaczenia HDMI do amplitunera (audio-video) ? Ano mam problem z szumami , strasznie szumi po kazdym odtworzeniu strumienia audio i tylko wtedy nie ma znaczenia jakim programem odtwarzam , jak uruchomie kompa szumu nie slychac do czasu pierwszego uruchomienia audio/video sprawdzane na kilku ostatnich sterownikach 355.60 355.82 i najnowszych 355.98 strasznei to wkurzajace jak sprzet szumi jak za czasow tanich analogow :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 witam zamierzam wymienić swojego 980 na 980ti i założyć blok wodny, tylko evga daje możliwość bez utraty gwarancji zmienić chłodzenie czy inni producenci też nie dają plomb? na msi miałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areczek1987 Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) Inno x3 na refie pcb nie ma plomb ale jak jest z gwarancją i czy oglądają śrubki nie jestem ci w stanie powiedzieć.Z odrobiną uporu można na martwej karcie bios obejrzeć(a zacieki bez problemu) a wtedy nawet sama evega się wypnie, ale jeśli nie masz zamiaru w to się bawić to bierz pierwszą lepszą bez pomb albo idź na ryzyko. Edytowane 28 Września 2015 przez areczek1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2015 Mam pytanie, sprawdzałem stabilność karty. Doszedłem do około 1480MHz + 4140MHz na pamięciach. Czemu wynik jest tak niski? Widziałem jak redakcje testują to wychodzi im średnio ponad 1540MHz + 4100MHz. Pamięci poszły super, ale rdzeń tragedia. Czy możecie spojrzeć w mój bios? Przy nim mam 100% stabilne ustawienia. https://www.dropbox.com/s/uzbjt9zl3imtixt/mod.rom?dl=0 Z góry dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2015 (edytowane) 1500MHz rdzeń i 8000MHz pamięci wystarczy. Powyżej już możesz zauważyć spadek wydajności. Każda karta różnie ci pozwoli, indywidualna sprawa. ASIC tu dosyć ważny, ale reguły nie ma. 1480MHz to nie jest tragiczne. Edytowane 29 Września 2015 przez NostradamuSek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artymienek Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2015 Jednak jestem z tych co mają problem z P2, karta nie podkręca się gdyż nie przechodzi do P0 :( ale to i tak mały pryszcz. W P2 jest niższe taktowanie pamięci i mam 6000 zamiast 7000 efektywnie. Postanowiłem pograć w parę gier, ale takiego zaniżenia wydajności nie zniosę. Winę patrząc po forach ponoszą sterowniki pod Win10 i pewnie sam system w wersji pre-beta. Chyba trza będzie wrócić do Win8.1 i przeczekać program testowy, dawno nie miałem tylu problemów z systemem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2015 @Blue Na moim gigaszrocie 980ti g1 gaming, którego dzisiaj dostarczył mi kurier brak jest plomb a ekwb robi dla niego bloki fullcover. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2015 Dzięki. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, sprawdzałem w kilku benchmarkach i 1506/4100Mhz trzymała jak skała. Nie gram dużo na PC, praktycznie wcale. Zacząłem teraz w Dying Lighta grać, w logach widzę błąd {00:12:40.897} ERRR: [Renderer] > [sRendererAPI::RCreateTexture2D] Failed to create 2D texture (DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED / Hardware device removed.) Czyli domyślam się, że karta straciła sprawność. Zjechałem do 1455MHz na rdzeniu i to samo, tylko rzadziej. Zastanawiam się czy to wina a) pamięci b) rdzeń nadal za wysoko c) a może wszystko OK a skopana jest np. tabela napięć Macie/masz może jakieś sugestie? Ogólnie to wiem testy, testy i jeszcze raz testy. Teraz wszedłem z rdzeniem na 1480MHz ale zjechałem z pamięcią w dół do 4100MHz (było 4140MHz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 (edytowane) Ktoś ma pojęcie jak to wyłączyć (brak zmiany napięcia vcore karty w zależności od obciążenia)? BIOS mam fabryczny, sprzęt jak w sygnaturce. Denerwuje mnie to, ze względu na temperaturę... Nie wiem, czy to jakaś funkcja oszczędzania związana z PCI-Express w UEFI, czy co... Ostatnio zrobiłem update UEFI do 1.90 i taki kwiatek mi powstał ;-( Edytowane 2 Października 2015 przez forthal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artymienek Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2015 Nie ustawiłeś sobie w opcjach AB stałego napięcia czasem? (Ustawienia->Ogólne->Wymuś stałe napięcie) Ciągle walczę z działaniem karty w P2, reset Win pomógł na chwilę i później znowu P2 cały czas. Kilka wersji sterowników - nowe, stare, beta itp. Dzisiaj chyba wrócę na spokojnie do Win 8.1 i zobaczę jak działa pod nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2015 @artymienek Nie, akurat to mam wyłączone. ;-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artymienek Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2015 Profil oszczędzania energii w systemie - maksymalna wydajność może? Wróciłem do Win 8.1 i ręką odjął problem z kartą graficzną i znowu mogę ją normalnie podkręcać. Pod Win10 bałem się zabawy z bios, bo nie ufam mu jeszcze na tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2015 A problem nie tkwi przypadkiem w tym, że karta jest cały czas obciążona? Na wykresie leci cały czas 10%... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...