Małpożer Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) W końcu zwodowałem kartę ;) Temp. w idle 28*C, podczas gry w wieśka nie przekracza 48*C. A naprawiany był element zaznaczony na grafice. Ktoś wie od czego to? Edytowane 13 Września 2015 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artymienek Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2015 Czym podkręcacie grafikę na Windows 10? Mam problemy z MSI afterburner, a EVGA Precision nie pozwala mi przestawić pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2015 MSI afterburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2015 Nvidia inspector Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L0rdm Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2015 Okej. Aktualizacja BIOS'u MOBO pomogła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adolf@west Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2015 Panowie, obecnie mam Evga 780ti referenta, jestem zadowolony z wydajności, ale gram w 1080p co niestety na 27 calach nie wygląda najlepiej, zamierzam przejść na uhd lub 3440x1440. Praktycznie wszyscy wymieniliście swoje 780/ti na 980ti, nie będę pytał czy się opłaca mając na uwadze infantylność tego pytania. Interesują mnie wrażenia po przesiadce. Martwi mnie jednak czy to nie jest za późno? Kiedy realnie wyjdzie nowa seria? Jak taka 980ti poradzi sobie w 2160p na średnich detalach? Interesuje mnie wyłącznie granie w stałych 60fps z włączonym v sync - nie gram w MP CSy itd. Warto w ogóle bawić się w uhd na jednej 980ti czy to nie zagra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2015 Nowa seria pewnie przed/w trakcie wakacji sie ukarze. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adolf@west Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2015 Czyli narazie nie wyjdzie nic nowego i można brać 980ti. Referent od Evgi to dobry wybór? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2015 Referent jak referent, u evgi masz mozliwosc zmiany chlodzenia bez strachu o gwarancje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adolf@west Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2015 Nie będe za bardzo kręcił, bo mam 40 lat. Trzyma takty referent na 980ti? Na 780ti karta dochodzi do 83c i potrafi zejść do 1071-1084-1097 mhz. Właśnie też wziąłbym evge, żeby zmienić pastę czy tam usunąć limity tdp z bios bez strachu. Miałem kiedyś autorskiego msi 480 to wentyl terkotał, czekałem miesiąc na rma i jak odesłali to dalej terkotał, potem 680 Asusa to pasta wyschła. Wydaje mi się, że referent pewniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) A co ma 40 lat do kręcenia :) Ja też mam tyle i kręcę ile tylkoo można... Jak masz miejsce to można założyć Raijinteka morpheusa i mieć o połowę niższe temperatury 40 vs 80 :) Generalnie referent trzyma takty do 82-83 stopni czyli jakieś ~1400 na rdzeniu... Edytowane 19 Września 2015 przez m@rcinpl 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) No to może zacznę :) Asus Strix, z dwóch powodów: - w momencie zakupu 50zł tańszy od MSI Gaming (nowa karta ze sklepu, 695zł), - zamknięta obudowa pod biurkiem, z filtrami (różnica między MSI Gaming nie do uchwycenia, za to na biurku blisko głowy Strix słyszalny, Gaming nie). Długość całkowita, czyli od śledzia do najbardziej wystającej częsci plastikowej osłony, to jakieś ~215mm. Bez żadnych modyfikacji karta rozpędza się do 1430MHz, przy 1.21V na rdzeniu, pamięć 1650MHz - zrzut ekranu nr 1, na drugim ASIC - 81%. Karta działa w małej obudowie, więc priorytet to oszczędność energii, a nie max oc. Pierwsza próba na ślepo i udana ;) (na pewno będę się jeszcze bawił - uzyskam albo nieco wyższy zegar, albo nieco niższe napięcie). 1425MHz @ 1.1V / 1900MHz (taktowanie rdzenia bez zmian, napięcie -0.1V, pamięć +250MHz) - zrzut ekranu nr 3. Temperatury w zasadzie takie same, obroty wentylatorów też, wydajność nieco w górę, a to, na czym mi najbardziej zależało, czyli pobór mocy jakieś 17-18W w dół. Edytowane 19 Września 2015 przez rzymo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielu78 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 Palit posiada w ofercie dwie karty Gtx 950 storm I Gtx 950 storm x dual. Druga posiada tryb polpasywny, a czy pierwsza tez go posiada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 Niewielki radiator i pojedynczy wentylator? Prawie na pewno nie ma trybu półpasywnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 "Nie będe za bardzo kręcił, bo mam 40 lat." - Nie mam pytań... :D Tak absurdalnego argumentu w życiu nie słyszałem, ok zatem skoro masz 40 lat. To już jesteś za stary na dodatkową darmową wydajność? Cholera, żebym ja za te 10 lat nie zdziadział tak, bo przecież w OC bawią się tylko młokosy... oO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielu78 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 Jaki model Gtx 950 z trybem polpasywnym jest najtańszy teraz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 Najtańszy to chyba właśnie ten Strix, którego kupiłem dla siebie. Półpasyw na pewno ma Strix, MSI Gaming, Palit StormX Dual (dwa wentylatory) oraz EVGA SSC (dwa wentylatory). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2015 Zdziadziejesz - jak to nazywasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2015 Nie będe za bardzo kręcił, bo mam 40 lat. Trzyma takty referent na 980ti? Na 780ti karta dochodzi do 83c i potrafi zejść do 1071-1084-1097 mhz. Właśnie też wziąłbym evge, żeby zmienić pastę czy tam usunąć limity tdp z bios bez strachu. Miałem kiedyś autorskiego msi 480 to wentyl terkotał, czekałem miesiąc na rma i jak odesłali to dalej terkotał, potem 680 Asusa to pasta wyschła. Wydaje mi się, że referent pewniejszy. Jesteś za stary by kręcić a kupujesz kartę do grania WTF ja się pytam ?! to może jej jednak nie kupuj, w końcu masz już 40 lat... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2015 Dobra, OT się skończył... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2015 Niestety z dnia na dzień jest coraz gorzej, tym razem sypie już bsodami. Pozostaje mi wysłanie do serwisu do morele. Myślicie, że nie będą mieli problemu z rozpoznaniem problemu? Tak żeby nie powiedzieli, że wina leży po mojej stronie, a nie karty? http://www.prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/ moja sytuacja była nieco inna ale też chodziło o uszkodzoną kartę: http://forum.purepc.pl/topic/360942-geforce-gtx-970-gtx-980-temat-zbiorczy/page-59?do=findComment&comment=3968562 koniec końców serwis wymienił kartę na nową http://forum.purepc.pl/topic/360942-geforce-gtx-970-gtx-980-temat-zbiorczy/page-61?do=findComment&comment=3973814 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 Witam Mam kilka pytań odnośnie OC. 1) Jakiego programu używacie do testów? Ja obecnie mam Valley i nie wiem czy to dobry program czy nie. 2) Jak długo testować kartę w benchmarku żeby mieć pewność stabilności? 3) Jaką kolejność zachować podczas podkręcania? Chodzi dokładnie o to że gdzieś wyczytałem że najpierw podkręca się rdzeń i jak jest już stabilny to schodzimy z tatkami do fabrycznych i kręcimy pamięci. Napisane było żeby nie podkręcać pamięci na podkręconym rdzeniu. Czy to ma jakieś znaczenie? Do podkręcania używam MSI Afterburner w wersji 4.1.1 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 To nie ma żadnego znaczenia. Prawdopodobnie dlatego ktoś tak napisał, żeby w prosty sposób dostać górne ograniczenia każdego elementu z osobna, a jeżeli nie da się jednocześnie podkręcić obu elementów do tych maksymalnych parametrów, móc wybrać co się bardziej opłaca: rdzeń_max + ram_ile_się_da albo ram_max + rdzeń_ile_się_da lub nic_na_max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 Czy ktos z was uzywa polaczenia HDMI do amplitunera (audio-video) ? Ano mam problem z szumami , strasznie szumi po kazdym odtworzeniu strumienia audio i tylko wtedy nie ma znaczenia jakim programem odtwarzam , jak uruchomie kompa szumu nie slychac do czasu pierwszego uruchomienia audio/video sprawdzane na kilku ostatnich sterownikach 355.60 355.82 i najnowszych 355.98 strasznei to wkurzajace jak sprzet szumi jak za czasow tanich analogow :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Señor Marmotti Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 Witam! Od pewnego czasu zacząłem słyszeć pisk z głośników (obecnie używam głośników monitora Eizo FS2434). Zauważyłem, że ten sam pisk wydobywa się również ze środka komputera. Według SpeedFana po około 30 minutach od startu systemu, GPU nagrzewa się do około 65 stopni Celsjusza. Dokładne wyczyszczenie wnętrza komputera nie pomogło, pisk nadal jest słyszalny. Co ciekawe, to mogę go regulować zmieniając głośność głośników. Niżej podaję specyfikacje mojego komputera: System: Windows 7 Ultimate 64 bit GPU: Gigabyte GeForce 970 OC, 4GB GDDR5 (256 Bit) Płyta główna: Asrock H87 fatal1ty performance Zasilacz: XFX Pro Series TS550W RAM: Crucial Ballistix 2x4GB CPU: Intel CORE i5-4460 3.20GHz SSD: Crucial MX100 128GB HDD: Western Digital Caviar Blue Czy jest możliwe, żeby to karta była zepsuta? Co jeszcze mogę zrobić, aby pisk ustał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 Piszczeć ze środka komputera mogą najczęściej cewki karty graficznej, ale zdaje się że te xfxy też piszczały, ewentualnie może to być płyta główna. Możesz wyjąć grafikę i zobaczyć na integrze czy to coś da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Señor Marmotti Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 Sprawdziłem na zintegrowanej karcie graficznej i pisk faktycznie ustał. Co mogę teraz zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 Ewentualnie reklamować kartę z piszczącymi cewkami. Może faktycznie masz nad wyraz głośny egzemplarz. Mnie tylko zastanawia, że masz to powiązane z głośnikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 Wyciszales/wylaczales zupelnie mikrofon w ustawieniach dzwieku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Señor Marmotti Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) Aby przetestować, jak działa wszystko na zintegrowanej, używając menedżera urządzeń wyłączyłem kartę graficzną. Po ponownym włączeniu temperatura GPU ustaliła się na poziomie ~32 stopni Celsjusza. Pisk ustał, mimo że karta jest włączona. Po zresetowaniu komputera po chwili pisk znów się pojawił. Wyłączyłem i włączyłem jeszcze raz grafikę i przestało piszczeć. Nie mam pojęcia dlaczego tak się stało, ale mój problem wydaje się być rozwiązany. Teraz tylko AUX jest nagrzane na 42 stopnie, ale nic się nie zmienia. Muszę jeszcze sprawdzić, jak działa pod obciążeniem Edytowane 28 Września 2015 przez Señor Marmotti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...