adashi Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2015 Wygląda w porządku. Jeżeli to nie są najtańsze Cruciale (Sport itp.) na pewno dadzą się oc-nąć minimum na 1866CL9 i warto to zrobić. Nawet jeżeli są z niższych serii warto spróbować, zawsze jest szansa, że trafiły się jakieś lepsze kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2015 Witam Was. Mam ok 2k wolnych i zastanawiałem się czy nie wymienić karty przy kompie. Obecny zestaw: I5 4670k @ 4,4 GTX 780 MSI OC TF Crucial Ballistix 2x4 DDR3 1600mhz XFX 550 Bronze As Rock z87 extreme4 Jest w ogóle sens zmieniać na 980tke? Czy lepiej poczekać na coś nowszego? Chciałem pograć w wiedźmina na ultra, głównie o to chodzi chyba. Warto wydawać kasę na taki skok wydajność (pewnie kilka %) czy nie? Dzięki za odpowiedź. Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka Ja mam bardzo podobny zestaw i również chcę pograć w Wieśka 3 na ultra dlatego czekam na następcę 980/ 980 Ti. Jak Ci się bardzo spieszy i masz kasę to bierz minimum GTX 980, powinieneś pograć w W3 bez HairWorks. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiszpan2011 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Jak bez HairWorks? ja mam Strix Gtx 970 włożone do komputera z 2009 roku i gram ze wszystkim włączonym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 @up Stałe 60 fpsow? Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiszpan2011 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) Nie spada poniżej 48 FPS ale przeważnie ma 60 poniżej to rzadkość, wiadomo, wąskim gardłem jest procesor Phenom x3 720, w którym odblokowałem 4 rdzeń, by w ogóle nowe gry się uruchamiały, zestaw ten dla tej karty jest tylko przejściowy. Edytowane 5 Listopada 2015 przez Hiszpan2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 Nie spada poniżej 48 FPS ale przeważnie ma 60 poniżej to rzadkość, wiadomo, wąskim gardłem jest procesor Phenom x3 720, w którym odblokowałem 4 rdzeń, by w ogóle nowe gry się uruchamiały, zestaw ten dla tej karty jest tylko przejściowy. Przy jakiej rozdziałce?? Ja mam na myśli FHD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiszpan2011 Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2015 No mówimy o full HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2015 To mi 970 potrafi przy i7@4,6GHz do 46fps jak i nie nizej przy duzych miastach w wiesku spasc w fhd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2015 Pff ja w Vermintie muszę grać na medium (FHD) a i tak dropy mam do 30fps:) No ale ja w swoim życiu już naoglądałem się tych "płynnych 60fps", które po odpaleniu frapsa stawały się 30-45 klatkami:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 Cześć, Żeby tylko się upewnić. Rozumiem, że nie będzie problemu podłączyć gtx 980 ti (chyba palita wezmę) pod mój zestaw? I5 4670k @ 4,4 GTX 780 MSI OC TF Crucial Ballistix 2x4 DDR3 1600mhz XFX 550 Bronze As Rock z87 extreme4 Z tego co patrzyłem testy to potrzebuje mniej mocy pod obciążeniem niż ta 780tka moja? Dzięki i pozdrawiam. Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 Nie będzie problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zagiel Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 Witam, jak lepiej podpiac karte? Jednym kablem z zasilacza czy dwoma osobnymi? Czy ma to jakiekolwiek znaczenie? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Podpinasz tyle kabli ile wymaga karta - jak karta ma 2xPCI-E 8 pin to podłączasz oba , jak karta ma 6pin + 8 pin to podpinasz odpowiednie kable . Chyba że chodzi ci o co innego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Nie o to mu chodzi. Pyta, jak podłączyć do zasilacza ( z jednego kabla 2 wtyczki 8PIN czy z dwóch kabli po 1 wtyczce 8PIN ). Chyba zależy od tego, czy zasilacz ma dzielone linie 12V czy jedną mocną i jaka jest ich obciążalność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Ma to chyba marginalne znaczenie, a przy dobrej jakości zasilaczu i kablu żadne, ale co do zasady lepsza (bezpieczniejsza) jest raczej opcja "osobno", o ile dodatkowy kabel nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurak55 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2015 Hej, pytanie z innej beczki. Czy ktoś z posiadaczy 980Ti G1 Gaming może podać wymiary pudełka? Bo nie wiem czy zmieści mi się do plecaka :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NewNickPL Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Cześć. Mam takie pytanie dotyczące pamięci w GTX 970. Ostatnio zacząłem sobie grać w GTA V i przechodzić singla, problem w tym, że grafika ma zapchane ponad 4 GB pamięci i mam spadki fpsów do 10-20 i jest to niegrywalne. Niestety, ale nie pamiętam jak to było możliwe, ale na win7 gra mi działała płynnie i nie przekraczała 3.5 GB, ale na win10 z radością wpierdala ponad 4 GB mimo, że w ustawieniach w grze pasek jest zapełniony do niecałych 3 GB. Moje pytanie jest następujące, jest jakiś program albo ustawienie w nvidiainspector gdzie mogę ograniczyć vram do 3.5 GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Jak gra moze "wierdalac "ponad 4 gb na karce 4gb? Czym to mierzyłes ? xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NewNickPL Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Widzisz, czary. MSI Afterburner. A tu link do oryginału, bo w załączniku mało widać: https://www.dropbox.com/s/mxxlbxzxj82f3qo/20151206_114058.jpg?dl=0 Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Grudnia 2015 przez NewNickPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) A co 4 Gb to 4000 mb ? xD jak masz mało fps to sie zmniejsza detale .Tyle Edytowane 6 Grudnia 2015 przez damian696 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NewNickPL Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Chłopcze naucz się czytać, a nie dajesz rady jak gimnazjalista. Detale nie są problemem, a ilość zajmowanej pamięci graficznej... Na tych samych detalach na win7 miałem płynną rozgrywkę bo vram był zajęty do 3.5 GB, a na win10 zajmuje 4 GB co dla tej karty jest za dużo. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Grudnia 2015 przez NewNickPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Chłopcze ? Ale pocisk ..... ile ty masz 13 lat ? Bo ilośc teksur to niby nie detale błachaaaa xD Ześ sie naczytał o tych 3.5 gb od głabów z netów i teraz na siłe próbujesz tym zainteresować innych xD Edytowane 6 Grudnia 2015 przez damian696 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NewNickPL Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Damianku, widzę zależność, było 3.5gb było płynnie, jest 4gb i są spadki na ułamek sekundy, że gra się zatrzymuje. Dopóki mnie to nie spotkało to myślałem, że nie ma takiego problemu, ale widać jest. I nie próbuję nikogo zainteresować tym problemem tylko szukam rozwiązania dla mojego problemu. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Grudnia 2015 przez NewNickPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 moze w sterach pod w10 cos skopane Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 To na pewno. A na pewno dopadł go problem pół giga ramu nie pracującego z pełną prędkością. A już zastanawiałem sie nad kupieniem 970 jako opcją kosztową... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 Na W10 gralem w GTAV na full, jedynie podczas deszczu karta zalapala zadyszke od tych wszystkich odbic itp. i przeszkadzalo to w wyscigach samochodowych - tak to nie bylo problemow. Jakos te hucznie wszedzie opisywane 0,5gb ram problemy mnie nie dopadly jeszcze w zadnym tytule. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 Tia i do tego te bystre pomysły z programem co niby miałby ograniczyć do 3.5GB vram .A co z resztą ? Ma wchłonąc i przełać na planete Naboo miasto Gongall xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2015 i3 4170 będzie jakoś znacząco ograniczał GTX 970? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2015 Nie będzie znacząco ograniczał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2015 W sumie zadałem tak pytanie, że ciężko oczekiwać "bardziej" rozwiniętej odpowiedzi ;) To zapytam inaczej : buduję małego itx'a i mam dylemat z czym sparować 970'tke. Oczywiście najlepiej byłoby go połączyć z jakimś wysoko taktowanym i5, ale niestety wybór procków bez K jest marny, a te z K aktualnie wykraczają poza budżet. Myślałem nad najtańszą i5 4460 tyle, że zastanawiam się na ile zyskam w porównaniu do takiej i3 4170? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...