Skocz do zawartości
Caleb

NVIDIA GeForce GTX 900 / Titan X (Maxwell) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda w porządku.

Jeżeli to nie są najtańsze Cruciale (Sport itp.) na pewno dadzą się oc-nąć minimum na 1866CL9 i warto to zrobić. Nawet jeżeli są z niższych serii warto spróbować, zawsze jest szansa, że trafiły się jakieś lepsze kości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Was.

Mam ok 2k wolnych i zastanawiałem się czy nie wymienić karty przy kompie. Obecny zestaw:

I5 4670k @ 4,4

GTX 780 MSI OC TF

Crucial Ballistix 2x4 DDR3 1600mhz

XFX 550 Bronze

As Rock z87 extreme4

Jest w ogóle sens zmieniać na 980tke? Czy lepiej poczekać na coś nowszego?

Chciałem pograć w wiedźmina na ultra, głównie o to chodzi chyba.

Warto wydawać kasę na taki skok wydajność (pewnie kilka %) czy nie?

Dzięki za odpowiedź.

Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka

Ja mam bardzo podobny zestaw i również chcę pograć w Wieśka 3 na ultra dlatego czekam na następcę 980/ 980 Ti. Jak Ci się bardzo spieszy i masz kasę to bierz minimum GTX 980, powinieneś pograć w W3 bez HairWorks.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie spada poniżej 48 FPS ale przeważnie ma 60 poniżej to rzadkość, wiadomo, wąskim gardłem jest procesor Phenom x3 720, w którym odblokowałem 4 rdzeń, by w ogóle nowe gry się uruchamiały, zestaw ten dla tej karty jest tylko przejściowy.

Edytowane przez Hiszpan2011

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie spada poniżej 48 FPS ale przeważnie ma 60 poniżej to rzadkość, wiadomo, wąskim gardłem jest procesor Phenom x3 720, w którym odblokowałem 4 rdzeń, by w ogóle nowe gry się uruchamiały, zestaw ten dla tej karty jest tylko przejściowy.

Przy jakiej rozdziałce?? Ja mam na myśli FHD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Żeby tylko się upewnić. Rozumiem, że nie będzie problemu podłączyć gtx 980 ti (chyba palita wezmę) pod mój zestaw?

I5 4670k @ 4,4

GTX 780 MSI OC TF

Crucial Ballistix 2x4 DDR3 1600mhz

XFX 550 Bronze

As Rock z87 extreme4

Z tego co patrzyłem testy to potrzebuje mniej mocy pod obciążeniem niż ta 780tka moja?

Dzięki i pozdrawiam.

Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie o to mu chodzi. Pyta, jak podłączyć do zasilacza ( z jednego kabla 2 wtyczki 8PIN czy z dwóch kabli po 1 wtyczce 8PIN ). Chyba zależy od tego, czy zasilacz ma dzielone linie 12V czy jedną mocną i jaka jest ich obciążalność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Mam takie pytanie dotyczące pamięci w GTX 970. Ostatnio zacząłem sobie grać w GTA V i przechodzić singla, problem w tym, że grafika ma zapchane ponad 4 GB pamięci i mam spadki fpsów do 10-20 i jest to niegrywalne. Niestety, ale nie pamiętam jak to było możliwe, ale na win7 gra mi działała płynnie i nie przekraczała 3.5 GB, ale na win10 z radością wpierdala ponad 4 GB mimo, że w ustawieniach w grze pasek jest zapełniony do niecałych 3 GB.

Moje pytanie jest następujące, jest jakiś program albo ustawienie w nvidiainspector gdzie mogę ograniczyć vram do 3.5 GB?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz, czary. MSI Afterburner.

d3b8084f879941189a13c1a7d6179cd0.jpg

A tu link do oryginału, bo w załączniku mało widać:

https://www.dropbox.com/s/mxxlbxzxj82f3qo/20151206_114058.jpg?dl=0

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez NewNickPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopcze naucz się czytać, a nie dajesz rady jak gimnazjalista.

Detale nie są problemem, a ilość zajmowanej pamięci graficznej... Na tych samych detalach na win7 miałem płynną rozgrywkę bo vram był zajęty do 3.5 GB, a na win10 zajmuje 4 GB co dla tej karty jest za dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość damian696

Chłopcze ? Ale pocisk ..... ile ty masz 13 lat ? Bo ilośc teksur to niby nie detale błachaaaa  xD

Ześ sie naczytał o tych 3.5 gb od głabów  z netów i teraz na siłe próbujesz tym zainteresować innych  xD

Edytowane przez damian696

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Damianku, widzę zależność, było 3.5gb było płynnie, jest 4gb i są spadki na ułamek sekundy, że gra się zatrzymuje.

Dopóki mnie to nie spotkało to myślałem, że nie ma takiego problemu, ale widać jest. I nie próbuję nikogo zainteresować tym problemem tylko szukam rozwiązania dla mojego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na W10 gralem w GTAV na full, jedynie podczas deszczu karta zalapala zadyszke od tych wszystkich odbic itp. i przeszkadzalo to w wyscigach samochodowych - tak to nie bylo problemow. Jakos te hucznie wszedzie opisywane 0,5gb ram problemy mnie nie dopadly jeszcze w zadnym tytule.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość damian696

Tia i do tego te  bystre pomysły z programem co niby miałby ograniczyć do 3.5GB vram .A co z resztą ? Ma wchłonąc i przełać na planete Naboo miasto Gongall xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie zadałem tak pytanie, że ciężko oczekiwać "bardziej" rozwiniętej odpowiedzi ;)

To zapytam inaczej : buduję małego itx'a i mam dylemat z czym sparować 970'tke.

Oczywiście najlepiej byłoby go połączyć z jakimś wysoko taktowanym i5, ale niestety wybór procków bez K jest marny, a te z K aktualnie wykraczają poza budżet. 

Myślałem nad najtańszą i5 4460 tyle, że zastanawiam się na ile zyskam w porównaniu do takiej i3 4170? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi