Markus1 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 WitamMam ogromną prośbę do użytkowników karty GTX 980Ti dowolnego producenta byle karta nie była referentem.Zakupiłem Fury x i pomimo, że karta jest b. cicha (na czym także mi zależy) to wykazuje wady, które całkowicie ją dyskwalifikują.Jestem zainteresowany zatem zamianą na GTX 980Ti ale bardzo zależy mi na aktywnej funkcji UEFI GOP. Proszę zatem uprzejmych użytkowników tych kart o potwierdzenie programem GPUZ posiadania aktywnej funkcji Biosu UEFI. Z góry dziękuję za pomoc w wyborze interesującego mnie modelu karty. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 @Devil proszę o podanie modelu karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 @Devil proszę o podanie modelu karty MSI 980Ti Gaming Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) @Uncle_Adam niestety jesteś w błędzie. Obsługę UEFI GOP wprowadza odpowiednio zmodyfikowany bios producenta karty graficznej. Możesz mi wierzyć lub nie ale znajdziesz mnóstwo kart które tej funkcji nie obsługują i nie są to bynajmniej starocie podrzędnych producentów. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terrorminator Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 Tak z ciekawości zapytam - co to daje? Można w tym pogrzebać? Jak się dostać do takiego UEFI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Obsługa uefi gop, pozwala na ustawienie secure boot oraz super szybkie bootowanie. Właściwie kilka sekund po naciśnięciu powera ładuje się system. A secure boot, blokuje system po zmianie dowolnego elementu komputera, (np. podmiana dysku itp.) i prosi o wprowadzenie hasła do odblokowania. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez kapi89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 Witam Mam ogromną prośbę do użytkowników karty GTX 980Ti dowolnego producenta byle karta nie była referentem. Zakupiłem Fury x i pomimo, że karta jest b. cicha (na czym także mi zależy) to wykazuje wady, które całkowicie ją dyskwalifikują. Jestem zainteresowany zatem zamianą na GTX 980Ti ale bardzo zależy mi na aktywnej funkcji UEFI GOP. Proszę zatem uprzejmych użytkowników tych kart o potwierdzenie programem GPUZ posiadania aktywnej funkcji Biosu UEFI. Z góry dziękuję za pomoc w wyborze interesującego mnie modelu karty. pozdrawiam EVGA GeForce GTX 980 Ti 06G-P4-4995-KR 6GB SC+ GAMING w/ACX 2.0+ z biosem od referenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgit Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) UEFII GOP to ma nawet GTX 970, starsze również od GTX 670 (670 jeszcze tego nie obsługiwała). Edytowane 17 Grudnia 2015 przez mgit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alan5507 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, zakupiłem kartę graficzną ASUS GTX 970 i po podłączeniu komputer w ogóle się nie uruchamia. Nie mam pojęcia co z tym zrobić lub co dokupić. Moja specyfikacja: Płyta głowna : GIGABYTE 870A-UD3 Procesor : AMD PHENOM II x4 970 OEM RAM : Kingston HYPERX 4GB Zasilacz : Tacens Radix IV 600W 80 Bronze Chciałem rozbudować komputer i zacząłem od karty bo stara padła no i na tym się skończyło. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Edytowane 19 Grudnia 2015 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2015 Aktualizowałeś bios płyty głównej? Za jej czasów nie było gf970, więc może jej nie rozpoznawać. Sprawdzałeś ją na innym kompie? Może być po prostu felerna - więc zwrot na gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alan5507 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2015 Już rozwiązałem problem który leży w starej płycie głównej, musze zakupić nową. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyTes Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, czy zasilacz CORSAIR HX 520W da sobię radę z gtx 970 strix od asusa i i5 4690k? Proszę o szybką odpowiedz. Edytowane 20 Grudnia 2015 przez SkyTes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Jeśli jesteś zbyt leniwy aby pisać w tematach zbiorczych, nie mówiąc o czytaniu, nie wróżę Ci długiego pobytu na tym forum. http://forum.purepc.pl/topic/360942-geforce-gtx-970-gtx-980-temat-zbiorczy/ Edytowane 20 Grudnia 2015 przez Orgiusz 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2015 Witam, czy zasilacz CORSAIR HX 520W da sobię radę z gtx 970 strix od asusa i i5 4690k? Proszę o szybką odpowiedz. bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurak55 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Hej, zaczęło się to dziać dziś tak zupełnie znikąd w przypadku CS:GO - chwilę po odpaleniu meczu monitor zgasł, słychać dźwięk taki jak przy błędzie w Win i drugi jak przy odłączaniu czegoś od USB. Potem na każdym wejściu monitora jest "NO SIGNAL". Odpaliłem Unigine Heaven dla testu - nic się nie wysypało, wentylatory załączają się tak jak powinny po przekroczeniu 60*C na karcie. Co to może być? Drugie odpalenie CS:GO i też po jakichś 3 min wywaliło. Odpaliłem test w MSI Afterburner i OK. Kolejne odpalenie CS:GO i wszystko wporządku Ok dopiszę resztę konfigu: CPU: i7 4790K @ stock MOBO: MSI Z97 MPower RAM: 16GB (2x8) HyperX Fury 1866MHz PSU: Corsair CS750M 750W GPU Driver: 359.06 Widzę, że jest update sterowników to zarzucę. Może się poprawi Edytowane 21 Grudnia 2015 przez kurak55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ok to wiemy 4 rzeczy: 1. wywala, w cs:go 2. czasem znika obraz/czarny ekran 3. grafa to 980ti gb 4. wentyle działają... Na razie strzelam że wysypuje ster grafy, skoro sygnał dźwiękowy, znak że system w tle działa. Co więcej to do wróżki, za mało danych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2015 Rozwazam zakup GTX970 od Asusa, myslalem nad STRIXem ale w sumie polecono rozwazyc mi tez wersje BLACK, roznica w chlodzeniu i sekcji zasilania. Wolalbym raczej calkowita cisze, no chyba ze ta 10 fazowa sekcja zasilania warta jest poswiecenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2015 Chcesz cisze to msi gaming lub 100me albo zotac extreme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 MSI 100ME i cisza? chyba w idle bo wentylatory się zatrzymują... może i nie "buczą" w grach ale słychać wyraźnie szum, no ale ja mam dziurkowany bok obudowy więc nic specjalnie tego nie tłumi, po 4h Wieśka 3 25*C temp pokoju (była niższa na początku gry ;)) 47*C temp na MOBO 50*C temp CPu 63*C temp GPU wentylator na GPU ~1300obr./min. (~45%) jest wyraźnie słyszalny, w słuchawkach tego nie słychać ale korzystając z głośników w trakcie gry jak najbardziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) MSI z twin frozr V i zotac extremme to są najcichsze karty na gm204 . Zreszta karta pokroju tej wydajosci to została zrobiona po raz pierwszy . Serie gtx 7 czy radeony o podobnej wydajnosci sa wiele głosniejsze . Jak ci przeszkadza to do edycji biosu odsyłam Edytowane 24 Grudnia 2015 przez damian696 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 okey, nie napisałem, że mi przeszkadza, ale ciche to to nie jest, to, że "Maluch" BIS jest najszybszym Maluchem nie znaczy, że jest szybkim samochodem, tak samo w tym przypadku, nawet jeżeli karty które wymieniłeś są najcichsze to nie znaczy, że są ciche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 To sa najlepsze karty w tym przedziale i jedne z nieliczych tak ciche w ogóle na powietrzu wiec mozna wybrac tylko gorzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) Ktoś zna "stockowy" cooling curve(po prostu ustawienie wentylatorów obroty/temperatura) Gigabyte GTX 970 OC (nie G1 gaming)? AUTO od msi afterburnera jest dość głośne, natomiast krzywa z OC Guru od Gigabyte jest dziwaczna,nawet ją zaimportowałem do afterburnera jednakże po wejściu na 60 st(80% speed) jak łatwo sie domyślic karta jest nie do zniesienia: Karta jest podkręcona w MSI Afterburnerze (+130 clock, +230 memory, powerlimit 112%), stąd pytam czy ktoś zna jakiś w miare dobry profil/sposób na stworzenie takowego. Edytowane 24 Grudnia 2015 przez Storfugl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 Wez po prostu napisz co ty chcesz ? xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 Wez po prostu napisz co ty chcesz ? xD Fan curve-y GTX970OC od gigabyte-a - Stockowe i customowe których ktoś z userów używa - a nuż by mi się spodobało któreś z ustawień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderFYM Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 Witajcie W najbliższym czasie będę posiadaczem GTX980 w wersji od Asua (obecnie gtx 960 2 gb msi).Widzę że są 2 bardzo podobne wersje tego GPU: - https://www.asus.com/pl/Graphics-Cards/STRIXGTX980DC24GD5 - https://www.asus.com/pl/Graphics-Cards/STRIXGTX980DC2OC4GD5/ Dobrze rozumiem że różnią się one tylko fabrycznie podkręconym zegarem w tym drugim modelu? Drugie pytanie - jak wygląda kręcenie 980? Jakie będę różnice jeśli chodzi o max podkręceniu między tymi dwoma modelami? Trzecie i ostatnie pytanie - mam obecnie Thermaltake 530W, siedzi już tam 4690K. Zasilacz podoła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 Nikt nie wie jaka bedzie róznica bo kazda sztuka kreci sie inaczej a wikszosć zrobi z 1500mhz + Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 Dokładnie. Nie mówiąc juz o tym że 980 jest średnio opłacalna. Lepiej wziąć GTX 970. za 1600 zl ASUS'a, a resztę przeznaczyć na co innego. Popatrz sobie na testy 980 względem 970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderFYM Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 Kwota zakupu nie gra tutaj roli jesli chodzi o 970 i 980 (wiadomo że najchętniej wziąłbym 980Ti ale tu już cena robi swoje). Działam na monitorze ultrawide 2560 x 1080, więc chce aby przez te kilka lat, wszystko chodziło mi bez problemu na wysokich ustawieniach. Jest może gdzieś bezpośrednie porównanie 960, 970 i 980? Bo nie mogę czegoś takiego odnaleźć na purepc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...