Zeniu Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 okey, nie napisałem, że mi przeszkadza, ale ciche to to nie jest, to, że "Maluch" BIS jest najszybszym Maluchem nie znaczy, że jest szybkim samochodem, tak samo w tym przypadku, nawet jeżeli karty które wymieniłeś są najcichsze to nie znaczy, że są ciche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 To sa najlepsze karty w tym przedziale i jedne z nieliczych tak ciche w ogóle na powietrzu wiec mozna wybrac tylko gorzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) Ktoś zna "stockowy" cooling curve(po prostu ustawienie wentylatorów obroty/temperatura) Gigabyte GTX 970 OC (nie G1 gaming)? AUTO od msi afterburnera jest dość głośne, natomiast krzywa z OC Guru od Gigabyte jest dziwaczna,nawet ją zaimportowałem do afterburnera jednakże po wejściu na 60 st(80% speed) jak łatwo sie domyślic karta jest nie do zniesienia: Karta jest podkręcona w MSI Afterburnerze (+130 clock, +230 memory, powerlimit 112%), stąd pytam czy ktoś zna jakiś w miare dobry profil/sposób na stworzenie takowego. Edytowane 24 Grudnia 2015 przez Storfugl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 Wez po prostu napisz co ty chcesz ? xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 Wez po prostu napisz co ty chcesz ? xD Fan curve-y GTX970OC od gigabyte-a - Stockowe i customowe których ktoś z userów używa - a nuż by mi się spodobało któreś z ustawień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deamian_pl Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zagadka: Korzystam z GF 980 T1 Gaming od Gigabyte'a podkrecilem go przez Afterburnera (+128 clock / pamiec +245, power limit 130%) Wszystko ladnie, pieknie, ale po wskaznikach widze, ze pojawiaja sie wyjatkowo zaskakuje spadki taktowania/wykorzystania pamieci. Kiedy Karta pracuje na stockowych taktach, problem nie wystepuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 Karta być moze z jakiegoś powodu wbija sie na P2 o ile to 6600 mhz ale z jakiego to nie pytaj bo ci tu nikt nie powie xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 I chcesz powiedzieć że przez to że działa w p2 spadają mu takty w czasie grania do minimalnych i za chwile wracają ? xD Przecież z wykresu widać ze nie działa w p2, gash xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2015 Obecny wynik na nowej platformie: http://www.3dmark.com/3dm/9958446 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) podaj więcej danych nt konfiguracji. masz strasznie "tajemniczą" sygnaturę a chciałbym wiedzieć czy to co podaje Twój wynik pokrywa się z rzeczywistością tzn że masz nie @ CPU. jakie masz ramy? mój wynik do porównania: http://www.3dmark.com/3dm/9967131? Edytowane 28 Grudnia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Hmm 3DMark coś u mnie źle podaje taktowania. Oczywiście wszystko jest podkręcane. I7 6700K do 4.5 ghz. GTX 980Ti obecnie do 1418/7600. Pamięci to G.Skill 3000 CL15 16 GB w 2 kościach po 8GB. Płyta ASUS Z170A. W zasadzie więcej mi nie trzeba. Gry działąją płynnie dość. Aczkolwiek w TR 2013 nawet na 720p w 3D mam spadki do 40 na jednej mapie. Po wyłaczeniu 3D wraca do 60. I o dziwo nawet jak jest włączone 3D i mam te 40 FPS to użycie GPU sięga 60%. Widać chyba tu coś ze sterami nie tak. Liczyłem na więcej. Procek wtedy nawet nie poci się. W 1080p nawet nie sprawdzałem bo mam ograniczenie do 24hz i żaden kabel (testowałem pare) nic tu nie pomoże, bo winny jest TV 3D, który ma tylko wejścia HDMI i to raczej nie najnowsze. Co do siga to niech zostanie tak jak jest ;) Edytowane 28 Grudnia 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2015 Nutka tajemnicy bardziej kręci. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) 4,5 to chyba bez podnoszenia napięcia osiągnąłeś. Różnica pkt między naszymi CPU jest bardzo mała. Zresztą narazie nic w kompie nie zmieniam, samochód muszę kupić Czekam też na spadek cen ssd, chciałbym sobie kupić 1tb. Podobno w 2016 ceny ssd mają się zrownac z HDD Edytowane 29 Grudnia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxwill Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Witam jaki sterownik do gtx970 polecacię ale stabliny oraz który używacie na win8.1 i gtx970 Źly dział przepraszam kliknołem źle... Edytowane 29 Grudnia 2015 przez baxwill Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian696 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 http://www.3dmark.com/3dm/9132969 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 http://www.3dmark.com/3dm/10053367 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Witam jaki sterownik do gtx970 polecacię ale stabliny oraz który używacie na win8.1 i gtx970 Źly dział przepraszam kliknołem źle... ??? Edytowane 3 Stycznia 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleps123 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Jako że będę w niedalekiej przyszłości przymierzał się do podkręcania karty, zależy mi na tym by pamięci były od Samsunga. Według tego artykułu tak właśnie jest i ten model od msi właśnie takowe pamięci posiada : http://www.purepc.pl/karty_graficzne/msi_gtx_980_gaming_4g_wydajna_i_cicha_karta_graficzna No ale co z tego jak u mnie gpu-z pokazuje że zamontowane są pamięci od nieszczęsnego hynixa :( Może mi ktoś wyjaśnić o co tu chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 A o co miałoby chodzić? Do konkretnego modelu karty nie są na stałe przypisane jakieś pamięci. Różne serie mogą wychodzić z różnymi pamięciami, producenci kart kupują pamięci zależnie od bieżących warunków opłacalności, reszta to dorabianie ideologii. Samsungi też są sprzedawane w różnych binach (czyli różnych nominalnych szybkościach) i w żadnym razie sam brand pamięci nie przesądza o tym, które są lepsze. Reszta to marketing albo wnioski, które ludzie wyciągają na podstawie pojedynczych testowanych sztuk. Hynixy kiedyś miały bardzo dobre serie, a potem był raczej marsz w dół przeciętnie rzecz biorąc. Elpidy odwrotnie. Ogólnie rzecz biorąc, jak zazwyczaj - loteriada. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Producenci nie gwarantują użycia konkretnych komponentów. Włożyli to co mieli dostępne. Taptaptap Mlais M52 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleps123 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Dzięki za wyjaśnienie ;) Ech czyli nici z dobrego oc pamiątek, trudno się mówi :( Edytowane 10 Stycznia 2016 przez Pleps123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasiek Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Chce sprzedać swoją kartę graficzną: Karta graficzna MSI GeForce GTX 970 OC 4GB GDDR5 (256 Bit), 2xDVI, HDMI, DP (GTX 970 4GD5T OC) Kupiona 2015-09-10 na morele.net Może ktoś wycenić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Na allegro sobie porównaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Witam wszystkichMuszę się pochwalić, nareszcie mam pierońsko wydajną i cichą (także pod obciążeniem) kartę graficzną. Właśnie zmieniłem z Fury x.to ten model:http://www.gigabyte.pl/products/page/vga/gv-n98txtreme_w-6gd/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 http://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/ 970 właśnie został najpopularniejszą kartą graficzną na steamie wyprzedzając nawet integry Intela Godny następca 8800 gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikturrr_145 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) WitamGdy mój sprzęt jest pod obciążeniem to, będąc blisko obudowy, można usłyszeć cichy, bzyczący dźwięk, wydobywający się najwyraźniej z karty graficznej. Według mnie nie brzmi to jak piszczące cewki. Zaraz postaram się przesłać nagranie. Co o tym sądzicie? Czy jest to normalne dla tej karty graficznej? Edytowane 29 Stycznia 2016 przez wikturrr_145 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Dobry artykuł pokazujący wydajność 960 2GB vs 4GB. http://www.techspot.com/review/1114-vram-comparison-test/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 http://lowcygier.pl/darmowe/rise-of-the-tomb-raider-za-darmo-dla-posiadaczy-kart-graficznych-gtx-980-ti-980-i-970-od-asusa/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Jakby to było MSI to bym się lekko zirytował... Bo gre już kupiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 No cóż: Darmowy Rise Of The Tomb Raider dla posiadaczy kart MSI – instrukcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...