Gemtin1 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) Fps, frametime, tearing, stuttering, input lag, teraz jeszcze to - ja już w nic nie pogram z moją nerwicą natręctw. Dzięki. Tapatapatap Z2 Edytowane 5 Marca 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eriot Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) Możliwe że to rzeczywiście celowy zabieg, choć jest to raczej martwiąca praktyka. Ścinanie jakości w youtubie i tak minimalizuje efekt, "na żywo" jest o wiele bardziej irytujący. Tutaj widać dobrze o czym mówiłem, szczególnie na barierkach które się pikselizują. Jeśli chodzi o cs go to w tym przypadku zmniejszenie rozdzielczości może zredukować flicker i ułatwić rozgrywkę. Irytująca jest wiedza że na starszych wersjach kart ten problem był niewidoczny ale coż, wygląda na to że jedyna rada to czekać na sterownik albo przyzwyczaić się do nowej "jakości" grania ;) Edytowane 5 Marca 2016 przez Eriot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 No niestety cofamy się w rozwoju. Ja się już przyzwyczaiłem, grając udaję sam przed sobą że tego nie widzę :-D. W mniej wymagających grach używam DSR 1440p jest lepiej. A do pełni szczęścia potrzeba minimum monitora 1440p, a najlepiej 4k i odpowiedniej mocy aby to udźwignęła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) Technologia która doskonale sobie radzi z tym zjawiskiem to TXAA - efekt jest naprawdę zadowalający i jako że masz kartę nvidii - powinieneś móc bez problemu go używać w większości tytułów które ten typ AA obsługują. W CS:GO to normalka - włączenie większego anty aliasingu może pomóc ale większość moich znajomych będących zapalonymi graczami w cs go po prostu ignoruje ten (wyjątkowo nieszczęsny trzeba przyznać) flickering/aliasing wszystkich kratek na nuke-u. Edytowane 5 Marca 2016 przez Storfugl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) TXAA nie pomaga do końca i do tego robi straszną rozmazaną kupę z tekstur. http://international.download.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/watch-dogs/watch-dogs-anti-aliasing-comparison-1-4x-txaa-vs-8x-msaa.html Popatrzcie tylko co dzieję się z liśćmi drzew, cegłami, siatką, trawą itd. Wszystko jest wyprane, rozmazane i bez ostrości. Efekt mniej więcej taki jakbym miał wadę wzroku -3 dioptrie i oglądał świat bez okularów. Ostatnio miałem nie przyjemność pogrania w Assassin's creed syndicate. W FullHd jest tragedia czy z TXAA/FXAA strasznie rozmywa tekstury, MSAA strasznie obciąża grafikę i do tego i tak gra brzydko wygląda dopiero DSR do 1440p z najlepiej MSAA dał zadowalający efekt nie migoczących tekstur i nieposzarpanych krawędzi. Edytowane 5 Marca 2016 przez lukadev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Pytanie a propo podkrecania gtx970. Czy w afterburnerze jest opcja sprawdzenia V na rdzeniu grafiki? I jakie V jest bezpieczne dla karty? (nie chce ryzykowac przesuwaniem dodatkowego vcore na na mx. wartosc). Aktualnie podbilem vcore o 50mV, Power limit na max. 106%. Core poszedl na +185 a pamieci na +200. Na wykresach jest 1450MHz rdzen i 3700MHz pamieci (to sie liczy x2 dla efektywnej czy jak?) edit: dobra napiecie bylo na koncu w ustawieniach i jakos to przeoczylem :P Edytowane 6 Marca 2016 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 Więcej jak 1.28v z biosu nie dasz ,a to jest bezpieczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) W biosy to sie pozniej moze pobawie, bo najpierw chce zobaczyc ile ta karta robi. Tylko widze, ze zmiana +mV w afterburnerze za duzo nie daje. Ciagle siedzi na 1.175 maks. Edytowane 6 Marca 2016 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c3rb3r Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Cześć, mam od wczoraj dziwny problem. Podkręciłem swoją 970 w afterburnerze (+150 rdzeń, +500 pamięci) i w każdej grze spadły mi fps, np. w The Division mam 40fps na low. Temperatury są dobre, bo karta nie przekracza 72C. Próbowałem też wrócić do stockowych taktów to fps się albo utrzymują, albo jeszcze spadają. Macie jakieś pomysły ? Edit. Myślałem żeby może zrobić formata, bo już nie mam innego pomysłu. Edytowane 13 Marca 2016 przez c3rb3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2016 A ile wczesniej miales i czy po tych samych obszarach biegasz? Moze aktualizowala sie gra/stery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmx0 Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2016 Zwiekszyłeś też power limit czy tylko same zegary? Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c3rb3r Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2016 Oczywiście, że tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Pod DX12 da się nawet wykorzystać Mini Maxwella :) Lewe fotki to DX11, prawe DX12. Co do łączenia w SLI 950 i 980Ti, to mnie rozbroiłeś :P Edytowane 13 Marca 2016 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2016 SLI nie. Na DX12 warto poczekać - w teorii nawet intelowska integra doda trochę klatek do 980/980Ti (czyli 950 dodałaby "nieco" więcej niż integra) - jak to będzie w rzeczywistości? Na tę chwilę nikt nie wie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 http://www.3dmark.com/3dm/11214531 Windows 10 + 364.51. Wynik nieco lepszy. Gry (niektóre) zyskały parę FPS więcej względem Windows 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamar59 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 http://www.3dmark.com/3dm/11173755 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerfulpk Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) hehe jak się piszę o Nvidi że psuje wzrok, że obraz kupa... to się naśmiewają, a potem takie problemy dają na forum :P Nvidi się nie kupuje jak się ma dobry wzrok :) Najlepszy jest pan Storlfug.... o tym FXAA .... haha ... dobre .... daj blura... to się obraz poprawi .... Smiechu warte smiechu warte :P pozdrawiam PS: niech wam Skoti48 wytłumaczy dlaczego tak jest ^^ Ja tylko stwierdziłem po doświadczeniach z tym zielonym szlamem... iż NV kastruje/nie wyświetla obiektów niewidocznych.... , a że tego się nie da zsynchronizować... to takie kiszki wychodzą :P Edytowane 14 Marca 2016 przez powerfulpk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdz Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2016 Witam Czy ma znaczenie jakiego mam producenta płyty głównej oraz karty graficznej? Czy kartra graficzna GeForce'a jest kompatybilna z płytami MSI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Witam jako że nie chcę robić oddzielnego tematu i widzę ze są tutaj posiadacze gtx 960 chciałbym się spytać którego producenta wziąć gtx 960 OC Asus GTX 960 OC STRIX 4GB czy Gigabyte 4GB Windforce 2X OC I jeszcze jedno pytanie jak to jest z ta szyną 128 bit jedni mówią ze jest w porządku a drudzy narzekają na straszne droopy fps Dzięki za pomoc Wolałbym Strixa lub MSI Gaming. Szyna nie ma tu znaczenia. Wystarcza. Zainteresuj się też R9 380 lub mniej R9 280. Witam Czy ma znaczenie jakiego mam producenta płyty głównej oraz karty graficznej? Czy kartra graficzna GeForce'a jest kompatybilna z płytami MSI ? Jest, liczy się złącze by było kompatybilne np: PCI-E Edytowane 15 Marca 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 hehe jak się piszę o Nvidi że psuje wzrok, że obraz kupa... to się naśmiewają, a potem takie problemy dają na forum :P Nvidi się nie kupuje jak się ma dobry wzrok :) Najlepszy jest pan Storlfug.... o tym FXAA .... haha ... dobre .... daj blura... to się obraz poprawi .... Smiechu warte smiechu warte :P pozdrawiam PS: niech wam Skoti48 wytłumaczy dlaczego tak jest ^^ Ja tylko stwierdziłem po doświadczeniach z tym zielonym szlamem... iż NV kastruje/nie wyświetla obiektów niewidocznych.... , a że tego się nie da zsynchronizować... to takie kiszki wychodzą :P Nie siadaj więcej do komputera po paru głębszych bo tylko forum zaśmiecasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boguszek Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Przed świętami też dołączyłem do grona Posiadaczy MSI GTX 950 2GB wybrałem MSI Gaming, choć kiedyś zarzekałem się że nic nie kupię już od MSI po przygodzie z kartą MSI GTX 560 Ti,ale winien była bardziej sklep na K jak się później okazało.Przed kupnem z autoryzowanym przedstawicielem MSI mocno i długo negocjowałem cenę karty,po przedstawieniu tematu i histori jaką miałem z ich kartą w przeszłości spuścili mi cenę do 620zł :) mam obudowę z oknem. NZXT Lexia więc się będzie ładnie prezentować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soviet Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Mój GTX 970 Gigabyte G1 Gaming zaczął nagle mocno grzać się w idle, osiągając około 70 stopni i 60 procent obciążenia przy włączonym Firefoksie i Wordzie, na Windows 7. Zainstalowałem najnowsze sterowniki - nie pomogło. Co się mogła tak nagłe zmienić? Wcześniej nie było takich problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Wróżkami nie jesteśmy. Bez zrzutu obciążenia ( MSI Afterburner/GPU-Z ) wyrokuję na razie jakiś btc trojan... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Czym podkręcać małego GTXa? Ok, już mam tym samym co moje dotychczasowe karty AMD ;) MSI Afterburner Dobra Gainward w obudowie otwartej pod biurkiem ok 1,5m od uszu. 75° wentylator na 64%. delikatny szum, nie przeszkadza przy grze. ustawienie ręczne wentylator na 100%, szum wyraźnie słyszalny. Nie drażni, w słuchawkach nie przeszkadza. W nocy mógł by troszkę przeszkadzać w pokoju, al enie jest to znany mi z karty ati sapphire wycie. Ogólnie kartę określił bym jako cichą. Teraz badam OC, jeszcze nie doszedłem do limitu, podkręcam i męczę furmarkiem jednocześnie. 76° nadal leci na 64% +100 mhz na core. O i uruchomił się program Gainwarda ExperTool II. Na oryginalnym sterowniku z płyty nie mógł ;) Na programie Gainwarda jest możliwe OC napięcia do minimalny ofset +0,15 [V] i maxymalne przepięcie napięcia +0,1[V]/ Nie wiem ile można dać, więc na razie nic nie podbijam. To max dla rdzenia, artefaktów nie widziałem też wyżej, ale sterownik wywalało. +240 mhz myślę, że jest całkiem dobrze. 3dm Sky Driver zawiesza się na pod koniec na wejściu do jaskini, pewnie mu trzeba dać prądu potem się pobawię ;) Ktoś ogarnia ile można podbić napięcia na tej karcie? Na razie na napięciu stock stabilnie osiąga +220mhz, pamięci na razi +210 bez problemu, będę jeszcze podbijał -------------- Stanęło na 230+ core i 230+ ram +0,012 [V] Jeszcze kręcąc ram lub wbijając większe napięcia dało by się pewnie podciągnąć z 10-20 mhz ale już nie widzę sensu się męczyć. Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Witam Serdecznie, zakupiłem kartę graficzną Asus GTX 970 Strix, karta posiada back plate czyli blachę usztywniającą mam pytanie do Was bo podczas instalacji karty w komputerze zauważyłem że chłodzenie lekko rusza się na procesorze graficznym delikatnie, czy jest to normalne czy powinno być sztywne i nie powodować żadnych ruchów jak to wygląda u Was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Na mojej byłej karcie MSI GTX 780 Gaming też chłodzenie delikatnie się przesuwało, choć moim zdaniem nie powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Panowie wiecie czy obecnie jest jakaś promocja DARMOWA GRA do GTX 970? Jeśli to ważne jest to EVGA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrow98098 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Witam wszystkich Ostatnio zakupiłem EliteDesk 800 g1 twr. Posiada on zasilacz Hp 320W oraz procesor i5 4690. Chciałbym do niego włożyć GTX 950. Nie wiem tylko czy zasilacz wytrzyma takie obciążenie. Karta jest bez dodatkowego zasilania.Myślę że powinno wszystko być ok, ale wolę się upewnić. Co o tym sądzicie? ;) Jeśli temat w złym miejscu jest to sry :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) To musi wytrzymać. Wkładaj śmiało. Możesz kupić jak nie masz http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c03812594 Na pierwszej stronie z prawej masz (3) multi kabel z wtyczką PCI-E 6 pin chyba.. i mógłbyś włożyć coś mocniejszego z dedykowanym zasilaniem. Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrow98098 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Dzięki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...