Skocz do zawartości
Caleb

NVIDIA GeForce GTX 900 / Titan X (Maxwell) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Za późno. W komentach napisali że kto rejestrował kartę na inny kraj już raz to nie zarejestruje jej ponownie na Australię bo wywala info że karta już została zarejstrowana. Szkoda. Zresztą i tak chciałem mieć wersje pudełkową gry, wiec niech już tak zostanie.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie, chce nieco podkręcić GTX960 Windforce 2X 4GB GDDR5 Poda ktoś bezpieczne ustawienia w Afterburner Nie chce jej kręcić do maximum możliwości jakieś 70 % tego co można uzyskać przy podkręcaniu chce otrzymać :)

Edytowane przez kusiu01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie masz ochoty pisać nie pisz, nie siedzę w temacie sprzętu. Komputer był składany dla młodszego brata. Wiem że można sporo zyskać przez podkręcenie tego modelu, nigdy wcześniej tego nie robiłem stąd pytanie. Nie oczekuję max podkręcania, tylko rozsądną granice gdzieś w granicy 70% możliwości podkręcenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I myślisz, że tutaj przebywają same wróżki, które widzą ile wynosi 100% możliwości OC twojej konkretnej karty?

Powodzenia.

P.S. Jakbyś miał trochę oleju w głowie, którego ewidentnie ci brakuje to byś przejrzał 3-4 recenzje twojej karty. W takich artykułach niemal zawsze bada się możliwości OC. Wyciągasz średnią, robisz to swoje 70% i po kłopocie. Ale po co jak można udać debila na forum i czekać na gotowe.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawiłem się troche w OC bez zasięganie wiedzy w internecie 

To moje wyniki  GTA V na ultra ok 20 min .

Czy ktoś mógł by mi podesłać link do tematu o wgrywaniu custom biosu ? 

jrMyPOf.jpg

Fgs3tTa.gifQg90hWs.jpg

Edytowane przez Karenz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do wyboru 3 modele gtx 970 nowe gwarancja 36 miechy. Która wybrać? Z darmowa wysyłką.Która najlepsza najcichsza i najlepiej wyposażona. I ma najlepszy serwis.

1. Asus Strix 970 14 39zl

2. Gigabyte G1 1400 zł 

3. Msi Gaming G4 1470 zł

Co brać? Aktualnie posiadam GTX 680 Msi i i5 2500k@4,2GHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o ciszę do polecam MSI, sam mam w połączeniu z 2500K (4,5GHz), nawet pod obciążeniem ta karta jest cicha, słychać lekki szum powietrza a wentyle przy pełnym obciążeniu i tak chodzą max na 60% (temp max jaką zarejestrowałem do 72`C) i do tego nieźle się kręci. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jako że nie chcę robić oddzielnego tematu i widzę ze są tutaj posiadacze gtx 960 chciałbym się spytać którego producenta wziąć gtx 960 OC 

Asus GTX 960 OC STRIX 4GB czy Gigabyte 4GB Windforce 2X OC 

I jeszcze jedno pytanie jak to jest z ta szyną 128 bit jedni mówią ze jest w porządku a drudzy narzekają na straszne droopy fps 

Dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zotac GeForce GTX 980 Ti Amp! Edition vs Extreme Edition

Czym sie tak naprawde roznia obie te wersje karty - jedna ma sporo wyzsze (ok. 200Mhz) taktowania druga nizsze ale czy to tylko kwestia fabrycznego podkrecenia czy moze ta zwykla edycja jest jakims "kastratem"?

Czy na tej zwyklej mozna osiagnac podobne OC co na tej Extreme?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie a propo podkrecania gtx970. Czy w afterburnerze jest opcja sprawdzenia V na rdzeniu grafiki? I jakie V jest bezpieczne dla karty? (nie chce ryzykowac przesuwaniem dodatkowego vcore na na mx. wartosc).

Aktualnie podbilem vcore o 50mV, Power limit na max. 106%. Core poszedl na +185 a pamieci na +200. Na wykresach jest 1450MHz rdzen i 3700MHz pamieci (to sie liczy x2 dla efektywnej czy jak?)

edit: dobra napiecie bylo na koncu w ustawieniach i jakos to przeoczylem :P

Edytowane przez Quave

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, mam od wczoraj dziwny problem. Podkręciłem swoją 970 w afterburnerze (+150 rdzeń, +500 pamięci) i w każdej grze spadły mi fps, np. w The Division mam 40fps na low.

Temperatury są dobre, bo karta nie przekracza 72C. Próbowałem też wrócić do stockowych taktów to fps się albo utrzymują, albo jeszcze spadają. Macie jakieś pomysły ?

Edit. Myślałem żeby może zrobić formata, bo już nie mam innego pomysłu.

Edytowane przez c3rb3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jako że nie chcę robić oddzielnego tematu i widzę ze są tutaj posiadacze gtx 960 chciałbym się spytać którego producenta wziąć gtx 960 OC 

Asus GTX 960 OC STRIX 4GB czy Gigabyte 4GB Windforce 2X OC 

I jeszcze jedno pytanie jak to jest z ta szyną 128 bit jedni mówią ze jest w porządku a drudzy narzekają na straszne droopy fps 

Dzięki za pomoc

Wolałbym Strixa lub MSI Gaming.

Szyna nie ma tu znaczenia. Wystarcza.

Zainteresuj się też R9 380 lub mniej R9 280.

Witam

Czy ma znaczenie jakiego mam producenta płyty głównej oraz karty graficznej? Czy kartra graficzna GeForce'a jest kompatybilna z płytami MSI ?

Jest, liczy się złącze by było kompatybilne np: PCI-E 

Edytowane przez NostradamuSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój GTX 970 Gigabyte G1 Gaming zaczął nagle mocno grzać się w idle, osiągając około 70 stopni i 60 procent obciążenia przy włączonym Firefoksie i Wordzie, na Windows 7. Zainstalowałem najnowsze sterowniki - nie pomogło. Co się mogła tak nagłe zmienić? Wcześniej nie było takich problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi