Surix25 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 Jak chcesz to możesz brać kartę w ciemno bez sprawdzania jaki masz zasilacz . W najlepszym razie to zasilacz nie będzie w stanie podołać z zasilaniem karty ( szczególnie jak karta będzie miała dodatkowe zasilanie ) , w najgorszym razie może się spalić i pociągnąć za sobą kartę i/lub inne elementy kompa . Decyduj sam - czy chcesz ryzykować i kupować kartę w ciemno czy jednak dasz się namówić na tą prostą czynność jaką jest sprawdzenie jaki masz zasilacz w kompie . 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 Odczytać markę, model i moc z tabliczki znamionowej. Zdejmujesz bok obudowy i czytasz. 350W Spójrz w lustro i napisz co tam widzisz. Dobra, nie musisz. 8 dni i 10 postów na odczytanie samej mocy zasilacza to lekka przesada. Panu dziękujemy. Proszę cię, nie zakładaj kolejnego tematu zanim dorośniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaszczepiony_szczepan Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) Witam. Posiadam Gtx 970 Windforce, używałem go przez ostatni rok bez zarzutu. Trzy tygodnie temu, komputer zaczął się restartować w różnych momentach (najczęściej przy przeglądaniu plików graficznych, uruchomianiu komunikatora Viber, bądź przy zwyczajnym użytkowaniu - przeglądanie internetu, granie), dochodzi do dziwnych ścięć komputera, ponowne dopasowywanie ekranu, niekiedy artefakty pojawiają się po niespodziewanym restarcie komputera. Wsadziłem starego Palita 465 i nie mam żadnego z wymienionych problemów, karta była odesłana do serwisu, gdzie stwierdzono winę komputera/oprogramowania (na jednym komputerze pojawiał się problem, na innym nie, ale po update'cie biosu problemy znikły). Nie mogę zaktualizować biosa, mam najnowszy, zainstalowanie wcześniejszych wersji nie jest możliwe z racji, że mam win10 a ostatnia aktualizacja pojawiła się 2012, więc zanim była jeszcze konkretna mowa o win10. Czy ktoś się orientuje, co może źle działać i dlaczego? Edytowane 24 Listopada 2016 przez zaszczepiony_szczepan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystek93 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 Hej grając w cs go mam od 180 do 299 fps i pomimo tych wysokich fps na moim monitorze widzę jakby te klatki spadały poniżej 144 fps a nie spadają to się chyba nazywa screen tearing troche mi to przeszkadza. Co mogę z tym problemem zrobić bo ogólnie kiedyś miałem radeona r9 270x który się popsuł ale na nim gra chodziła płynnie i idealnie. Komp składany pół roku temu gtx 950 2gb i5 6600 corssair cx 450m 2x4 gb ddr4 2133 mhz dysk ssd good ram 250 gb monitor LG 24GM77-B Pomożecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 Podobny problem http://forum.purepc.pl/topic/374713-problem-144hz-lg-24gm77-b/ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystek93 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 Faktycznie, proszę nie usuwać na razie mojego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prusakglatz Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Witam posiadam I7 6700 K, 16 ram, gtx 970 directcu 2 strix OC, Win 10 Home, płyta msi z170 A pc mate. Mój problem polega na przycinaniu się głównej mapy przy przesuwaniu kursorem w Total Rome II oraz w Warhammer ,a także podczas bitwy w Rome II fps potrafi spaść do 35 , ale zauważyłem nawet przy 50 fps gra się przycina przy przesuwaniu mapy podczas zbliżenia jednostek. Natomiast w warhammer jest identycznie. Mam Battlefield 1 gram na max detalach i żadnego przycięcia. Czyżby przez coraz nowsze sterownik do karty nvidia gry serii total war coraz gorzej chodzą? p.s bios zaktualizowany najnowszym sterownikiem , tak samo karta. Jak kupiłem komputer rok temu Total war smigał a teraz po nowej instalacji WIN 10 i coraz to nowszych sterownikach do karty gra mi siada a powinna zasuwać aż miło Edytowane 14 Stycznia 2017 przez Prusakglatz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 Musiałem wymienić płytę główną i bawię się od nowa w OC mojego 970. I zauważyłem, że wartości które miałem wcześniej +190 na rdzeniu powodują restart sterownika graficznego. Jednak martwi mnie inna rzecz. Ustawiłem Power limit na 110% i przy każdej wartości, +170, +150, +100 na rdzeniu nawet przy +0.0 karta zjada 106-110% TDP i zawiesza furmark. Przy wartościach powyżej +100 po kilku minutach na rdzeniu zmniejsza częstotliwość po przekroczeniu 110% albo wywala sterownik. Dodatkowo temperatura nawet bez OC w furmarku dochodzi do 85C. Czy też Wasze wartości TDP dochodzą do limitu 105-110% nawet bez OC ? Martwią mnie te wartości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuleZZZ Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) Panowie, ze swojej strony zamykam temat podkręcania GTX 970 na powietrzu. Karta : GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X OC (GV-N970WF3OC-4GD). Chłodzenie stock + thermalpad AG (2mm) na sekcję zasilania + bios mod. Pasta : gelid gc-extreme.Obudowa TT Armor otwarta + komp na parapecie przy okienku rozszczelnionym :) - elegancko improwizowany korytarz cieplny + 4 wentyle i gra gitara. Ostatnio było -5C u mnie w nocy ;). Procesor i5-3570K @ 4,5GHz, DDR3@1600Core boost stabilny max : 1651 MHz, Vcore : 1,275V mem : 3950 MHz (na screenie mniej trochę), Max TDP 150% Pytanie : czy ktoś z Was puszczał gtx 970 na chłodzeniu powietrznym w okolice 1650+- lub więcej :). Jak się karta zachowywała i co to było ?Cheers,RuleZZZ Edytowane 24 Lutego 2017 przez RuleZZZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glaniu Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) WitajcieMam dosc specyficzny problem z moim Palitem 980ti.Gram tylko w jeden , ale specyficzny tytuł który to jest symulatorem i nazywa się iRacing Gram na 3 monitorach i wszsytko jest wporządku do poki karta pracuje na 99% mocy, ale niestety nie wiadomo mi dlaczego w trakcie rozgrywki lubi poleniuchowac i spasc do np. 70% i wtedy już jest drastyczny spadek fps Czy jest jakiś sposób by wymusić na niej prace non stop na 100% . Dodam , że przy podkręceniu jest tak samo i nie jest to kwestią temperatur. W linku odczyty z afterburnera https://drive.google...iew?usp=sharingPozdrawiam Edytowane 11 Lutego 2017 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Wygląda na to,że problem jest tutaj. Spadki w obciążeniu GPU odpowiadają na wykresie dużemu obciążeniu CPU,prawie po 100% na wszystkich 4 wątkach,czyli typowy CPU bottleneck. Pewnie masz jakiegoś i5,rozwiązanie to kupić i7 z 8 wątkami. Oczywistym sposobem na zwiększenie obciążenia GPU jest ustawienie wyżej detali czy użycie większej rozdzielczości,ja tak robię w grach gdzie mój CPU dostaje za dużego obciążenia i obciążenie GPU spada. Oczywiście odbija się to na klatkach na sekundę ale wolę grać przy 55 fps jeśli gra chodzi płynnie niż mieć 70 fps z ciągłym stutteringiem bo tak w 99% wygląda sytuacja kiedy CPU jest w grze obciążony na 100%. Na 8-wątkowym CPU często gra chodzi płynniej niż na 2/4-wątkowym CPU nawet jeśli liczba fps jest ta sama. Edytowane 11 Lutego 2017 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glaniu Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 Hejka Dziekuje za odpowiedz. Proca mam i5 4670k@4.3 i to użycie karty spada nawet jak proc ma obciążenie 60% :-/Nawet jak bym zmienił na i7 to chyba niewiele zyskam ponieważ iRacing nie wykorzystuje HT , a w mhz wiele wiecej nie bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Szkoda że 4670K a nie coś co można by było wykręcić o 500MHz więcej żeby zobaczyć czy szybszy CPU poprawia sytuację. Nie mogę znaleźć zbyt wiele nt. tej gry i jak chodzi innym ludziom na podobnych konfiguracjach.Jeśli wiesz że gra nie wykorzystuje więcej niż 4 wątków to jedyna sensowna opcja to zakup i5 5675c,wzrost powinien być znaczny. Edytowane 11 Lutego 2017 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
folaR Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 Witam całe forum. Na wstępie zaznaczę, że to zaledwie mój drugi post tutaj, jeśli coś gdzieś źle umieściłem to przepraszam i prosiłbym o przeniesienie tematu przez modów. To chyba tyle słowem wstępu, przejdźmy do meritum. Szwagier zakupił rok temu GTX 970100me link------------->https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-970-gaming-100me-4gb-gddr5-256bit-hdmi-dvi-dp-gtx-970-gaming-100me-719129/ po czym zamontował blok wodny, karta śmigała jak złoto. Pod choinkę w tym roku kupił sobie GTX 1070 i również zwodował, a "starego" 970 oddał bratu. Brat zamontował spowrotem radiator i uruchomił kartę na swoim pc, na chłodzeniu powietrzem. Problem tkwi w tym, że sterowniki do karty nie działają. Instalują się normalnie, jednak karta zachowuje się tak jakby ich nie było. Od razu po uruchomieniu komputera wiatraki zaczynają chodzić na 100%, podświetlenie też jarzy jak szalone. Karta była testowana u niego w pc jak i w moim. Konfiguracja jego PC msi z87-g45 gaming chieftec 500w ramy savage hyperx 1600 xmp 2x4gb i5 4670k Konfiguracja mojego PC msi g43-b85 gaming chieftec 600w i5 4440 ram hyperx fury 1333MHz DDR3 1x8gb Teoretycznie w specyfikacji mobo pisze że jego mobo nie obsługuje tej karty, ale ona również jest kupiona od szwagra i w jego pc nie było żadnych problemów. Dodam, że problem był taki sam w obu przypadkach. Wykluczyliśmy problem z systemem, u niego testowane na win10, u mnie na win 7. Karta była odpalana na standardowej sekcji zasilania jak również na 2x molex to 8 pin pge, niestety i to nic nie zmieniło. Od razu zaznaczam, że karta po zamontowaniu bloku wodnego przez szwagra straciła gwarancję, więc odesłać jej nie można. Staramy się coś zdziałać, bo nam jej szkoda :D Pytanie do was, czy ktoś takowy problem miał? Czy ma ktoś pomysł jaka jest tego przyczyna? I czy ktoś może zasugerować jakieś rozwiązania? Sorka za dość przydługawy temat, no ale tak jakoś wyszło :D Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi, mam nadzieję, że pomożecie. Jeśli potrzeba więcej informacji to je zdobędę i wrzucę tutaj. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Czytam, czytam i idzie zrozumiec co napisales. Karta jest wymrywana w menadzeze urzadzen? W ogole daje obraz na wyjscie? Co do gwary to zlozcie ja jak oryginal i mozecie probowac. Ja wysylalem do gainwarda karte bez plomby i przeszlo xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianpaj Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Menadżer urzadzeń wykrywa kartę, ale wyskakuje kod błędu 43. Sterowniki były dogrywane ręcznie, ale nic to nie daje. Obraz jest wyświetlany a wentylatory cały czas chodza na 100 %. Jeśli chodzi o gwarancję to szystko ładnie tylko, że thermopady nie są oryginalne i pasta więc bez szans na to, żeby przyjęli gwarancję. Używałem także DDU do odinstalowania sterowników, nie zmienia to nic dalej uruchamia ją tak jakby w trybie awaryjnym. Na forach różnych można przeczytać, że bardzo często jest to uszkodzenie karty graficznej. Tylko, że w tym przypadku karta działała na bloku wodnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 Zobacz pod dystrybucja live linuxa czy problem wystepuje. Rozkrec karte, przeczysc i zloz ponownie - pady zawsze mozna przyciac do tych oryginalnych ;) Po za tym ew. oplaty za naprawe powinny byc najpierw konsultowane, wiec co najwyzej poczekasz na karte jakis czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiseu Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2017 Czy procesor i7 4770 nie bedzie ograniczac gtxa 980 Ti ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2017 Zakupiłem używanego evga GTX 960 SSC ACX2.0+ 4GB i na razie go bardzo nie męczę. Zbieram doświadczenia, za to zestaw w jakim wylądował jest dość leciwy, ale daje radę znakomicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zolo Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Witajcie, mam okazję dostać za symboliczną flaszkę używanego 2 letniego GTX 970 od Gigabyte'a, więc pomyślałem o SLI. Nigdy nie bawiłem się w SLI, więc nie mam z tym żadnego doświadczenia. Sam obecnie posiadam GTX 970 od MSI w wersji Gaming 4G. Wiem, że moja płyta główna nie obsługuje SLI :sad:, dodatkowo posiadam zasilacz o mocy tylko 550W. Mam kilka pytań na które mam nadzieję, pomożecie mi znaleźć odpowiedź :) Czy SLI kart graficznych dwóch różnych producentów ma rację bytu? Jedna będzie od MSI druga od Gigabyte'a. Jaki most SLI w takim przypadku zakupić, czy jest to bez różnicy? Jaką płytę główną polecacie do SLI, szukam czegoś w miarę budżetowego uderzam max w średnią półkę cenową. Czy ten zasilacz da radę? Przeraża mnie trochę konieczność jego wymiany gdyż i tak muszę już kupić nową płytę główną. Dodatkowo chciałbym dodać, że zamierzam grać w roździelczości FHD i w najbliższej przyszłośći (minimum 2 lata) nie zamierzam wymieniać, żadnych podzespołów i po prostu trafiła mi się taka okazja. Poniżej specyfikacja mojego komputera: Procesor: Intel Core i5-4690K, 3.5GHz, 6MB, BOX (BX80646I54690K) Płyta główna: MSI Z97 GAMING 3, Intel Z97, 4xDDR3, 1x M2, VGA, GbLAN, ATX (Z97 GAMING 3) Pamięć: G.Skill TridentX DDR3 2x4GB 2400MHz CL10 (F3-2400C10D-8GTX) Chłodzenie CPU: Thermalright Macho Rev. B Karta graficzna: MSI GeForce GTX 970 GAMING 4GB DDR5 (256 bit) DP, HDMI, 2x DVI (GTX 970 GAMING 4G) Dysk SSD: Plextor M6S 256GB SATA3 (PX-256M6S) Dysk: Western Digital Caviar Blue, 3.5\'\', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX) Zasilacz: SilentiumPC Supremo M1 Gold 550W, 80Plus Gold, Modular (SPC116) Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedź i pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Płyta średnio sensowna do SLI - drugi port PCI-E pracuje z prędkością 4x , karta też nie najlepsza - nieszczęsne 3,5 GB + 4GB do tego coraz gorsze wsparcie w sterownikach , na końcu zasilacz - do SLI z 2xGTX970/980 przydało by się dobre 750W . To co wydasz na płytę i zasilacz lepiej wydać na lepszą kartę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 odsprzedaj za 2 flaszki. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2017 sprzedaj obie 970 i kup 1070 ;-) 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
under555 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Witajcie, jest problem.Procesor 2600K po OCgtx 980 4gb evga sc 2.0Windows 10 ProPodczas grania w GTA V/Online ustawione jest zuzycie pamięci karty graficznej na ok 2.5GB ,żeby zostało te 1.5 zapasu + było płynnie.Porobiły się straszne dropy fpsów - spadki z 60 do nawet 30stu (a wczesniej na tych samych ustawieniach graficznych było ciągle 60 fps) - nie wiem co było robione bo mnie przy kompie nie było bo to komp kuzyna.Wrzuciłem OSD Afterburnerapokazuje zużycie pamięci na 3.5GB a nawet 3.7 GB a przecież ma ustawiony na 2.5 GB w grze..Skoro jakimś cudem zjada tyle pamięci karty graficznej to to będzie powód spadków wydajności ale - co niby zjada tyle pamięci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Witam. Mam problem z kartą. Często wyrzuca mnie do pulpitu podczas grania. Wyświetla przy tym komunikat że sterownik ekranu przestał odpowiadać. Podczas grania w Crysis 2 obraz często się zatrzymuje na kilka sekund po czym wraca do normy lub w najgorszym przypadku wyjdzie do pulpitu z komunikatem że nie odpowiada sterownik ekranu. To samo kiedy gram w WOT z tym że tutaj zawsze wychodzi do pulpitu. Sterowniki przeinstalowałem poprzez uprzednie wyczyszczenie za pomocą driver cleaner. Instalowałem różne wersje ale po jakimś czasie i tak wszystko kończy się tym samym. Karta nie kręcona, a maksymalna temperatura zanotowana na rdzeniu to 60 stopni. Procek podkręcony ale próbowałem też na fabrycznych ustawieniach i efekt ten sam. Przez 2 lata było ok ale od tygodnia właśnie się dzieją takie rzeczy. Poniżej filmik co się dzieje dodatkowo z grafiką w Crysis. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mimorr Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Jak widać na filmie (przepraszam za jakość) jeden z wentylatorów (ten po lewej) na karcie kręci się wolniej niż pozostałe. Czy jest ktoś w stanie doradzić mi co powinienem w tej sytuacji zrobić i co może być przyczyną takiego zachowania?Karta graficzna: Geforce gtx980tilink do filmu: https://www.youtube.com/watch?v=vwIGMb9f...e=youtu.be Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Całkowicie bez sensu to SLI do Twojego konfiga, wydajność będzie tragiczna. I5 4690K nie nadaje się do SLI, generalnie to SLI jak robić to na CPU z 40 liniami PCI-E. Tu wersja z gadką co i jak No a, tutaj test I5 7600K@4.8 ghz + GTX 1080Ti vs I7 5930K@4.6 ghz + GTX 1080Ti, testy I7 7700K@4.8 ghz vs obydwa procki, już się montują :) Także tu masz jasno pokazane, że obecnie najlepsze I5 nie daje rady z topowcem , mocno go ogranicza (na 4k nie patrz bo tam rola CPU jest marginalna). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Witam, zainstalowałem najnowszą wersję 3DMarka i po przejściu testu firestike nic się nie pokazuje, przez kilka chwil czarny ekran, a potem puste okno 3DMarka. Też tak macie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Augustus Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2017 Hej, nie wiem gdzie dać ten wątek, więc jeżeli źle dałem - to przepraszam. Mam następujący problem : odpaliłem komputer, uruchomiłem gry i niestety mam straszne spadki fpsów. Zrobiłem re-install systemu i dalej to samo. Dodam, że sprzęt nie był trochę używany, tylko do zadań biurowych. Wróciłem po roku i tutaj takie złe nowiny :(. Specyfikacja: Procesor: Intel i5 - 4570, 3.2Ghz Karta graficzna: GeForce 970, Zotac Ram: 16GB Dyski: Samsung SSD 840 series Samsung HD502HJ Zasilacz: Corsair CX 500 plyta główna: Gigabyte GA-B85M-D3H Pozdrawiam, Artur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2017 Jakie gry i w jakich rozdzielczościach / detalach ? Może to problem z pamięcią karty , GTX970 niestety ma skopany układ VRAM - normalne ~3,5 GB i znacznie wolniejsze 0,5 GB ; może wykorzystanie VRAM przekracza 3,5 GB i wchodzi w wolniejszy fragment pamięci . Dalej problem może być po stronie temperatur procesora i karty - jak się grzeją to może wystąpić spowolnienie , w skrajnym przypadku restarty/zwiechy . Pokaż screena z HW Info z temperaturami podczas gry , Dalej dyski - uszkodzony , szczególnie talerzowy dysk może być powodem dużego spadku fps . HDD możesz sprawdzić choćby za pomocą HD Tune ( wersja darmowa jest dość stara ale co nieco pokaże , choćby status SMART , wersja pro jest sporo nowsza i ma więcej opcji ) - test transferu dysku czy skan powierzchnii . Dalej sprawdzanie w pseudodosowym programie MHDD , instrukcje masz choćby tutaj , zdjęcie z wynikiem skanu wstaw na forum . Pamięć ram też może być powodem problemów , choć tutaj raczej by były inne problemy - zwiechy/restarty , błędy CRC czy wywalanie gry . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...