Gemtin1 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 A zdajesz sobie sprawę że podobnie jak z odszkodowaniami od VW konsument w Polsce może sobie o nich tylko pomarzyć bo to wszystko dotyczy tylko USA - kraju w którym konsument ma więcej praw niż sprzedawca, a nie odwrotnie jak u nas? Tapatapatap Flex2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 A zdajesz sobie sprawę że podobnie jak z odszkodowaniami od VW konsument w Polsce może sobie o nich tylko pomarzyć bo to wszystko dotyczy tylko USA - kraju w którym konsument ma więcej praw niż sprzedawca, a nie odwrotnie jak u nas? Tapatapatap Flex2 artykuł jest o tym jak to chce rozwiązać NV a czy w EU będzie to działać na tych samych zasadach to nie będę wróżył z fusów , o Polsce nie napisałem ani słowa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) W UE to nie będzie działać, a tym bardziej w PL, bo ugoda dotyczy USA i nie ma w tym nic dziwnego, bo to nie pierwsza ugoda tego typu w tym kraju. Tapatapatap Flex2 Edytowane 29 Lipca 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2016 Proces był w USa i przegrali w USA wiec zadych wzrotów nie bedzie poza USA . Proste chyba co nie xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leox Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) w xkomie Asus gtx970 strix za 1029.... :zonk: http://www.x-kom.pl/p/208786-karta-graficzna-pci-e-asus-geforce-gtx-970-4096mb-256bit-directcu-ii-strix-oc.html Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez leox 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Przyjemnego MSI GTX 960 Gaming zastępuję mam nadzieję przyjemniejszym MSI GTX 1060 Gaming X ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) Za ile można realnie sprzedać roczną 970tkę z msi wersja me bo ceny na allegro różne, ba nawet ktoś sprzedaje za 1300 używkę. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez G73 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zamówiłem właśnie 980ti, za 1700zł chyba warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Surix25 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2016 Czy karta graficzna Gigabyte GeForce ® GTX 950 2GB WindForce OCjest kompatybilna z intel core I3 2120? Jak będzie potrzeba to podam dokładniejsze informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2016 A dlaczego miała by być nie kompatybilna? Napisz model płyty głównej i zasilacza, to są istotniejsze informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Surix25 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) A dlaczego miała by być nie kompatybilna? Napisz model płyty głównej i zasilacza, to są istotniejsze informacje. Model systemu To be filled by O.E.M. Producent systemu Gigabyte Technology Co., Ltd. model płyty B75m-D3V Edytowane 24 Października 2016 przez Surix25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2016 A zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Surix25 Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2016 A zasilacz? Jak sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2016 Odczytać markę, model i moc z tabliczki znamionowej. Zdejmujesz bok obudowy i czytasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Surix25 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2016 Odczytać markę, model i moc z tabliczki znamionowej. Zdejmujesz bok obudowy i czytasz. a da sie bez rozkrecania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2016 Nie , nie da się - żaden program ci tego nie sprawdzi bo w zasadzie nie ma jak . Pomijam tu soft w rodzaju Corsair Link - do tego z reguły wymagany jest odpowiedni zasilacz od danego producenta , w dodatku cena powoduje że taki sprzęt kupują ludzie którzy się na tym znają , przeciętny kowalski raczej tego nie kupi . Inna opcja to papiery od kompa , może tam będzie wypisane jaki masz zasilacz lub jaki był oryginalnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmx0 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2016 Nie da się bez rozkręcania. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Surix25 Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2016 To będzie pasować z Systemem? Zasilacz mam dobry jakby co mogę kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2016 Zasilacz mam dobry jakby co mogę kupić. Zasilacz to nie kiełbasa, że jeszcze nie śmierdzi, nie znaczy że jest dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Surix25 Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2016 Zasilacz to nie kiełbasa, że jeszcze nie śmierdzi, nie znaczy że jest dobry. Nie znam się ale tata mówi że jak kupował mi komputer to wybrał dobry zasilacz żeby mógł udźwignąć coś lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2016 nie potraficie odkręcić boku i odczytać danych, wiecie zaś, że macie doby zasilacz. Po co w takim razie ten temat? Z nudów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Surix25 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 nie potraficie odkręcić boku i odczytać danych, wiecie zaś, że macie doby zasilacz. Po co w takim razie ten temat? Z nudów? pytam się po prostu czy będzie pasować i czy nic się nie zepsuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 (edytowane) pytam się po prostu czy będzie pasować i czy nic się nie zepsuje lepiej pisać po forach głupoty niz podać co to za model - niech tata zdejmie obudowę i ci odczyta jak takie to trudne i ogólnie to brałbym juz gtx 1050 Edytowane 2 Listopada 2016 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 Jak chcesz to możesz brać kartę w ciemno bez sprawdzania jaki masz zasilacz . W najlepszym razie to zasilacz nie będzie w stanie podołać z zasilaniem karty ( szczególnie jak karta będzie miała dodatkowe zasilanie ) , w najgorszym razie może się spalić i pociągnąć za sobą kartę i/lub inne elementy kompa . Decyduj sam - czy chcesz ryzykować i kupować kartę w ciemno czy jednak dasz się namówić na tą prostą czynność jaką jest sprawdzenie jaki masz zasilacz w kompie . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Surix25 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 Jak chcesz to możesz brać kartę w ciemno bez sprawdzania jaki masz zasilacz . W najlepszym razie to zasilacz nie będzie w stanie podołać z zasilaniem karty ( szczególnie jak karta będzie miała dodatkowe zasilanie ) , w najgorszym razie może się spalić i pociągnąć za sobą kartę i/lub inne elementy kompa . Decyduj sam - czy chcesz ryzykować i kupować kartę w ciemno czy jednak dasz się namówić na tą prostą czynność jaką jest sprawdzenie jaki masz zasilacz w kompie . 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 Odczytać markę, model i moc z tabliczki znamionowej. Zdejmujesz bok obudowy i czytasz. 350W Spójrz w lustro i napisz co tam widzisz. Dobra, nie musisz. 8 dni i 10 postów na odczytanie samej mocy zasilacza to lekka przesada. Panu dziękujemy. Proszę cię, nie zakładaj kolejnego tematu zanim dorośniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaszczepiony_szczepan Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) Witam. Posiadam Gtx 970 Windforce, używałem go przez ostatni rok bez zarzutu. Trzy tygodnie temu, komputer zaczął się restartować w różnych momentach (najczęściej przy przeglądaniu plików graficznych, uruchomianiu komunikatora Viber, bądź przy zwyczajnym użytkowaniu - przeglądanie internetu, granie), dochodzi do dziwnych ścięć komputera, ponowne dopasowywanie ekranu, niekiedy artefakty pojawiają się po niespodziewanym restarcie komputera. Wsadziłem starego Palita 465 i nie mam żadnego z wymienionych problemów, karta była odesłana do serwisu, gdzie stwierdzono winę komputera/oprogramowania (na jednym komputerze pojawiał się problem, na innym nie, ale po update'cie biosu problemy znikły). Nie mogę zaktualizować biosa, mam najnowszy, zainstalowanie wcześniejszych wersji nie jest możliwe z racji, że mam win10 a ostatnia aktualizacja pojawiła się 2012, więc zanim była jeszcze konkretna mowa o win10. Czy ktoś się orientuje, co może źle działać i dlaczego? Edytowane 24 Listopada 2016 przez zaszczepiony_szczepan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prusakglatz Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Witam posiadam I7 6700 K, 16 ram, gtx 970 directcu 2 strix OC, Win 10 Home, płyta msi z170 A pc mate. Mój problem polega na przycinaniu się głównej mapy przy przesuwaniu kursorem w Total Rome II oraz w Warhammer ,a także podczas bitwy w Rome II fps potrafi spaść do 35 , ale zauważyłem nawet przy 50 fps gra się przycina przy przesuwaniu mapy podczas zbliżenia jednostek. Natomiast w warhammer jest identycznie. Mam Battlefield 1 gram na max detalach i żadnego przycięcia. Czyżby przez coraz nowsze sterownik do karty nvidia gry serii total war coraz gorzej chodzą? p.s bios zaktualizowany najnowszym sterownikiem , tak samo karta. Jak kupiłem komputer rok temu Total war smigał a teraz po nowej instalacji WIN 10 i coraz to nowszych sterownikach do karty gra mi siada a powinna zasuwać aż miło Edytowane 14 Stycznia 2017 przez Prusakglatz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 Musiałem wymienić płytę główną i bawię się od nowa w OC mojego 970. I zauważyłem, że wartości które miałem wcześniej +190 na rdzeniu powodują restart sterownika graficznego. Jednak martwi mnie inna rzecz. Ustawiłem Power limit na 110% i przy każdej wartości, +170, +150, +100 na rdzeniu nawet przy +0.0 karta zjada 106-110% TDP i zawiesza furmark. Przy wartościach powyżej +100 po kilku minutach na rdzeniu zmniejsza częstotliwość po przekroczeniu 110% albo wywala sterownik. Dodatkowo temperatura nawet bez OC w furmarku dochodzi do 85C. Czy też Wasze wartości TDP dochodzą do limitu 105-110% nawet bez OC ? Martwią mnie te wartości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuleZZZ Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) Panowie, ze swojej strony zamykam temat podkręcania GTX 970 na powietrzu. Karta : GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X OC (GV-N970WF3OC-4GD). Chłodzenie stock + thermalpad AG (2mm) na sekcję zasilania + bios mod. Pasta : gelid gc-extreme.Obudowa TT Armor otwarta + komp na parapecie przy okienku rozszczelnionym :) - elegancko improwizowany korytarz cieplny + 4 wentyle i gra gitara. Ostatnio było -5C u mnie w nocy ;). Procesor i5-3570K @ 4,5GHz, DDR3@1600Core boost stabilny max : 1651 MHz, Vcore : 1,275V mem : 3950 MHz (na screenie mniej trochę), Max TDP 150% Pytanie : czy ktoś z Was puszczał gtx 970 na chłodzeniu powietrznym w okolice 1650+- lub więcej :). Jak się karta zachowywała i co to było ?Cheers,RuleZZZ Edytowane 24 Lutego 2017 przez RuleZZZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...