Skocz do zawartości
Caleb

NVIDIA GeForce GTX 900 / Titan X (Maxwell) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, moglibyście mi podpowiedzieć jaką wersje 970 GTX wybrać pod chłodzenie wodne? Myślę o referacie od Gainwarda model 426018336-3354. Czy jest to dobry wybór, jak wygląda OC tego modelu, oraz czy da się ściągnąć referencyjny wentylator bez utraty gwarancji? (czy są jakieś naklejki) Blok wodny brałbym Watercool Heatkiller GPU-X3 GTX 970 (15550) czy coś może od EK?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szarku jedyna naklejka to maly okrag na jednej ze srubek. Latwa do zdjecia. Co do podkrecania sie nie wypowiem, bo czekam na pompke i jakas chlodnice musze jeszcze ogarnac :)

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Quave

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak swoją drogą, zbliża się znowu mega grzałka...

780Ti Matrixy mimo tego że dobrze sobie radzą pod azotem, to jednak sekcje zasilania im się tak grzeją na chłodzeniu powietrznym że szok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dluzszym obcowaniu z GTX970 przyznaje, ze jednak warto bylo sie przesiasc z HD7970. Plynnosc jest niesamowita. Chyba nie chodzi tutaj tylko o stale 60 FPS, ale o brak innych niekorzystnych zjawisk jak np. stuttering.

Edytowane przez shooter
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jestem na etapie szukania grafy do zestawu.

i5 4690k

z97 i plus

seasonic S12II-520 520W ATX12V

2 dysku HDD 1 sdd

ram 2x8giga

Planowałem kupić gtx 970 ale boję się że zasilacz nie da rady, miałem cmx600 ale zmieniłem się z kumplem bo potrzebował. Obudowa antec isk 600 wiem się zmieści każda grafa.

pozdrawiam ed

ps. tak będzie OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jakich cenach, jaki zasilacz, jaka rozdzielczość, czy będziesz podkręcać?

780ti jest kilka procent szybszy ale ale pobiera więcej prądu i ma mniej ramu.

Ja bym bez zastanowienia brał 970 z racji OC, 4gb ramu i mniejszego poboru i niższej ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej tam coś znaleźć oglądając załączone fotki :P wtedy klikasz na nr posta związanego ze zdjęciem i ciach jest info :D

a nie które maszynki są tam na bogato wyszykowane :P

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są na wypasie, to fakt. Ceny niższe, zarobki (średnio) wyższej. Jak żyć?

Rig z 4xGTX980 w otwarciej budzie pleksi poskładał mnie jak scyzoryk.

Żeby offtopu nie robić: Czy 1800zł za GTX'a z referencyjnym chłodzeniem + 2.5 GW to dobry deal (bez gier)? Opłaca się dopłacić ~300zł zamiast wziąć jakiąś autorską konstrukcję na GTX970?

pewnie że dobry deal. taka cena 980 pewnie nie zostanie osiągnięta jeszcze długo długo... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są na wypasie, to fakt. Ceny niższe, zarobki (średnio) wyższe. Jak żyć?

Rig z 4xGTX980 w otwarciej budzie pleksi poskładał mnie jak scyzoryk.

Żeby offtopu nie robić: Czy 1800zł za GTX'a z referencyjnym chłodzeniem + 2.5 GW to dobry deal (bez gier)? Opłaca się dopłacić ~300zł zamiast wziąć jakiąś autorską konstrukcję na GTX970?

Cena bardzo dobra, a refy 980 są piękne i bardzo konkretne.

Do tego ciche i chłodne, ja w SLI przy 1501/7410 po trzech godzinach katowania "Dragon Age'a Inkwizycji" w 1440p + wszystko na maksa + MSAAx4 miałem 68C na górnej i 63C na dolnej karcie, przy 80% wentyli, przy 90% było 64 i 60.

A miałem wcześniej STRIXa 980, i jestem bardziej zadowolony z referenta, nawet patrząc na pojedynczego bo również jakiś czas na nim siedziałem.

Edytowane przez Gosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich,

mam pewien problem ze swoja MSI GTX 970. Mam ustawione fabryczne zegary, nic nie podkręcone, GPU-Z pokazuje wartości zgodne ze specyfikacją. Problem zaczyna się gdy odpalę jakąś grę. Wówczas zarówno MSI Afterburner, jak i gpu-z pokazują, że taktowanie rdzenia skacze do ponad 1350 MHz. Wczesniej nie bylo z tym zasadniczo żadnego problemu, temperatury w normie < 70 stopni. Niestety ostatnio grając w Metro 2033 po okolo 40 - 80 minut gra wywala do pulpitu z komunikatem: "Sterownik ekranu przestał działać ale odzyskał sprawność".

Odinstalowałem sterownik, usunałem resztki w trybie awaryjnym za pomocą driver sweeper i zainstalowałem najnowsze sterowniki NVIDIA. Nie wiem, czy dalej wywala do pulpitu, bo nie miałem czasu sprawdzić, jednak wyświetlane taktowanie rdzenia pozostało podwyższone. Wieczorem postaram się wrzucić screeny. Poniżej konfiguracja sprzętowa:

• Intel Core i5-4590
  • Crucial Ballistix Sport 4GBx2 DDR3
  • MSI GeForce GTX 970 GAMING 4GB DDR5
  • Corsair RM650
  • Seagate 1 TB Barracuda (ST1000DM003)
  • Gigabyte GA-H97N-WIFI

Co o tym myślicie? Reklamować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi