DarthStan Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2014 Ja po przesiadce z HD4850 czuje kolosalny skok ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBum Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2014 wiecie czy w takim evga 970 ftw będzie łatwo niebieskie elementy na czerwone zmienić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szarku Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Cześć, moglibyście mi podpowiedzieć jaką wersje 970 GTX wybrać pod chłodzenie wodne? Myślę o referacie od Gainwarda model 426018336-3354. Czy jest to dobry wybór, jak wygląda OC tego modelu, oraz czy da się ściągnąć referencyjny wentylator bez utraty gwarancji? (czy są jakieś naklejki) Blok wodny brałbym Watercool Heatkiller GPU-X3 GTX 970 (15550) czy coś może od EK? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 weź małego zotaca http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=63511&osCsid=55fd8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Szarku jedyna naklejka to maly okrag na jednej ze srubek. Latwa do zdjecia. Co do podkrecania sie nie wypowiem, bo czekam na pompke i jakas chlodnice musze jeszcze ogarnac :) Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Grudnia 2014 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 Tak swoją drogą, zbliża się znowu mega grzałka... http://videocardz.com/54118/asus-int...atrix-platinum 780Ti Matrixy mimo tego że dobrze sobie radzą pod azotem, to jednak sekcje zasilania im się tak grzeją na chłodzeniu powietrznym że szok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Po dluzszym obcowaniu z GTX970 przyznaje, ze jednak warto bylo sie przesiasc z HD7970. Plynnosc jest niesamowita. Chyba nie chodzi tutaj tylko o stale 60 FPS, ale o brak innych niekorzystnych zjawisk jak np. stuttering. Edytowane 4 Grudnia 2014 przez shooter 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) do usunięcia Edytowane 4 Grudnia 2014 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 Witam Jestem na etapie szukania grafy do zestawu. i5 4690k z97 i plus seasonic S12II-520 520W ATX12V 2 dysku HDD 1 sdd ram 2x8giga Planowałem kupić gtx 970 ale boję się że zasilacz nie da rady, miałem cmx600 ale zmieniłem się z kumplem bo potrzebował. Obudowa antec isk 600 wiem się zmieści każda grafa. pozdrawiam ed ps. tak będzie OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Zasilacz jest bardziej niż dobry, spokojnie łyknie ten zestaw i nawet się nie spoci. Kręcić możesz do oporu. Edytowane 5 Grudnia 2014 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp- policz sobie zapotrzebowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 Dzięki za szybka odpowiedź :). i za link, szukałem czegoś takiego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 Na mojej i5 siedzi 4.5 GHz. Nie odczuwam, aby to ograniczało GTX970. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2014 Hejo do 970 G! Gaming szukam takiego biosu żeby obroty były jak w 980 G1 Gaming znajdę gdzieś coś takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juhas12 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Pytanie. Lepsza 970 czy 780 Ti? Edytowane 8 Grudnia 2014 przez Juhas12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 W jakich cenach, jaki zasilacz, jaka rozdzielczość, czy będziesz podkręcać? 780ti jest kilka procent szybszy ale ale pobiera więcej prądu i ma mniej ramu. Ja bym bez zastanowienia brał 970 z racji OC, 4gb ramu i mniejszego poboru i niższej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juhas12 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 Nie chodzi tu o cenę, zasilacz i podkręcanie, tylko o wydajność a różnica 600-800 zł pomiędzy poszczególnymi egzemplarzami nie bierze się znikąd. :) tak więc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) ....tak więc 600-800zl nie jest warte różnicy w wydajności bo tak jak mówiłem jest to kilka procent ;) Edytowane 8 Grudnia 2014 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 to po co pytasz? przecież ref 980 będzie cichszy i chłodniejszy od ref 680. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Kto pyta nie błądzi, dzięki za info :wink2: zerknij tutaj: http://www.overclock.net/t/1513920/official-nvidia-gtx-980-owners-club Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 (edytowane) najlepiej tam coś znaleźć oglądając załączone fotki :P wtedy klikasz na nr posta związanego ze zdjęciem i ciach jest info :D a nie które maszynki są tam na bogato wyszykowane :P Edytowane 10 Grudnia 2014 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi89 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Rig z 4xGTX980 w otwarciej budzie pleksi poskładał mnie jak scyzoryk. Zarzuć proszę linkiem, bo szukałem za pomocą google i szukajki i nie znalazłem ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Są na wypasie, to fakt. Ceny niższe, zarobki (średnio) wyższej. Jak żyć? Rig z 4xGTX980 w otwarciej budzie pleksi poskładał mnie jak scyzoryk. Żeby offtopu nie robić: Czy 1800zł za GTX'a z referencyjnym chłodzeniem + 2.5 GW to dobry deal (bez gier)? Opłaca się dopłacić ~300zł zamiast wziąć jakiąś autorską konstrukcję na GTX970? pewnie że dobry deal. taka cena 980 pewnie nie zostanie osiągnięta jeszcze długo długo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Są na wypasie, to fakt. Ceny niższe, zarobki (średnio) wyższe. Jak żyć? Rig z 4xGTX980 w otwarciej budzie pleksi poskładał mnie jak scyzoryk. Żeby offtopu nie robić: Czy 1800zł za GTX'a z referencyjnym chłodzeniem + 2.5 GW to dobry deal (bez gier)? Opłaca się dopłacić ~300zł zamiast wziąć jakiąś autorską konstrukcję na GTX970? Cena bardzo dobra, a refy 980 są piękne i bardzo konkretne. Do tego ciche i chłodne, ja w SLI przy 1501/7410 po trzech godzinach katowania "Dragon Age'a Inkwizycji" w 1440p + wszystko na maksa + MSAAx4 miałem 68C na górnej i 63C na dolnej karcie, przy 80% wentyli, przy 90% było 64 i 60. A miałem wcześniej STRIXa 980, i jestem bardziej zadowolony z referenta, nawet patrząc na pojedynczego bo również jakiś czas na nim siedziałem. Edytowane 11 Grudnia 2014 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Czyli wątpliwości mam rozwiane :) No jeszcze przytniesz na tej karcie jak ją będziesz sprzedawał przed premierą 980Ti :) Daj znać jak się kręci i jaki ASIC :) Powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Trzecia karta do kolekcji się marzy? :> A co masz ciekawego do owej kolekcji? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juhas12 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Ci którzy chcieli kupić kartę pod wiedźmina poczekają jeszcze trochę: http://www.pcworld.pl/news/400236/Wiedzmin.3.nie.pojawi.sie.na.czas.a.CD.Projekt.wyjasnia.dlaczego.html 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 GTX 980 - sprzedam przed premierą 980Ti :banana: Nie tam, nie interesuje mnie 3way SLI ani 4way, nawet płyty nie mam po to :) A swoje karty sam sprzedam przed premierą 980Ti ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu1989 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 Witam wszystkich, mam pewien problem ze swoja MSI GTX 970. Mam ustawione fabryczne zegary, nic nie podkręcone, GPU-Z pokazuje wartości zgodne ze specyfikacją. Problem zaczyna się gdy odpalę jakąś grę. Wówczas zarówno MSI Afterburner, jak i gpu-z pokazują, że taktowanie rdzenia skacze do ponad 1350 MHz. Wczesniej nie bylo z tym zasadniczo żadnego problemu, temperatury w normie < 70 stopni. Niestety ostatnio grając w Metro 2033 po okolo 40 - 80 minut gra wywala do pulpitu z komunikatem: "Sterownik ekranu przestał działać ale odzyskał sprawność". Odinstalowałem sterownik, usunałem resztki w trybie awaryjnym za pomocą driver sweeper i zainstalowałem najnowsze sterowniki NVIDIA. Nie wiem, czy dalej wywala do pulpitu, bo nie miałem czasu sprawdzić, jednak wyświetlane taktowanie rdzenia pozostało podwyższone. Wieczorem postaram się wrzucić screeny. Poniżej konfiguracja sprzętowa: Intel Core i5-4590 Crucial Ballistix Sport 4GBx2 DDR3 MSI GeForce GTX 970 GAMING 4GB DDR5 Corsair RM650 Seagate 1 TB Barracuda (ST1000DM003) Gigabyte GA-H97N-WIFI Co o tym myślicie? Reklamować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 Proszę: http://www.geforce.com//hardware/technology/gpu-boost-2/technology Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...