piet Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 sprawdziłem, mam to samo. :/ nie da rady. poza tym seria RM to totalny badziew zrobiony tylko po to żeby dziadowski corsair trzepał kapuchę tonami. link do lektury: http://www.overclock.net/t/1455892/why-you-might-not-want-to-buy-a-corsair-rm-psu Nie chce mi się na pałę grzebać w nvinspektorze, bo nie wiem czy to coś da. Na youtube widziałem film gościa z tym samym problemem na 970. Przydałaby się opinia pewnego eksperta, czy w ogóle to jest bug sterów a może tylko samej gry. Szkoda bo w 4k działa nieźle przy kilku samochodach na green hell. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Znaczy się że to jest półpasywne chłodzenie ? Nieźłe, ale cena odstrasza. tak półpasywne, gdy przełączysz na automatyczne to wentylator zaczyna zapierdzielać i jest dość głośno ale wtedy wentylator leci na maxa tak mi się wydaj patrząc na wykres. swoje kosztuje ale z jakiegoś powodu superflower produkuje całą gamę zasilaczy dla evga. poza tym gdzie znajdziesz taki zasilacz w niższej cenie? są tylko droższe. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azgan Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Dla zainteresowanych: Porównanie wydajności od DigitalFoundry Crysis 3 - GTX 970 vs GTX 980/ GTX 780 Ti Gameplay Frame-Rate Tests Crysis 3 - GTX 970 vs R9 290/ R9 290X Gameplay Frame-Rate Tests GeForce GTX 970 1080p vs GTX 980/ R9 290/ 290X Benchmark TestsBy przekonać się, jaki potencjał skrywa testowana karta, odpaliliśmy na niej kilka wymagających benchmarków na maksymalnych ustawieniach. We wszystkich wykorzystaliśmy FCAT - w ramce poniżej zamieściliśmy dane uśrednione, a nagranie pozwala na bieżąco śledzić wydajność GPU. Crysis 3 1080p: GTX 980 vs 780 Ti vs R9 290X Frame-Rate Test GeForce GTX 980 1080p Benchmarks vs 780 Ti/ R9 290X/ 780Benchmarki niewiele znaczą bez kontekstu. Na tym materiale wideo pokazujemy, co i jak testowaliśmy, oraz jak badane karty wypadają zestawione ze sobą. By zaprezentować różnice między GPU i wykresy wydajności, wykorzystaliśmy FCAT od Nvidii (podpięte pod nasze narzędzia). Edytowane 3 Stycznia 2015 przez azgan 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) tak półpasywne, gdy przełączysz na automatyczne to wentylator zaczyna zapierdzielać i jest dość głośno ale wtedy wentylator leci na maxa tak mi się wydaj patrząc na wykres. swoje kosztuje ale z jakiegoś powodu superflower produkuje całą gamę zasilaczy dla evga. poza tym gdzie znajdziesz taki zasilacz w niższej cenie? są tylko droższe. Cena niemała (np w Morele), ale ESC wystawia na alledrogo w niezłych pieniądzach, do przełknięcia dla mnie przynajmniej, inwestycja na ileś lat jakby nie było. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Cypher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 ja miałem i mam kilku letniego bequiet dark power pro 850W, który nie podołał z dwoma 970 i resztą zestawu jak w podpisie. natomiast świetnie sobie radził z tym samym zestawem tylko że z dwoma 680 które teoretycznie były bardzie prądożerne. Ktoś jest mi to w stanie wyjaśnić? Pytam poważnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Cena niemała (np w Morele), ale ESC wystawia na alledrogo w niezłych pieniądzach, do przełknięcia dla mnie przynajmniej, inwestycja na ileś lat jakby nie było. cena super tylko brać. Ktoś jest mi to w stanie wyjaśnić? Pytam poważnie. zasilacz ma już kila lat i swoje przeszedł. wizualnie sekcja zasilania gtx680 i gtx970 od gigabyte wydaje się bardzo podobna po ilości elementów ale z gtx680 miałem napięcie max 1.212v a tutaj latają nawet na 1.275v i pewnie stąd ta różnica i klękanie zasilacza. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez zaodrze244 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2015 cena super tylko brać. zasilacz ma już kila lat i swoje przeszedł. wizualnie sekcja zasilania gtx680 i gtx970 od gigabyte wydaje się bardzo podobna po ilości elementów ale z gtx680 miałem napięcie max 1.212v a tutaj latają nawet na 1.275v i pewnie stąd ta różnica i klękanie zasilacza. Pomyślałem głęboko, ile rzeczywiście gram i koniec końców odpuściłem sobie SLI na dłuższy czas (przynajmniej do premiery Wieśka 3) i kupiłem dźwiękówkę AIM SC808, zasilacz wpadnie SF Leadex 650W (w dobrej cenie znaleziony znów), powinno grać elegancko ;) Nie patrzyłeś może, ile bierze Ci cały zestaw prądu na jednej karcie tylko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2015 do jednej karty 550w w zupełności wystarczy, patrz mój sig, więcej jak 400w w stresie nie weźmie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Wątpię by 350W wyciągnął przy 970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) dzisiaj sprawdzałem watomierzem i w bf4 najwięcej miałem 355w (zestaw z siga bez monitora) także 400w do osiągnięcia w occt , co ciekawe w ide 75w z wyłaczonymi stanami c3 c6 Edytowane 5 Stycznia 2015 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) To sprawdź jeszcze w 3Dmark icestorm demo bo na nim klekal mi zasilacz Edytowane 5 Stycznia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 icestorm demo max 343w, także słabo ale za to jak pięknie cewki grają :), dawajcie inne apki to przetestuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Największy pobór mocy w maxwellu to masz w tombie, dajesz 1080p z SSAAx4. Mnie po oc 980gtx wsysał jedyne 270wat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 icestorm demo max 343w, także słabo ale za to jak pięknie cewki grają :), dawajcie inne apki to przetestuje Możesz przetestować jeszcze Heaven Benchmark. u mnie ładnie wygrzewa kartę. Dostanę teraz wyrównanie za nadgodziny i wciąż mam dylemat czy nie wziąć czy nie poczekać na serią radków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 i wciąż mam dylemat czy nie wziąć czy nie poczekać na serią radków. Po co Ci to teraz ? Wszystko przecież chodzi Ci płynnie, poczekaj na radeony, jeśli nie przebiją to może chociaż cena GFów spadnie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Nie no zgadza się. W zasadzie na chwilę obecną na przeszkodzie może stać GTA V, ale to tylko jedna gra i może nie będzie tak źle. Ogólnie mam plan wymienić monitor z czasem na 27' 2560x1440. 770 z 2GB Ram z pewnością to za mało. Wiec prędzej czy później czeka mnie wymiana GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Nie no zgadza się. W zasadzie na chwilę obecną na przeszkodzie może stać GTA V, ale to tylko jedna gra i może nie będzie tak źle. Ogólnie mam plan wymienić monitor z czasem na 27' 2560x1440. 770 z 2GB Ram z pewnością to za mało. Wiec prędzej czy później czeka mnie wymiana GPU. No to wiadomo, przecież nie proponuję Ci kiszenia 770tki aż przestanie się Windows na tym ładować. ;) 1. Póki nie kupisz 2560x1440 nie ma po co się rwać, sam wiesz, że wartość kart graficznych spada dosyć szybko, więc bez sensu wydasz teraz kasę, najpierw kup monitor, potem grafikę - nie odwrotnie. 2. Póki nie wiesz jak GTA będzie chodziło, nie kupuj grafy, jak się okaże, że GTA się tnie i zmniejszyłeś na tyle jakość, że już Ci to nie odpowiada, to dopiero zmień grafę. ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Na zaś nie ma co zmieniać, akurat gta może być bardzo skalowalną grą i delikatnie ścięcie detali spowoduje, że wymagania lecą w mocno w dół bez większego wpływu na odbiór gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Albo będzie siedzieć na procu do tego stopnia, że i nowe gpu nie pomoże :D EVGA robi hybrydową 980tkę chociaż nie wiem czy w tym modelu to ma jakikolwiek sens http://www.pcper.com/news/Graphics-Cards/CES-2015-EVGA-Teases-New-NVIDIA-GeForce-GTX-980-AIO-Liquid-Cooling Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Nie no zgadza się. W zasadzie na chwilę obecną na przeszkodzie może stać GTA V, ale to tylko jedna gra i może nie będzie tak źle. Ogólnie mam plan wymienić monitor z czasem na 27' 2560x1440. 770 z 2GB Ram z pewnością to za mało. Wiec prędzej czy później czeka mnie wymiana GPU. mi się ten monitor podoba: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Cena tego hybrydowego GTX980 od EVGA powala - ~800$ , po prostym przeliczeniu wychodzi ponad 2 900 zł , znając nasze ceny wyjdzie grubo ponad 3 k zł u nas ( o ile będzie dostępna ) . Cenowo nawet przebija Asusa Poseidona . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcbs Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Gigabyte już wydał 2 miesiące temu coś podobnego. Sprzedają to też w zestawie 3-way SLI za podobną kwotę 2900$ 0_0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) warto wg. Was dopłacać do 980gtx czy brać 970 i później ewentualnie jeszcze jedną żeby zrobić sli? referenda czy może jakiś konkretny model? w przyszłości raczej będzie na nim blok... Edytowane 9 Stycznia 2015 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 warto wg. Was dopłacać do 980gtx czy brać 970 i później ewentualnie jeszcze jedną żeby zrobić sli? referenda czy może jakiś konkretny model? w przyszłości raczej będzie na nim blok... Kupić 970 a w momencie premiery następcy sprzedać 970 i kupić z tej samej linii (np. 1070 (?) ). ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Imo nie. Weź 970, a bliżej premiery pełnego Maxwella (980ti?) sprzedaj i wtedy bierz co tam będzie najwydajniejsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 a jeszcze nie wiadomo kiedy wyjdzie 980ti? kupię albo używkę 980 albo 970gtx ,referenda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Jaki jest sens zmiany 680gtx sli na 970? To idiotyzm delikatnie mówiąc, nawet na 980gtx to średni pomysł nawet biorąc pod uwagę konkretne wady sli i tylko 2gb pamięci. Te karty średnio się sprawdzają w wyższych rozdziałkach , ba wystarczy 1080p i wyższe MSAA i zabijesz te karty. Skoro miałeś sli to trzeba by przeskoczyć na min 970 sli. Edytowane 9 Stycznia 2015 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 hmmm jedną już grafę wczoraj wysłałem, jeszcze jedna mi została...która możliwe ,że pójdzie w przyszłym tygodniu...więc albo kupię 970gtx i potem drugą do sli albo 980gtx i może w przyszłości jeszcze jedną jak trochę potanieją... resztę platformy chyba na razie zostawię bo dużo by trzeba było dopłacić a zysk aż taki duży chyba nie będzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Ja sam siedzę na i5 2500K i się nigdzie nie ruszam. Nie widzę większego sensu na razie. Masz szybszą jednostkę, więc tym bardziej proponuje Ci zostać. I radzę Ci wziąć jedną 970 i potem dokupić drugą. Zaoszczędzisz kasy i jak zechcesz zmienić platformę to może na Broadwella od razu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 hmmm jedną już grafę wczoraj wysłałem, jeszcze jedna mi została...która możliwe ,że pójdzie w przyszłym tygodniu...więc albo kupię 970gtx i potem drugą do sli albo 980gtx i może w przyszłości jeszcze jedną jak trochę potanieją... resztę platformy chyba na razie zostawię bo dużo by trzeba było dopłacić a zysk aż taki duży chyba nie będzie? Przy sli cpu ma większe znaczenie , ivy i haswella w grach jak siedzisz na nv dzieli sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...