Gosu Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 rozwiązaniem będzie jedynie 980Ti, na którą czekam. Wiesz, tylko przecież 980Ti nie będzie miała wydajności jak dwie 980ki Titan II również nie. I w tym problem, człowiek płaci nie małe pieniądze za dwie karty i oczekuje że będzie to działać wszystko jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Wiesz, tylko przecież 980Ti nie będzie miała wydajności jak dwie 980ki Titan II również nie. I w tym problem, człowiek płaci nie małe pieniądze za dwie karty i oczekuje że będzie to działać wszystko jak należy. dlatego ja przestałem narzekać i lamentować i czekam na jedną mocną kartę która ogranie 1440p i mam nadzieje że taka będzie 980ti. następna generacja pewnie będzie już zaczynała z jednym gpu ogarniać 4k i tak dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 dlatego ja przestałem narzekać i lamentować i czekam na jedną mocną kartę która ogranie 1440p i mam nadzieje że taka będzie 980ti. następna generacja pewnie będzie już zaczynała z jednym gpu ogarniać 4k i tak dalej. Jak u Ciebie wygląda sprawa z użyciem GPU w "DA I" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 sprawdzę wieczorem i dam znać, ale pewnie będzie to samo co u Ciebie. nie będę w tej samej lokacji bo nie gram w tą grę nie mogę się przyzwyczaić do tego przeklętego sterowania. może zrób mi screena mapy gdzie mam pójść? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Generalnie to zauważyłem największe problemy na "Syczących pustkowiach". Jeżeli nie masz odblokowanej tej lokacji to Ci mogę sejvy podesłać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Tu jest prawdziwy Janusz biznesu - kupił 5 sztuk 960 w cenie 970 (1399 zł): http://allegro.pl/asus-gtx960-strix-gtx960-dc2oc-2gd5-dostepne-od-i5016245418.html#tabsAnchor A w komputroniku już po 919 zł. http://www.komputronik.pl/product/255636/Elektronika/Sprz%C4%99t_komputerowy/GIGABYTE_GeForce_GTX_960_2GB.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 spoko to daj sejvy tak będzie najprościej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Ten Janusz biznesu kupił z nierejestrowanego konta... już widzę jak ten zakup dojdzie do skutku... Co do komputronika- to karty na zamówienie, pisane palcem po wodzie bo póki nie zaakceptują zamówienia to wiesz... ale jakiś wyznacznik to jest. Czyli biorąc pod uwagę że to komputronik to za tydzień, o ile dolar nie zrobi nam żarciku można oczekiwać w tańszych sklepach gtx960 około 850zł czyli w cenie gtx760. Więc zapewne nie będzie tragicznie, w cenie 850-900zł ta karta się obroni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) GeForce GTX 960 jest kolejną kartą graficzną NVIDII wykorzystującą architekturę Maxwell, doskonale znaną z GeForce GTX 750, GTX 750 Ti, GTX 970 i GTX 980, która zdążyła już udowodnić swoją wartość. Najnowszy model otrzymał zadanie przejęcia inicjatywy w średnim segmencie, gdzie obecnie dominują Radeony R9 280, bardzo agresywnie wycenione względem zielonej konkurencji. Poprzednią premierę NVIDIA może zaliczyć do udanych - GeForce GTX 970 natychmiast został bestsellerem, chociaż kosztował na stracie niebagatelne 1500 złotych. GeForce GTX 960 wyceniony znacznie atrakcyjniej ma szansę powtórzyć sukces starszego Maxwella, jeśli zaoferuje satysfakcjonującą wydajność, połączoną z niskim poborem mocy oraz nienaganną kulturą pracy. Sprawdzimy to testując ASUS GTX 960 StriX, MSI GTX 960 Gaming, Gigabyte GTX 960 G1 Gaming i Palit GTX 960 JetStream. Premiera GeForce GTX 960. Test kart graficznych za 1000 złotych - PurePC.pl Edytowane 22 Stycznia 2015 przez Caleb 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) No to czekamy na średniaka od AMD. Całą para poszła w gwizdek a mogli taki kawał tortu zagarnąć wyceniając kartę na 700-800 zł. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 To jeszcze trochę poczekamy . Pierwsze chyba wyjdą topowe karty a potem coś do segmentu medium . Coś czuje że w kartach AMD znowu namiesza . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Nvidia GeForce GTX 960 review: extremely efficient Full HD graphics card Jak ktoś chce się pośmiać z szyny 128 bit to polecam. P.S. albo nie kopmy leżącego. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBum Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Mogli zdobyć rynek dając szerszą szynę tj. 192bit i 3gb vramu lub dając cenę 800zł i nie mówię o referencyjnym modelu tylko już o takim msi gaming. Tak to rzeczywiście albo czekać na radeona albo kupić teraz coś na szybko na przeczekanie. Chyba kupię sobie r9 270(chyba, że jest coś lepszego w cenie 700zł?) i poczekam na rozwój sytuacji, tak w ogóle wiadomo coś kiedy mają wyjść jakieś czerwone ze średniej półki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 W kategorii cena/wydajność do 700 zł króluje R9 270 , chyba że mowa o używkach to można wyrwać w tej cenie pokoparkowe HD7970GE / R9 280X . Opcjonalnie jak ktoś jest fanboyem NV lub ma inne przeciwwskazania dla AMD ( np. Wiesiek 3 czy praca pod Linuxem ) to GTX750 ti / GTX660 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azgan Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Panowie mam problem zainstalowałem nowe sterownikii nigdzie nie widzę możliwości wł. MFAA w panelu NVIDII też tak macie czy może coś się zmieniło i teraz MFAA działa automatycznie bez konieczności wł. go ręcznie w sterownikach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 3 opcja od dołu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azgan Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Boru91 dziękuje za pomoc :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) spoko to daj sejvy tak będzie najprościej. Poszło PW .Przy okazji wyczytałem że na tej mapie jest lipa , no ale ciekaw jestem jakie fpsy będziesz miał tam na swoich 970kach. "helifax said: Anyone with SLI can do a test? I am interested in the Hissing Waste Map. On SlI I get 16fps while both GPUs are at around 45% used.... I tried other maps and I can only see it here. Normally I would get around 45fps (both GPUs 99%) in 3D Surround @ 5040x1050. This is using the latest beta drivers... But I am interested if anyone with SLI is seeing lower GPU utilization on the map (Hissing Wastes) Thx in advance ^_^ Nevermind I found the problem: General problem with the game/drivers in that map http://answers.ea.com/t5/Dragon-Age-Inquisition/New-Nvidia-Beta-347-09/td-p/4127676" E: Inne lokacje GPU usage na obydwu kartach 99% i fps bardzo ładny. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBum Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) po testach widzę, że jest różnica między 660, a 270. Jednak między 270, a 760 praktycznie nie ma różnicy, zobaczę w jakich cenach uda się wyrwać, z tego co widzę 760 da się dorwać najtaniej za 800zł, a 270 za 710zł, patrzę na karty od MSI, bo mi pasują do kompletu i mają ciche chłodzenie. 90zł za logo nvidii i być może lepszą kulturę pracy, ale z tego co po testach widzę, to pobór prądu taki sam. Wie ktoś jak jest ze spadkami fpsów, bo czytałem, że radki mają większe problemy ze spadkami, dużo gram w fpsy i gwałtowne spadki to najgorsze co może się przydarzyć podczas dobrej zadymy. Jest jeszcze 270x, ale czytałem, że to 270 po OC, a to nie jest dla mnie problem. Fanboyem nie jestem ale ze sterownikami amd już pare razy miałem problemy jednak czy do tego modelu sterowniki są w porządku? Edytowane 22 Stycznia 2015 przez xBum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Mogli zdobyć rynek dając szerszą szynę tj. 192bit i 3gb vramu lub dając cenę 800zł i nie mówię o referencyjnym modelu tylko już o takim msi gaming. Tak to rzeczywiście albo czekać na radeona albo kupić teraz coś na szybko na przeczekanie. Chyba kupię sobie r9 270(chyba, że jest coś lepszego w cenie 700zł?) i poczekam na rozwój sytuacji, tak w ogóle wiadomo coś kiedy mają wyjść jakieś czerwone ze średniej półki? Zdobędą rynek - ale notebookowy. Tam 128 bit nie będzie przeszkadzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Premierę 960 uważam za owocną - 970 w drodze. Aż nie chce mi się komentować bardziej. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez Orgiusz 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBum Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 W lapkach te karty będą super wydajne, wiem bo sam miałem laptopy całe życie i tam niskie TDP to podstawa, z wysokim TDP laptop musi mieć duże chłodzenie przez co jest duży i ciężki, a dodatkowo gorący. Jednak wersje deskopowe przecież mogą mieć duże TDP, bo tu nie ma ograniczeń co do wielkości chłodzenia. To jest błąd robić taką kartę, ten model to powinien się nazywać GT950, a nie GTX960. Chyba zrobię zapytanie w dziale co kupić na dniach dotyczące wyboru mojej karty po tej nie udanej premierze 960tki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Premierę 960 uważam za owocną - 970 w drodze. Aż nie chce mi się komentować bardziej. Nareszcie męska decyzja, moja szklana kula doradzała mi to już w grudniu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Nareszcie męska decyzja, moja szklana kula doradzała mi to już w grudniu:) Miałem nadzieję na mniejszego kastrata. Karta for gamers do HTPC @900p do mnie nie przemawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Wystarczy grać w wysokich ;) a nie ultra + max AA. Też jestem zawiedziony. Chyba każdy spodziewał się nieco lepszej wydajności. Zwłaszcza w tej cenie... A do HTPC karta jest dobrą propozycją: "one new addition that’s been added to GM206 is support for H.265 (HEVC) encoding and decoding. GTX 980’s NVENC video engine offers native support for H.265 encode only, no decode. GM206 also adds native support for HDCP 2.2 content protection over HDMI." Trochę poczekam (może cena spadnie) i kupię do ITXa. Jako zastępca 750Ti oraz tak dla zabawy biosem - zegary, napięcia, pamięć jak najwyżej. -- Przeglądam inne recenzje, m.in. THG i ich pomiary odnośnie dokładnego pomiaru prądu przez karty. Asus ze swoim modelem STRIX się nie popisał (pobór z płyty): Natomiast u Gainwarda wygląda to już normalnie: Edytowane 22 Stycznia 2015 przez rzymo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Wystarczy grać w wysokich ;) a nie ultra + max AA. Też jestem zawiedziony. Chyba każdy spodziewał się nieco lepszej wydajności. Zwłaszcza w tej cenie... (...) Tylko po co sobie od razu strzelać gola gdy można z odrzutów produkcyjnych 970 coś jeszcze skleić po tym jak AMD wyda kolejną grzałkę? Aż mnie zęby bolą ze złości że kiedyś było odwrotnie przy FX 5900 Ultra i R9800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 No cóż spodziewałem się troszkę lepszej wydajności w tej cenie, a tak dostajemy przeciętną kartę. IMO przesiadać się z 660 na 960 się nie opłaca. Lepiej wziąć R9 280x lub dołożyć do R9 290. Nie popisali się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Tak, ale GTX960, to Maxwell z DX12 i innymi wodotryskami, których obecne karty nie mają. To też podnosi cenę. Ale fakt, karta bez podsystemu pamięci, kompletny niewypał przy tak kosmicznej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Mały update: "referencyjny" Palit jest na Samsungach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Buehehe, ale cenę zaśpiewali. Przecież ta karta warta jest tyle co miska ryżu. Nawet taki 980 z szyną 256bit. mógłby chodzić po 1000zł i tak by się to opłacało, ale AMD w ciemnej [gluteus maximus] i takie to mamy ceny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...