Maxikas Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 43 mm to nie tak mało... czyli jedyny minus to taki, że nie upchnę karty w obudowie bez demontażu koszyka albo zdjęcia oryginalnego chłodzenia. Biorąc pod uwagę, że obecnie i tak kompa mam poskładanego do testów na samej tacce mobo... mały problem :D ASIC'a nie sprawdzę bez podłączania karty więc w momencie zakupu to i tak loteria, prawda ? Pomijam zakupy z drugiej ręki. Co do bloku i producenta... EK ma bloki na WF3OC, G1, Strix'a i na Palit'a też, więc to kwestia wyboru karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 (edytowane) Wymiar Gigabyte gtx970 WF3 (G1 podobnie) podawany jest łącznie ze śledziem. Bez niego jest dokładnie 10 mm mniej, czyli karta ma 30 cm i tyle miejsca w obudowie musi być. Też się martwiłem, że się nie zmieści, bo moja buda oficjalnie obsługuje karty o długości do 290mm, a jednak karta się zmieściła i do koszyków jest 2mm luzu :) Przed zakupem poszukałem sobie na YT filmik z podobną konfiguracją i już byłem pewny że wejdzie. Moja karta ma asic 75,1 %, czyli nie najgorzej i ładnie się pokręca. Edytowane 6 Maja 2015 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxikas Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 (edytowane) CM podaje dla 690 II Adv. na stronie max długość karty 304mm i w sumie to by się zgadzało z tym co zmierzyłem (300 +/- 5mm). No ale... teoria teorią... a w praktyce to różnie może być. Będę miał kartę na biurku to się zobaczy :) Edytowane 6 Maja 2015 przez Maxikas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 CM podaje dla 690 II Adv. na stronie max długość karty 304mm i w sumie to by się zgadzało z tym co zmierzyłem (300 +/- 5mm). No ale... teoria teorią... a w praktyce to różnie może być. Będę miał kartę na biurku to się zobaczy :) z ciekawości zmierzyłem mojego gigabyte i od śledzia do końca karty ma 298mm (od początku pcb do końca wraz z chłodzeniem). także zmieści się na luzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Czy do Asus Strix OC 980GTX można wrzucić bios od wersji MATRIX ? Generalnie grafiki są trzochę inne mają inne sekcje zasilania i matrix wyższe zegary. Ktoś próbował? Dostałem kartę z biosem 84.04.2F.00.4B ale zassałem najnowszy z asusa strony i teraz widnieje: 84.04.31.00.DD Nie wiem co to za oznaczenia ale mam nadzieję że nie dobiłem downgrade :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 downgrade pewnie nie zrobiłeś ale lepiej nie wgrywaj biosa od matrixa. lepiej przerób biosa swojej karty jeżeli chcesz wycisnąć z niej max napięcie na gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) Przerobienie biosu... Kiedyś przerabiałem bios do Asusa 8600GT ale to było dawno wiele się zmieniło i chyba się bym cykał... Wolałbym aby karta w trybie bez obciążenia zachowywał się tak jak teraz wentyle stoją i 38stopni. Boost to już co innego. Podkręcanie zwiększa zegar tylko boost czy ten stand by też? Edytowane 7 Maja 2015 przez Tal-Rash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Zależy jakie. W programie zwiększa najwyższy zegar czyli boost. W biosie sam ustawiasz, ale ja tryb boost mam zrównany z innymi. Czyli nieaktywny. Bo po co mi... Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 1,27v ala sideband : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowri Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Panowie, miałem wziąć gtx 970, ale trafiła się MSI GTX 960 4G (4096Mb) za 200eu. Nie będę żałować? Chciałbym zagrać w GTA V, Diablo 3 i GRIDa. Gram w rozdzielczości FHD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Czy do Asus Strix OC 980GTX można wrzucić bios od wersji MATRIX ? Generalnie grafiki są trzochę inne mają inne sekcje zasilania i matrix wyższe zegary. Ktoś próbował? Dostałem kartę z biosem 84.04.2F.00.4B ale zassałem najnowszy z asusa strony i teraz widnieje: 84.04.31.00.DD Nie wiem co to za oznaczenia ale mam nadzieję że nie dobiłem downgrade :] Nie baw się w to, biosy Matrixów są specyficzne. Zaszkodzisz bardziej niż pomożesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 U nas najtaniej w morelu taka msi jest dzisiaj po 1028 zł. Ewentualnie gigabyte 4gb za 974 zl. Obie z wieśkiem III. Czyli w sumie dobrze na tym wyszedłeś, jeśli nie interesujesz się tą grą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 ja w morelkach kupiłem gigabyte 4 g tylko tego z 3 wentylatorami i jestem wniebowzięty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Ta, brak backplate i chyba pół-pasywki. Niczym się nie wyróżnia. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Ja jeszcze chwilę poczekam i biere właśnie tą msi, nie miałem od nich nic jeszcze. To chce się przekonać jak będzie. Może wznowią dodawanie do gtxów myszki msi, jak robili to ponoć wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Miałem parę kart od MSI i wszystkie były ciche odnośnie cewek - cewki potrafią wkurzać :P Od dobrych 15 miesięcy, MSI w końcu "wyrzuciła" konstruktorów chłodzeń i wprowadzono cieńsze finy + większe wentylatory. To jest duży plus. Ładnie i porządnie wyglądają PCB i cała reszta wykonania MSI. Co prawda, nie mam GTX 960 MSI, ale mam Mini Tytana 750 Gaming i jest po prostu piękny. Zaczynam się przekonywać do MSI GPU. Co do Gigabyt GTX 960 4GB WF2, to mam kolegę, który ma tę kartę i faktycznie jest warta polecenia - za całokształt. WF3 nie znam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 No fakt, jak się patrzy na obecne produkty gpu od msi, to widać małe dzieła sztuki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowri Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Jutro trafi w Moje ręce, dam znać jak u niej z kulturą pracy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetka1997 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Witam, Jak w temacie, kupiłem MSI GTX 980 LINKi nie widzę na niej wejścia na kabelek SPDIF :kwasny: , a jest mi to konieczne do podłączenia obrazu i dźwięku pod kino domowe za pomocą jednego kabla HDMI. Na mojej starej GTX 275 takie wejście mam i śmiga wszystko. Myślałem że to standard i że nowe karty też to mają. Płytę mam też nową (ASUS X99-Pro) i jest SPDIF. Nie chciał bym osobnym kablem przesyłać dźwięku do kina domowego bo mam już wszystko puszczone pod listwą podłogową, tak że nic nie widać, a w ogóle to się już tam dodatkowy kabel nie zmieści. co robić? Dzięki z góry za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 (edytowane) HDMI przecież normalnie przesyła dźwięk i obraz. Chyba że wzmacniacz/ampli od kina domowego nie domaga... (u siebie nawet w głośniczkach w monitorze, poprzez hdmi, mam dźwięk, jeśli tego nie wyłączę). Edytowane 9 Maja 2015 przez rzymo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetka1997 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Tak przesyła, ale musisz mieć połączoną kartę graficzną z dźwiękową za pomącą takiego cienkiego kabelka SPDIF. W moim przypadku dźwiękówka jest zintegrowana z płytą , więc muszę płytę podpiąć z kartą graficzną. Przynajmniej tak było dotychczas w moim 8-letnim kompie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Jak chcesz mieć jak w 8 letnim kompie, używaj ośmioletniego kompa. Współczesne karty mają graficzne mają wbudowany własny kodek audio i nie potrzebują żadnego kabelka do innej karty dźwiękowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Ja tam nic u siebie nie łączyłem miedzy kartami i dzwiek z GTXa 780 mam po hdmi bez problemu ;) wiec moze podlacz normalnie hdmi do karty i zobacz czy masz dźwięk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetka1997 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 (edytowane) Dzięki wielkie . Problem z głowy :) , Trochę się pogubiłem bo od ośmiu lat nie siedzę w temacie. Dzięki jeszcze raz! Edytowane 9 Maja 2015 przez zetka1997 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxikas Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Noo, to Gigabyte GTX970 WF3 OC klepnięty w pewnym sklepie z x w nazwie ;) Jak dobrze pójdzie, we wtorek odbieram osobiście... ciekaw jestem czy nie trafi mi się egzemplarz z wygiętym pcb. Podobno ludziom trafiają się takie - sprawne ale lekko wygięte. Nawiasem mówiąc to... mam takie dziwne wrażenie, że jak już będę miał kartę... to zaraz po zakupie albo miesiąc później cena poleci w dół i będę sobie pluł w brodę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Ja mam lekko wygięte pcb. Tak jakby chłodzenie było zbyt mocno przykręcone i laminat się odkształcił. Jednak nie spędza mi to snu z powiek :) Co do cen, to ja sobie pluje w brodę. Jak kupowałem przed miesiącem to ta karta kosztowała 1529 zł, a teraz jest tańsza i aż 2 gry w zestawie. Żałuję, że nie poczekałem dłużej, bo kartę kupowałem pod Wiedźmina 3, a nadal czekamy na jego premierę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxikas Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) Miłe zaskoczenie - karta była do odbioru dzień wcześniej :) W obudowę weszła, zostało jeszcze jakieś 8-10mm do koszyka HDD. Pamięci hynix Karta jest lekko wygięta na końcu ale wygląda to tak, jakby pcb było "prostowane" przez radiator. Edytowane 11 Maja 2015 przez Maxikas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) Miłe zaskoczenie - karta była do odbioru dzień wcześniej :) W obudowę weszła, zostało jeszcze jakieś 8-10mm do koszyka HDD. Pamięci hynix Karta jest lekko wygięta na końcu ale wygląda to tak, jakby pcb było "prostowane" przez radiator. to kiedy kupujesz drugą do sli? :> Edytowane 11 Maja 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxikas Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2015 Aż taki bogaty nie jestem :P W ogóle... wydaje mi się że karta weszła, ale tak jakby nie do końca siadła dobrze w złączu... a jeśli siadła, to ktoś z Gigabyte'a miał fantazję projektując Z97X-UD5H - karta praktycznie opiera się o złącze sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) Aż taki bogaty nie jestem :P W ogóle... wydaje mi się że karta weszła, ale tak jakby nie do końca siadła dobrze w złączu... a jeśli siadła, to ktoś z Gigabyte'a miał fantazję projektując Z97X-UD5H - karta praktycznie opiera się o złącze sata. widziałem już jak karta opierała się o porty sata także to raczej norma - może płyta główna się ugina w obudowie :P ale jeżeli zaskoczyła zapinka od slotu to karta siedzi, jeżeli nie zaskoczyła to musisz pokombinować. Edytowane 11 Maja 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...