zaodrze244 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Czyli ma się grzać :) Żałuję że nie wziąłem ASUSA DirectCU II, ponoć chłodniejsza jest od MSI ME100. Przesadzasz. Fajna recka. Niezły ten Hybrid. Przy okazji widać jak 980Ti vs Titan X radzi sobie zegar w zegar. TX i po 10 fps więcej wyciąga, to jest sporo :) A na TX owe chłodzenie jest również, miazga Też fajny teścik :) R9 290X Matrix vs GTX 980 Classified vs GTX 980Ti vs GTX TItan X obiecał jescze wrzucić porownanie 2x970 vs 980ti 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Czyli ma się grzać :) Żałuję że nie wziąłem ASUSA DirectCU II, ponoć chłodniejsza jest od MSI ME100. Masz jeden 60mm wentylator wyciągający w budzie że narzekasz na grzanie? Backplate to ułamek ciepła samej karty niereferencyjnej. Ale tego nie odczuwasz bo wentylatory dmuchają na radiator GPU. Edytowane 4 Czerwca 2015 przez Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Masz jeden 60mm wentylator wyciągający w budzie że narzekasz na grzanie? Backplate to ułamek ciepła samej karty niereferencyjnej. Ale tego nie odczuwasz bo wentylatory dmuchają na radiator GPU.120mm. Po prostu chcę się upewnić czy z kartą wszystko ok bo pierwszy mój zakup od MSI to była płyta główna która na 2 dzień nie wstała od tak po prostu więc proszę o zrozumienie. Karta pomimo tego że dmuchają na nią wentylatory jest cała gorąca dosłownie w każdym miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Hmm dziwne fetysze. Ja swojego Strixa zamontowałem i odpaliłem benche z monitorem temperatur na dzień dobry. Po tym jak stwierdziłem że wszystko jest OK mam gdzieś jaką temperaturę ma laminat i backplate. edit: Jak chcesz żeby nie parzył kup na allegro najtańsze radiatory aluminiowe i taśmę termoprzewodzącą. Edytowane 4 Czerwca 2015 przez Orgiusz 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Hmm dziwne fetysze. Ja swojego Strixa zamontowałem i odpaliłem benche z monitorem temperatur na dzień dobry. Po tym jak stwierdziłem że wszystko jest OK mam gdzieś jaką temperaturę ma laminat i backplate. edit: Jak chcesz żeby nie parzył kup na allegro najtańsze radiatory aluminiowe i taśmę termoprzewodzącą. Dzięki ale chyba zdecyduję się na bardziej przewiewną obudowę :) Wnioskując chyba jednak z kartą jest wszystko ok, dzięki ;) edt: Co ona taka biała pod backplate? Chińczyk wylał pot? Edytowane 4 Czerwca 2015 przez G73 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 (edytowane) I po co to panika... Już Ci napisałem w innym temacie że te karty się tak grzeją. Nie ma co panikować. Rzadko co prawda gram, ale swoje moja GTX 770 przeżyła i to po dość wysokim OC. Podejrzewam że moja jest jeszcze cieplejsza od Twojej i nie ma do tego backplate... To jakiś osad. W sumie nie wiem czy od zastosowania jakiegoś środka przed montażem Backplate. Cieżko stwierdzić. Masz gwarancję. Ogólnie dzisiaj nie ma co za bardzo ufać żadnej z firm. Czy to MSI, czy ASUS czy Gigabyte. Każda może paść. Taka jakość dzisiaj. Edytowane 4 Czerwca 2015 przez Devil 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Ten osad to resztki topnika i innyy syf , większość schodzi rozpuszczalnikiem. Resztki topnika zostają zazwyczaj przy gniazdach i większych elementach, które są lutowane ręcznie. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Dziękuję w takim razie za wszystkie odpowiedzi. Trochę się uspokoiłem i sorki za być może banalne pytania ale 1600zł drogą nie chodzi więc wolałem się upewnić że nie będę ponownie musiał odsyłać produktu MSI. Tak czy inaczej trzeba było brać ASUSA który chyba jednak jest solidniej wykonany :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Dziękuję w takim razie za wszystkie odpowiedzi. Trochę się uspokoiłem i sorki za być może banalne pytania ale 1600zł drogą nie chodzi więc wolałem się upewnić że nie będę ponownie musiał odsyłać produktu MSI. Tak czy inaczej trzeba było brać ASUSA który chyba jednak jest solidniej wykonany ASUS tak samo klepie masowke, np dali za długie śruby do chłodzenia i cooler nie przylegał do GPU. Także nie ma co ich chwalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irokez85 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Fajna recka. Niezły ten Hybrid. Przy okazji widać jak 980Ti vs Titan X radzi sobie zegar w zegar. TX i po 10 fps więcej wyciąga, to jest sporo :) A na TX owe chłodzenie jest również, miazga Też fajny teścik :) R9 290X Matrix vs GTX 980 Classified vs GTX 980Ti vs GTX TItan X W przyszłym tygodniu wjeżdża do mnie referent gtx 980 ti i bloczek od ek fullcover, więc dam znać jak się sprawuję :D Zwodowałeś już te titany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artymienek Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Przyszła MSI GeForce GTX 970 Gaming 100ME 4GB i jak z moim szczęściem nie poszaleje ASIC 64,7% tylko. Kości pamięci Hynix, ale nie jest źle akurat w ich wypadku. Najgorsze to cewki, tak piszczą w menu Więśka, że idzie zwariować w grze już lepiej, ale też coś mi przeszkadza. Całość ratuje tylko obudowa Fractal R4, ale nie tego się spodziewałem za takie pieniądze :( Ustawiłem sobie na spokojnie 1265 (1453 boost) i pamięci na 1900. Jaki test na sprawdzenie jest dobry w kombustor? Te na stres to mi karta nie daje boosta, drugie działają normalnie, ale dużo fps to cewki znowu chodzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Przyszła MSI GeForce GTX 970 Gaming 100ME 4GB i jak z moim szczęściem nie poszaleje ASIC 64,7% tylko. Kości pamięci Hynix, ale nie jest źle akurat w ich wypadku. Najgorsze to cewki, tak piszczą w menu Więśka, że idzie zwariować w grze już lepiej, ale też coś mi przeszkadza. Całość ratuje tylko obudowa Fractal R4, ale nie tego się spodziewałem za takie pieniądze :( Ustawiłem sobie na spokojnie 1265 (1453 boost) i pamięci na 1900. Jaki test na sprawdzenie jest dobry w kombustor? Te na stres to mi karta nie daje boosta, drugie działają normalnie, ale dużo fps to cewki znowu chodzą. Wiesiek 3 jest chyba najlepszym testem stabilności OC. Ta gra wyciska siódme poty z moich kart. na piszczące cewki dobrze robi VSYNCH zrób sobie moda biosa tak żeby karta wycisnęła z siebie 1,27v i wtedy lekko na 1500 podkręcisz kartę i to stabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artymienek Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Masz może zapis z miejsca gdzie jest sporo obciążenie dla karty w Wieśku 3? Chce sprawdzić jak będzie działać. Mod to jedno, ale tego dźwięku to serio nie daje spokoju. Cewki dość mocno mi ćwierkają w cs go nawet - tam też ma limit ustawiać w fps? Kurde to co od razu v-sync na wszystko najlepiej dać? Czytałem temat i spodziewałem się piszczenia, ale nie widziałem, że to aż taki wku... dźwięk jest nawet przy wytłumiającej jak moja obudowie. Edytowane 5 Czerwca 2015 przez artymienek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Masz może zapis z miejsca gdzie jest sporo obciążenie dla karty w Wieśku 3? Chce sprawdzić jak będzie działać. Mod to jedno, ale tego dźwięku to serio nie daje spokoju. Cewki dość mocno mi ćwierkają w cs go nawet - tam też ma limit ustawiać w fps? Kurde to co od razu v-sync na wszystko najlepiej dać? Czytałem temat i spodziewałem się piszczenia, ale nie widziałem, że to aż taki wku... dźwięk jest nawet przy wytłumiającej jak moja obudowie. ustaw sobie w panelu nvidii w globalny profilu synchronizację adaptacyjną. ja mam tak ustawione. zresztą napisz jaki masz monitor 60hz? jeżeli taki to i tak więcej klatek jak 60 ci nie wyświetli. w wieśku 3 jak podkręcisz kartę zbyt mocno to się gra po prostu zacznie wysypywać. najczęstszy objaw - obraz stoi gra w tle dalej działa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irokez85 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Przyszła MSI GeForce GTX 970 Gaming 100ME 4GB i jak z moim szczęściem nie poszaleje ASIC 64,7% tylko. Kości pamięci Hynix, ale nie jest źle akurat w ich wypadku. Najgorsze to cewki, tak piszczą w menu Więśka, że idzie zwariować w grze już lepiej, ale też coś mi przeszkadza. Całość ratuje tylko obudowa Fractal R4, ale nie tego się spodziewałem za takie pieniądze :( Ustawiłem sobie na spokojnie 1265 (1453 boost) i pamięci na 1900. Jaki test na sprawdzenie jest dobry w kombustor? Te na stres to mi karta nie daje boosta, drugie działają normalnie, ale dużo fps to cewki znowu chodzą. Ja wymieniałem jednego gtx 970 g1 gigabyte w esc.pl ze względu na piszczące cewki, wymienili od ręki na drugą sztukę w której o wiele mniej piszczą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artymienek Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 (edytowane) ustaw sobie w panelu nvidii w globalny profilu synchronizację adaptacyjną. ja mam tak ustawione. zresztą napisz jaki masz monitor 60hz? jeżeli taki to i tak więcej klatek jak 60 ci nie wyświetli. w wieśku 3 jak podkręcisz kartę zbyt mocno to się gra po prostu zacznie wysypywać. najczęstszy objaw - obraz stoi gra w tle dalej działa :P Dałem adaptive i dalej cewki w grze świergoczą - Wiedźmin 3. Gra jest ustawiona na ultra z HW, a mimo to świergoczą. Jest lepiej jednak ten dźwięk denerwuje, a ja jestem przeczulony bo u mnie cisza w pokoju straszna wieczorem jak to na wsi. Nawet wiatrak w zasilaczu, który pierwszy raz się włączył chyba ich nie zagłusza. Mam sobotę i niedzielę, jak tak dalej będzie to jednak zgłoszę wymianę (może trafiła mi się ewidentnie głośna sztuka), kuriera i tak muszę mi przysłać bo zły router mi wysłali to by kartę przy okazji zabrali może. Edytowane 5 Czerwca 2015 przez artymienek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zanim zrobisz zwrot spróbuj je wygrzać wrzuć jakiś test typu valley , jak po paru dniach nie nadal będą tak samo głośne to wtedy zwrot. Ale zdecydowanej większości 970 i 980 słychać cewki, nawet je słychać w 980ti i titan x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Też mi Gigabyte GTX 670 piszczał. Podobnie jak teraz MSI GTX 770 po wyłączeniu synchronizacji, ale tylko przy dużych wartościach FPS powyżej 140-150. Jak problem jest naprawdę uciążliwy i to przy niższych wartościach FPS to wtedy warto odesłać. Edytowane 5 Czerwca 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Mój egzemplarz w menu W3 śpiewa jak diva. Gdybym grał na 2.1/5.1 to byłoby uciążliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Moja karta raz zapiszczała podczas instalacji Windowsa, po za tym cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Mój egzemplarz w menu W3 śpiewa jak diva. Gdybym grał na 2.1/5.1 to byłoby uciążliwe. W menu bez vsynca jest 2300 fps :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 W menu bez vsynca jest 2300 fps :D Przed czy po OC? Gameplay byłby na zadowalającym poziomie. [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Dałem adaptive i dalej cewki w grze świergoczą - Wiedźmin 3. Gra jest ustawiona na ultra z HW, a mimo to świergoczą. Jest lepiej jednak ten dźwięk denerwuje, a ja jestem przeczulony bo u mnie cisza w pokoju straszna wieczorem jak to na wsi. Nawet wiatrak w zasilaczu, który pierwszy raz się włączył chyba ich nie zagłusza. Mam sobotę i niedzielę, jak tak dalej będzie to jednak zgłoszę wymianę (może trafiła mi się ewidentnie głośna sztuka), kuriera i tak muszę mi przysłać bo zły router mi wysłali to by kartę przy okazji zabrali może. do całości pewnie swoje 3 grosze dorzuca ten twój bądź co bądź lichy zasilacz. seria RM to przecież największy przekręt corsarza. parę dni temu składałem kompa znajomym z tymże na msi gaming 970 + corsair CX 500W bronze z płaskimi kablami. kartę słyszałem w 3dmarku i gdy wyłączony był VSynch . po jego włączeniu karta ucichła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artymienek Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Ta czytam że kupiłem coś słabego, ale ja tam na niego nie narzekałem puki była gtx 660 bo nawet słowem się nie odezwał. Nie mam tyle kasy by żaglować co miesiąc, a tyle co wpakowałem już w ten sprzęt to mi słabo :D Musze sprzedać pierw gtx 660, a jak coś zasilacz opylić i też coś półpasywnego brać może, ale to nie ten miesiąc ani pewnie kolejny :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Wygrzej kartę tak jak radzi side. Może jak raz będzie dobrze moze zasilacz z karta się zgrają. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Przyszła MSI GeForce GTX 970 Gaming 100ME 4GB i jak z moim szczęściem nie poszaleje ASIC 64,7% tylko. Kości pamięci Hynix, ale nie jest źle akurat w ich wypadku. Najgorsze to cewki, tak piszczą w menu Więśka, że idzie zwariować w grze już lepiej, ale też coś mi przeszkadza. Całość ratuje tylko obudowa Fractal R4, ale nie tego się spodziewałem za takie pieniądze :( Ustawiłem sobie na spokojnie 1265 (1453 boost) i pamięci na 1900. Jaki test na sprawdzenie jest dobry w kombustor? Te na stres to mi karta nie daje boosta, drugie działają normalnie, ale dużo fps to cewki znowu chodzą. Qrde aż sprawdziłem jaki ASIC ja mam (77,3%) Czy to dzięki temu karta na power target 110% kręci się jak wściekła i stabilnie 1550 na rdzeniu robię bez zabawy w mody biosa? Edytowane 5 Czerwca 2015 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 (edytowane) W moim egzemplarzu są pamięci elpida (nie wiem czy to dobrze czy źle) i cewki o dziwo nie piszczą. Co prawda nie grałem w Wiedźmina 3 i na pewno nie będę grał ale na Valley Benchmark, 3dmark oraz po kilku godzinach grania w GTA V nie słyszałem nic co by przypominało piszczenie cewek. O co chodzi z tym ASIC 64,7% ? Edytowane 5 Czerwca 2015 przez G73 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Nie wiem jak bardzo nieczuły jestem na cewki ale sztuka ode mnie (Asus Strix) sporadycznie sobie pobrzęczy przez chwilę... a tak to cisza; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Nie wiem jak bardzo nieczuły jestem na cewki ale sztuka ode mnie (Asus Strix) sporadycznie sobie pobrzęczy przez chwilę... a tak to cisza; Valley, odpal, zakończ i słuchaj przy liście twórców [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2015 Mój Zotac też piszczy, ale tylko w specyficznych momentach (jak wyżej), co w połączeniu z wyciszoną obudową nie jest w żaden sposób uciążliwe. Niemniej problem występuje. PS 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...