artymienek Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Widzę, że się spóźniłem i promocja na gry się skończyła. Trza chyba przeczekać chwilę może rzucą coś nowego oraz może się zlitują i dadzą lekki spadek ceny GTX 970. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 w 1080p i np 24" lub 27" bez AA nie da się grać. grałem przedwczoraj w W3 na 1080p 23" i jednej 970. gołym okiem było widać brak AA. Nie bardzo bo plamka na monitorze 23 1080p jest niewiele większa jak na 27 1440p , także albo masz coś z oczasami albo walisz ścieme. Aliasing jest bardzo mało widoczny dopiero na 27 3840x2160 i wtedy na ogół wystarczy post AA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 (edytowane) Czemu od razu ściema? Ja również widzę różnice przy moim 1680x1050 20 cali, a kolegi 1920x1080 24 cale- 99,06 ppi vs 91,79, a plamka 0,2564 vs 0,2767. W jego przypadku 1080p 23 to 95,78ppi, plamka 0,2652 natomiast 1440p 27 to odpowiednio 108,79/ 0,2335 więc różnica jeszcze większa. Oczywiście wiadomo nie widać tego na pierwszy rzut oka, może z powołania powinienem zostać snajperem, a nie siedzieć na purepc :wink2: Edytowane 1 Czerwca 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Sciema bo widzialem jak wygląda aliasing na 27 1080p/1440p , 23/24 1080p. Dopiero przy bardzo małej plamce ułomne ludzkie oko przestaje widzieć aliasing :> 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 (edytowane) chodzi mi oto że bardziej w oczy mi się rzuca różnica AA 1080p vs 1440p. przy 1440p nie rzuca mi się w oczy brak AA w czasie grania gdy obraz się porusza. wiadomo że jak staniesz i się przyglądasz to wypatrzysz wszystko. a jeszcze okiem sidebanda to widzisz to czego inni nie widzą :P Edytowane 1 Czerwca 2015 przez zaodrze244 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 (edytowane) Panowie, jest problem z OC tej padaki z podpisu (zotac 960 4gb). W FireStrike'u boost trzyma w miarę ładnie (1455 MHz), ale w Wiedźminie3 zjeżdżają nawet niżej (okolice 1300), niż na stocku (okolice 1350, mocno skacze). Czytam o tych BIOSach, ale czuję, że sam mogłem coś namieszać. Rzuci ktoś okiem? Coś podpowie? Zakładki Power Table kompletnie nie rozumiem. Zrobienie sobie ściągawki z tego, co wcześniej Leven i Side wrzucali, to dobry pomysł? BIOS zotaca https://dl.dropboxusercontent.com/u/33529773/GTX960%20BIosMOD/GM206.rom Moje próby https://dl.dropboxusercontent.com/u/33529773/GTX960%20BIosMOD/modBIOS1.rom Co by mnie interesowało - wspominacie o wyłączeniu boosta + ten stały Power Target. Zegar, myślę, że w okolicach 1430-1450MHz. Na stock max napięcie jakie zaobserwowałem, to 1,21V. Pamięci bez zmian. Kilka minut w Wiedźminie Widzę na różowo trochę. Temperatury przekroczyły (82*C) biosowy Temp target (80*C) dlatego zegary zrzuca? Edytowane 1 Czerwca 2015 przez Meccaryn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 wlasnie kolego siedze przed wyborem 980ti/nowy Radek lub dokupic druga 970 powiedz jak sprawuje sie sli z 970. bardziej niż wydajność zalezy mi na twojej opinii o samym dzialaniu sli na tej parce. czy dobrze to współgra, jak z mikroprzycieciami, czy masz duzo problemow ze sterami? (wiadomo sa sli bardziej i mniej problematyczne) Wysłane z mojego Lenovo K910 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Nie mam z grubsza problemów dopóki gra i sterowniki się ze sobą dogaduja i jest profil zrobiony przez NV. Gorzej gdy tego brakuje to jesteś skazany na 1x970. Na necie nie znalazłem jeszcze testu 2x970 vs 980ti pewnie NV zabroniła [emoji14] i nie wiem jak się kreuje różnica. Kumpel się przymierza do zakupu 980ti wtedy mi ja porzyczy i na swoim kompie się przekonam jaka jest różnica ale to dopiero za miesiąc lub dwa. Mikroprzyciec ja nie widzę ale to pewnie juz kwestia przyzwyczajenia bo na SLI siedze juz drugi rok. Edytowane 2 Czerwca 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artymienek Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Mam takie pytanie, bo jednak skusiłem się na GTX970. Ciężko mi znaleźć jakieś sensowne testy odnośnie pozostawienia GTX660 do liczenia physics? Czy w tym wypadku nie ma sensu takie zabawy i lepiej ją sprzedać bo jest do tego za słaba i nic sensownego nie da? Może dałoby radę w Wiedźminie odciążyć przy liczeniu Haiworks? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Mam takie pytanie, bo jednak skusiłem się na GTX970. Ciężko mi znaleźć jakieś sensowne testy odnośnie pozostawienia GTX660 do liczenia physics? Czy w tym wypadku nie ma sensu takie zabawy i lepiej ją sprzedać bo jest do tego za słaba i nic sensownego nie da? Może dałoby radę w Wiedźminie odciążyć przy liczeniu Haiworks? hairworks w wiedźminie nie idzie przez physx także dedykowana karta nie jest potrzebna. lepiej sprzedać tą 660 póki jest coś warta. przy dwóch kartach w kompie musisz dbać o temperatury tak jak przy SLI także lepiej sobie to daruj. a gier które korzystaj z physx jest beznadziejnie mało. zawsze możesz to przetestować i potem powiedz co wybrałeś skoro zastanawiasz się nad taką opcją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artymienek Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Raczej będę próbował sprzedać, zepsuła się stara i na gwarancji dali nówkę. Muszę tylko jakiś papier wyciągnąć z morele by mi na piśmie dali, że od nowa gwarancję liczą i do kiedy - 3 lata to nie taka zła opcja - zawsze cena lepsza, a karta z nowej rewizji oraz dobrze się kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Gwarancja jest liczona od daty zakupu pierwszej karty. Jeśli Ci się zepsuła i dostałeś nową to czas gwarancji jest liczony od zakupu tej karty, która Ci się zepsuła, a nie od momentu dostania nowej. Edytowane 2 Czerwca 2015 przez Passt 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) art. 581 K.c. Zakłada on, że jeżeli w wykonaniu swoich obowiązków gwarant dostarczył uprawnionemu z gwarancji zamiast rzeczy wadliwej rzecz wolną od wad albo dokonał istotnych napraw rzeczy objętej gwarancją, termin gwarancji biegnie na nowo od chwili dostarczenia rzeczy wolnej od wad lub zwrócenia rzeczy naprawionej. W literaturze uznaje się zgodnie, że termin z art. 10 ust. 1 SprzedażKonsumU jest terminem zawitym. Zob. E. Wieczorek, [w:] E. Nowińska, P. Cybula (red.), Europejskie prawo, s. 193; M. Pecyna, Ustawa, s. 199; R. Stefanicki, Ochrona konsumenta, s. 290 i n.; J. Pisuliński, [w:] J. Rajski (red.), System PrPryw, t. 7, 2004, s. 183. Termin ten generalnie wynosi 2 lata, jednakże w przypadku rzeczy używanych możliwe jest umowne skrócenie tego okresu do roku. Bieg omawianego terminu rozpoczyna się od wydania towaru, a ulega przerwaniu w razie wymiany towaru (po wymianie biegnie od nowa). Chodzi przy tym także o wymianę dokonaną w ramach gwarancji komercyjnej. Zob. pełną argumentację J. Pisuliński, [w:] J. Rajski (red.), System PrPryw, t. 7, 2004, s. 185. Na nowo biegnie nie gwarancja, a odpowiedzialność z tytułu niezgodności z umową. Edytowane 2 Czerwca 2015 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 chodzi mi oto że bardziej w oczy mi się rzuca różnica AA 1080p vs 1440p. przy 1440p nie rzuca mi się w oczy brak AA w czasie grania gdy obraz się porusza. wiadomo że jak staniesz i się przyglądasz to wypatrzysz wszystko. a jeszcze okiem sidebanda to widzisz to czego inni nie widzą :P Może się źle wyraziłem, że ściemą różnica jest bardzo mała w aliasnigu w tym konkretnym porównaniu. Na tyle mała, że nie możesz zrezygnować z AA ba nawet nie możesz zredukować AA, poneważ są spore skoki w trybach. Mógłbyś precyzyjniej to wykonać za pomocą downsamplingu. Pisałeś o ruchu właśnie w tym rzecz, że jest aliasing, który pojawia się dopiero w ruchu.Każdy ma inne oczy i widzi to inaczej , a raczej u każdego mózgownica przetwarza inną ilość "informacji", która dociera do oka. Ale wystarczy komuś to pokazać raz i następnym razem już tego nie przegapi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Może się źle wyraziłem, że ściemą różnica jest bardzo mała w aliasnigu w tym konkretnym porównaniu. Na tyle mała, że nie możesz zrezygnować z AA ba nawet nie możesz zredukować AA, poneważ są spore skoki w trybach. Mógłbyś precyzyjniej to wykonać za pomocą downsamplingu. Pisałeś o ruchu właśnie w tym rzecz, że jest aliasing, który pojawia się dopiero w ruchu.Każdy ma inne oczy i widzi to inaczej , a raczej u każdego mózgownica przetwarza inną ilość "informacji", która dociera do oka. Ale wystarczy komuś to pokazać raz i następnym razem już tego nie przegapi wolę tego nie widzieć... :P Edytowane 2 Czerwca 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Dobra - zamontowałem referenta 970. Sprzęt na razie leży sobie rozłożony na stole - same podstawowe komponenty. W spoczynku nie mam zastrzeżeń (turbinka wolno się obraca, rdzeń ma 35*, cały komp ciągnie 33-34W, czyli tak jak powinno być). Uruchamiam Unigine Valley, nieco ponad połowa testu, robi się 81* i karta zrzuca zegar do bazowych 1076MHz (i przy okazji napięcie też leci). W Wiedźminie 3 po kilku minutach gry też kwestia temperatury, zegar spada do ~1120MHz (napięcie też w dół, 1.08-1.1v i tak już zostają). Jeszcze nic nie grzebałem, wszystko jest ustawione fabrycznie - to poprawne zachowanie karty (że nie utrzyma boosta ze względu na przekraczanie 80*), czy z tym egzemplarzem jest coś nie tak? No i jednak jak się nagrzeje, to szuuumiii ;) Na szczęście nie jest to irytujące buczenie, świszczenie, warkotanie, tylko po prostu szum. No i nie piszczy (po przyłożeniu ucha do karty coś tam ledwo słychać gdy jest > kilkuset fps na ekranie). A może jednak większa buda i woda (cisza, spokój, więcej MHz), muszę przemyśleć... :) Edytowane 2 Czerwca 2015 przez rzymo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Przekombinowales trzeba było wziąć "normalnego" MSI i mieć spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 A może jednak większa buda i woda (cisza, spokój, więcej MHz), muszę przemyśleć... :) Z pompką i chłodnicą w budzie na ciszę nie licz. Ofc nie będzie to odkurzacz jak stockowe chłodzenie na wysokich obrotach, ale niesłyszalne też nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Pewnie i tak, tylko kilka setek bym musiał dopłacić (to nie nówka). A tak się przekonuję na własnej skórze co to 'referent' :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Mam takie pytanie, bo jednak skusiłem się na GTX970. Ciężko mi znaleźć jakieś sensowne testy odnośnie pozostawienia GTX660 do liczenia physics? Czy w tym wypadku nie ma sensu takie zabawy i lepiej ją sprzedać bo jest do tego za słaba i nic sensownego nie da? Może dałoby radę w Wiedźminie odciążyć przy liczeniu Haiworks? Ja bawiłem się przez chwilę z liczenie PhysX na 460 1GB posiadając 660. To była stanowczo za mocna karta do tego typu działań. Ale to było przy Borderlands 2. No chyba żeby pokusić się o mocny mod napięć i taktowań - obciążenia wtedy nie przekraczały 15% przy zegarach 2D/3D. O ile nie wyżyłujesz grafiki na krztuszenie się 970@stock zabawa w drugiego GF dla PhysX ( liczone na jednej ręce drwala niemowy z zespołem Tourette’a ) to single GPU Ci starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) To jest referent: Edytowane 2 Czerwca 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Z MSI to jest zerowy kontakt jak coś potrzebujesz. Nigdy bym nie żałował, że nie wziąłem. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 To jest referent: Myślałem o takim, ale cena :/ Zresztą MSI ma identyczne PCB, tylko brzydszą obudowę chłodzenia i standardową zaślepkę - jako że bebechy te same to pozwoliłem ją sobie nazwać referentem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Jak chcesz ja wodowac to sprawdź ASIC czy się w ogóle do czegoś ta karta nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Dobra - zamontowałem referenta 970. Sprzęt na razie leży sobie rozłożony na stole - same podstawowe komponenty. W spoczynku nie mam zastrzeżeń (turbinka wolno się obraca, rdzeń ma 35*, cały komp ciągnie 33-34W, czyli tak jak powinno być). Uruchamiam Unigine Valley, nieco ponad połowa testu, robi się 81* i karta zrzuca zegar do bazowych 1076MHz (i przy okazji napięcie też leci). W Wiedźminie 3 po kilku minutach gry też kwestia temperatury, zegar spada do ~1120MHz (napięcie też w dół, 1.08-1.1v i tak już zostają). Jeszcze nic nie grzebałem, wszystko jest ustawione fabrycznie - to poprawne zachowanie karty (że nie utrzyma boosta ze względu na przekraczanie 80*), czy z tym egzemplarzem jest coś nie tak? No i jednak jak się nagrzeje, to szuuumiii ;) Na szczęście nie jest to irytujące buczenie, świszczenie, warkotanie, tylko po prostu szum. No i nie piszczy (po przyłożeniu ucha do karty coś tam ledwo słychać gdy jest > kilkuset fps na ekranie). A może jednak większa buda i woda (cisza, spokój, więcej MHz), muszę przemyśleć... :) To MSI ? Oni chyba tak mają, że ustawiają profile kart zbyt mało agresywnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) @zaodrze244 " nie kupię 2x980ti. planuję kupić jedną kartę taką która będzie zjadała 2x970 na śniadanie. pewnie będzie to pascal Ti w numerologii nvidii. poza tym na komfort nie narzekam gra się całkiem przyjemnie w wieśka 3, framerate utrzymuje się na poziomie 16-17 ms (muszę się jeszcze temu dobrze przyjrzeć) w połączeniu z nie za szybkim monitorem którego mam, płynność jest wystarczająca. odnośnie "komfortu dla nie których" jak ktoś karty zabija MSAAx8 gdzie go tak naprawdę w ogóle nie widać (bo pewnie nie działa) to zawsze jeden Tx będziesz lepszy " Tak się składa że SLI z 970 nie ma szans przy kręconym 980Ti. Raz, że na tych kartach to się vram zapcha, dwa są po prostu za słabe. Te teksty podchwycone od niejakiego kowala z innego forum o MSAAx8 to sobie daruj. Bo jeżeli działa w jakiejś grze to warto to wykorzystać , ładnie aliasing usuwa, bez względu na to jakie opinie o tym krążą, zazwyczaj wystawione przez "ekspertów" którzy nawet MSAAx2 nie włączą ;-) Wracając do tematu, polecam Ci sprzedać dwie 970 i brać jednego 980Ti, jakiegoś konkretnego niereferenta. I tak, tak jak pisałem komfort grania nawet na jednym Titanie X, jest lepszy niż na 2x980. Tak samo będzie na 980Ti, szczególnie vs 2x970. No chyba, że interesuje Cię TYLKO surowy maks fps, to inna sprawa. Ale co to za komfort gry przy dużym fps jak są przycięcia i wychodzi ewidentna słabość GPU? Dopóki nie zobaczysz sam to nie uwierzysz, no ale rób sobie jak tam chcesz, jeżeli wolisz słuchać opini imbecyli z pclola co sprzętu na oczy nie widzieli ;-) Tworząc swoje wzajemne kółeczeko adoracji, imbecyli właśnie :) Edytowane 2 Czerwca 2015 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Dobra - zamontowałem referenta 970. Sprzęt na razie leży sobie rozłożony na stole - same podstawowe komponenty. W spoczynku nie mam zastrzeżeń (turbinka wolno się obraca, rdzeń ma 35*, cały komp ciągnie 33-34W, czyli tak jak powinno być). Uruchamiam Unigine Valley, nieco ponad połowa testu, robi się 81* i karta zrzuca zegar do bazowych 1076MHz (i przy okazji napięcie też leci). W Wiedźminie 3 po kilku minutach gry też kwestia temperatury, zegar spada do ~1120MHz (napięcie też w dół, 1.08-1.1v i tak już zostają). Jeszcze nic nie grzebałem, wszystko jest ustawione fabrycznie - to poprawne zachowanie karty (że nie utrzyma boosta ze względu na przekraczanie 80*), czy z tym egzemplarzem jest coś nie tak? No i jednak jak się nagrzeje, to szuuumiii ;) Na szczęście nie jest to irytujące buczenie, świszczenie, warkotanie, tylko po prostu szum. No i nie piszczy (po przyłożeniu ucha do karty coś tam ledwo słychać gdy jest > kilkuset fps na ekranie). A może jednak większa buda i woda (cisza, spokój, więcej MHz), muszę przemyśleć... :) ja mam "refernta" od palita karta lekko podkręcona (patrz sig) i temp w stresie nie przekracza 79 stopni, ustawiłem jednak własny profil dla wiatraka bo ten oryginalny był o kant d... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Te najtańsze wersje od palita czy gainwarda z chłodzeniem turbinowym to nie są refernety, błędnie to ludzie interpretują bo widzą chłodzenie turbinowe. Już bliżej temu czemuś do chłodzeń z rynku oem. Referent wygląda tak (i jest strasznie porządany i ciężko dostępny): http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-970/product-images Na referenta wygląda turbinowy msi tylko ma inną obudowę. http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-970-oc-4gb-gddr5-256-bit-dvi-hdmi-3xdp-gtx-970-4gd5-oc-695443/ Edytowane 3 Czerwca 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Gaiward i Palit to referenty, ale takie jakie były w 660ti/670/760. Jest też inna wersja palita z turibną z nieco lepszym radiatorem z ciepłowodami. O Msi temat był poruszany to też nie jest ref. Zotac też robi niezły wynalazek, 980gtx "prawie" jak ref. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 GTX 980 Ti już w sklepach (X-kom i Komputronik) jako opcja do zamówienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...