O_Forrest_O Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 (edytowane) Dzieki za odpowiedz. Obudowe mam Cooler Master 690 II Advanced - sa tam chyba 3 wiatraki a testowalem na otwartej klapie bocznej, z tad te spostrzezenia o ilosci cieplego powietrza (na radeonach zauwazylem, ze otwarcie obudowy nie podnosi temperatur, tutaj mozliwe, ze karta widziela tyle goracego powietrza, ze zasilacz - Chiftek 650W - zaczyna glosno pracowac i mozliwe,ze jest najglosniejszym punktem ukladanki) Na procku mam Mugen2 i z jednym wentylatorem robi robote, jest nieslyszalny a oc moge podniesc nawet ponad 5Ghz w 100% stabilnie - pasta arctic silver 5 i temp po oc 72stopnie). Widze, ze bez uregulowania przplywu powietrza glosnosci nie da sie zmniejszyc - zmienie profil wentylatorow aby dobic do 80 na karcie z jak najmniejszymi obrotami (podobne powyzej 80stopni boost jest zmnijszany) - po pracy zobacze czy to cos pomoze, jesli nie to bye bye geforce bo takiego szumu to nie chce miec - szkoda, ze tak ciezko z tymi Fury X - teraz widze, ze to jest idealne rozwiazanie dla mnie - gram na 3 monitorach od 6950 i inaczej juz nie moge :] Stary kon zemnie a jak dzieciak jaram sie kartami zamiast wziac sie do roboty - w koncu w pracy jestem ;) Edytowane 27 Lipca 2015 przez O_Forrest_O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 chłodzenie msi jest jednym z najcichszych i jak sam napisałeś winny pewnie jest zasilacz. montaż fury x nie rozwiąże problemu. wymień zasilacz na cichy model. chieftect to szmel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Uwaga uwaga odebrałem właśnie telefon z proline że nowy gigaszrot 980ti czeka na odbiór w oddziale - naprawa poprzez wymianę. Przy tej okazji kumpel chciał mi ją na 2 tygodnie zostawić bo jedzie jutro nad morze ale ja mu podziękowałem za ten przywilej i powiedziałem żeby zabierał to <span style='color: red;'>[ciach!]</span>o i więcej mi się z nim nie pokazywał. Minęło raptem 5 tygodni. Chyba nigdy więcej nie kupię niczego w proline oraz się będę mocno zastanawiać nad zakupem czegoś od gigaszrota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Nie pękaj. Bierz na grube testy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MephistoS Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Witam, Panowie przymierzam do kupienia Palit gtx 980ti SuperJetStream, posiada teraz 3 letnia gwarancje i po testach wypada bardzo dobrze, ktoś może posiada tą kartę lub może się o niej wypowiedzieć ?? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivriven Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Witam, mam kartę GTX 980Ti Gigabyte G1 i przy dużej ilości FPS lub dużym obciążeniu karty delikatnie piszczą cewki, czy to ma jakiś wpływ na wydajność karty? Komputera używam w słuchawkach, więc to mi nie przeszkadza, miałem nawet kiedyś 9800 GTX od Evgi która piszczała nawet jak przesuwałem myszką po pulpicie, ale czy to wpływa na osiągi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Nie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Niebawem testy :) https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/t31.0-8/11834744_895762540514685_6138768486659031177_o.jpg https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t31.0-8/11794614_895762760514663_9045239020755020429_o.jpg https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.0-8/11845191_895762803847992_7380562280151314004_o.jpg Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) nie ten temat. Swoja droga juz wiem czemu sprzedajesz na allegro gtx980ti :D Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) nie ten temat. Swoja droga juz wiem czemu sprzedajesz na allegro gtx980ti :D O cholera, fakt. Pomyliłem się z tematem :D Tamtą 980Ti sprzedaje bo mam Titany X także wiesz ;-) Kingpin to na testy i pod azot. Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Niebawem testy :) Testy to będzie robił XA. Taptaptap Mlais M52 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Testy to będzie robił XA. Taptaptap Mlais M52 Owszem, testy robi Michał i co z tego? Skoro ja z nim współpracuje i nieraz pomagam przy różnych testach. Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 No to pisz o faktach, a nie zaklinaj rzeczywistość bo to jest dziecinne. Taptaptap Mlais M52 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) No to pisz o faktach, a nie zaklinaj rzeczywistość bo to jest dziecinne. Taptaptap Mlais M52 A gdzie niby rzeczywistość zaklinam? Napisałem, że testy niebawem bo taka jest prawda. Czy pisałem, że testy LN2 JA je przeprowadzam? W sygnaturce masz chyba "Extreme Hardware Team" Wrzucałem również materiał gdzie XA kręci I7 5960X na LN2 wraz z Titanami X (na powietrzu). Titany dostarczyłem ja wraz z kumplami z którymi je kupowaliśmy.Także jeśli masz jakiś problem, porozmawiaj z kimś kto Ci w tym pomoże a nie jakieś pojazdy bezpodstawne robisz. Po za tym, jak XA skończy testy na LN2 to ja kartę biorę do siebie na kilka dni. Także, serio śmieszne te Twoje posty są i ewidentnie masz jakiś ból pewnej części ciała... Co za gość w ogóle. Dziecinne to jest szukanie problemów na siłę, tam gdzie ich nie ma. Pojęcia nie masz o czym piszesz a się wypowiadasz. No ale się zawsze jakiś hejter co musi pomarudzić dla zasady się znajdzie ;-) E: Pierwsze testy :) https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/t31.0-8/11823007_895902747167331_6888019151584305598_o.jpg http://www.3dmark.com/3dm/8038780 Sam ciekaw jestem ile to bydle zrobi. Karta jest u Xtreme Addicta, informuje mnie co i jak. Podeślę info jak będzie wynik ostateczny :) E:2 Już drugie miejsce na świecie, pierwszy wynik nadal ma Kingpin ;-) Jak Michał skończy zabawę to biorę ją do siebie i robię testy w grach , na air ;-) Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esc120 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Cześć, w OC jestem świeży i nie mam w nim w ogóle doświadczenia. GTX 970 od MSI jest pierwszą kartą którą podkręcam, więc chciałbym zapytać o swój wynik oraz rady. Moje podzespoły to: CPU: i5 - 3470 GPU: MSI GTX 970 MOBO: MSI H61M-P20 G3 RAM: GOODRAM 8GB 1333MHz HDD: WD Green 1TB PSU: Thermaltake 530W Dodam że testowałem kartę po każdym podniesieniu zegarów w Valley, bez OC osiągałem średnio 55-57 FPS na Extreme HD, a po OC osiągam 62-63 i mój wynik aktualnie po OC to 2635. Wyniki kręcenia: Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez esc120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Patrz na temperatury - 95C na rdzeniu to wcale nie mało, zbadaj też tempy VRM. A co do samego wyniku, to rdzeń może być, ale pamięci słabo. Czym sprawdzałeś stabilność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esc120 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 ale to nie temperatura tylko power%, temperatury maksymalna to 70 stopni. Stabilność na Valleyu i Heavenie i nigdzie nie wyskakiwały artefakty ani nic, sterów nie wywalało do tego odpalałem Assasyna i przez 10 minut było ok, potem wyłączyłem. Pamięci jeszcze solidnie nie kręciłem bo nie wiedziałem czy wszystko jest ok :) mam słabo przewiewną obudowę więc 70C chyba powinny być ok. Przy takim upale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Stabilność przetestuj w furmarku - włącz na godzinę i wtedy sprawdź, jakie są tempy. Dobrze jest też włączyć go z GPU-z w tle - wyświetli Ci więcej danych w trakcie testu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esc120 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Jakbym odpalił GTA V na godzinę, to też bym mógł jako tako sprawdzić stabilność? Poza tym, w GTA mam stabilne 60 klatek i nagle dropy do 20-30 i tak już zostaje. Bez OC na standardowych takowaniach. Potem troche podskakuje do 40-50 i znów czasem spada do 20-30. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Stabilność najlepiej sprawdzić w Wiedźminie 3. Przyjemne z pożytecznym, a lepiej sprawdza stabilność oc niż wszystkie benchmarki. Co do GTA5, to jest to błąd tej gry. Nie powinno być takich dropów. Trzeba wcisnąć alt+enter, wejść w tryb okienkowy gry, później znów na pełen ekran i można grać bez dropów. Takie dropy w GTA5 wychodzą też, gdy jest zbyt mało pamięci wirtualnej. Trzeba zwiększyć plik stronicowania do 10-12 GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esc120 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Nie mam W3. W battlefieldzie mam to samo, ogólnie na benchmarkach karta nie robi żadnych drastycznych spadków jest stabilna choćbym ją katował godzinami a w czym ją jeszcze mogę przetestować. W AC:BF lub Crysisie, btw co to te pliki stronicowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Po prostu testuj w grach, w które grasz na co dzień. Żaden benchmark nie zastąpi wielu godzin rozgrywki w grach. Jak podkręcasz, to zwiększ na maxa power limit. Możesz to zrobić w MSI Afterburner, tylko najpierw odblokuj sobie tę opcję. Bez zwiększenia power limitu karta będzie obniżać taktowanie po przekroczeniu określonego poboru energii. Już teraz widać, że max power wyniósł ponad 95% TPD, czyli do 100% bardzo blisko i jak jeszcze lekko podkręcisz, to złapiesz limit. A można go programowo podnieść do 110% i jest wtedy zapas. Co do plików stronicowania, to wpisz sobie w szukajce windowsa "pamięć wirtualna". Będzie napisane co zrobić żeby ją zwiększyć. Moim zdaniem nie potrzebnie podniosłeś obroty wentyli, zostaw na auto nawet podczas oc. MSI słynie z cichej pracy, a tu widzę ponad 2000 obrotów. Lepiej mieć 5*C więcej, za to ciszej. Ale co kto lubi. Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) A co mi tam- pochwalę się zwodowaniem 970ki - od listopada nie chcaiło mi się jej wodować.Okazja sie znalazła rpzy okazji wjazdu platformy na lga2011-3Uniwersalny blok + jakis wygrzebany z szafy radiator na sekcji. Starczył by sam termopad 3m, ale dla pewnosci przypięty na opaski.Razem z nadmuchem wentyla 92mm@5v spokojnie daje radę. Za radą znajomego pamięci nie oklejałem, bo nie grzeją sie.Z minusów orginalne termopady Gigabyte sa jednorazowe- totalnie się rozłażą nawet ściągane ostrzem nożyka . Tak wię przed ponownym zamontowaniem referencyjnego chłodzenai trzeba kupic nowe pady. Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez 99tomcat 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) 99tomcat wzrosło Ci OC karty? Tak przy okazji fajnie wygląda Bioshock 1 w 5K - DSR :D Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Jeszcze nie wiem - na razie Wiesiek na stokowym biosie od g1 leci 1550/2000 bez zająknięcia.Jakos nie chce mi się znowu walczyć 2 tyg z modowaniem biosów dla kilkudziesięciu mhz ;)Tempy fajne bo max 43 stopnie po o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irokez85 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 @Gosu - a po co mu się tłumaczysz? Gość ewidentnie potrzebuję maść na ból [gluteus maximus]... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 @Gosu - a po co mu się tłumaczysz? Gość ewidentnie potrzebuję maść na ból [gluteus maximus]... Dałem mu szansę, na przemyślenie jego sposobu myślenia ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ja dziś pobawiłem się troche swoim MSI GX970 ME100 i 1528/8200 furmark i 3dmark stabilnie.Jutro potestuje w grach bo te pamięci to trochę zbyt optymistycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...