REMAHITOTH Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2014 (edytowane) Witam :) z racji, że w listopadzie 2012 pomagaliście w wyborze procka (wybrałem g860) który śmiga do dnia dzisiejszego to mam nadzieję, że pomożecie i teraz :) Pisałem tam również, że kolejna wymiana procesora będzie za 3-4 lata, ale zanosi się na bliższy termin :) a wymiana ma zamiar objąć obudowe,płyte główną,cpu,i gpu mam nadzieję, że zasilacz da rade i bym nie musiał go wymieniać. OCZ ZS 550W Jest kilka znaków zapytania co do wyboru cpu i ramu, bo chciałbym i7 4rdzenie to minimum, a nawet marzyłbym o sześciu :) i tu pytanie, czy czekać na haswell-e ? taki 5820K 6cores . Taki zamysł nasuwa pytania, jaka będzie cena i właśnie jaki ram. Gdzieś napisano kontroler pamięci DDR4-2133 niby fajnie ale do premiery haswell zostały 2 miesiące, a o premierze ddr4 cisza. Kupując i7 5820 trzeba by było czekać na ddr4? a może będzie obsługiwał ddr3 i ddr4 hm? Także nie wiadomo jak ceny nowych pamięci o ile by miały się nie długo pojawić.Zapewne nim skompletuje wszystko i 100x przemyślę wybór to będzię premiera haswelli, chyba że nie warto czekać zapewne cena będzie przekraczać moje max tak + - za cpu 1200 . Jeszcze co do zapytań to prócz nie wiadomych 5820 i ddr4 to mają być też płyty główne z chpisetem x99 tutaj też czekanie a nie wiadomo co z tego wyniknie. Temu z płyt głównych nie wybrałem żadnej, bo jak z resztą dylemat czekać czy nie :) Jeszcze co do pamięci, raczej nie prędko pojawią się dd4 (a może z premiera nowych cpu coś się zmieni zobaczymy) a obecnie mam DDR3 4096MB 1333MHz CL9 to na jakie można by ewentualnie zamienić by były lepsze, szybsze i oczywiście min 8GB? Kolejna rzecz gpu tutaj napewno Radeon i wypatrzyłem jak dotychczas - R9 280X Vapor-X 3GB DDR5 384Bit - R9 290 Sapphire TRI-X 4GB DDR5 512Bit troche droższa mniej więcej coś z tych Jeszcze obudowa w zasadzie nie wiem na co zwracać uwagę, ale spodobały mi się te od zalmana , czym się różnią wersje zwykla od wersji plus? - Zalman Z3 Plus - Zalman Z9 Póki co tyle mam nadzieję, że nie na mieszałem za bardzo i poradzicie co nie co :) Edytowane 19 Lipca 2014 przez REMAHITOTH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2014 (edytowane) Do czego ma być komputer wykorzystywany. Jak tylko do gier to daj sobie spokój z i7. Jak komp masz zamiar złożyć za miesiąc czy nawet później to wróć później. Podaj konkretną kwotę i napisz w jakiej rozdzielczości obecnie grasz. Wstępnie proponuję http://www.morele.net/inventory/info/HevMZ8/ Jak ma to być coś bardziej zaawansowanego to i7 4790K spokojnie wystarczy i mniej więcej mieści się w budżecie jeśli chodzi o procesor. Podaj po prostu max kwote za cały zestaw i ew sobie zmień sam procek, a resztę możesz wziąć tak jak proponowałem. Edytowane 19 Lipca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2014 Podstawowe pytanie - do czego używasz kompa . Piszesz o 6 rdzeniach , HE i DDR4 a nawet nie napisałeś co robisz na kompie . Do gier to póki co I5 4C/4T spokojnie starcza i nie zanosi się na to aby coś się tutaj zmieniło w przyszłości . DDR4 to najwcześniej z HE będą , ceny pewno z kosmosu - sytuacja jak z początków LGA1366 . Co do karty - jak możesz to dołóż do R9 290 , kartę bierz od Asusa lub MSI . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REMAHITOTH Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2014 Komp gry jak i grafika 3D blender , 3ds max + muzyka cubase, fl studio . Jeszcze gdzieś chyba mam książke do adobe flashi c++ :) nie myślcie, że tak wszystko ogarniam nie nie to tylko takie hobby pc to nie tylko gry lubie też coś "potworzyć" np sprawdzałem triala Autodesk 3ds max 2014 nawet podręcznik kupił to tak mi zacina że masakra ;/ monitor mam Full HD także w tej rozdzielczości gram i tworze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...