acid_toXin_from_home Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Codegen 300W Wiem, że temat jest już "oklepany" ale mam takie właśnie cudo i napięcie +5V schodzi w stresie nawet do 4,82!!!! sic! (po 3DMark2001SE) na podkręconym do 2400+ procku (to co w podpisie, dałem DrutMODa i 13x150MHz) Jak nie podkręcę to normal jest 4,92 a stress 4,87. Sprawdzałem to SpeedFanem ale BIOS pokazuje w przybiżeniu to samo... Czy to możliwe aby było 4,82V i komp się nie zrestartował/ zawiesił się? ...wymienić go ofcooz? :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Ja mam 4.81V w idle i jakos nic sie nie dzieje. Co do wymiany to zasilacz pod pache i wymieniac na cos lepszego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Człowieku :D :D :D Ja na Codegenie i jeszcze na palomino (1.9V i FSB 150Mhz) przy pełnym obciązeniu miałem 4.57V i dopiero po 5 minutach był restart :!: pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Codegen 300W Wiem, że temat jest już "oklepany" ale mam takie właśnie cudo i napięcie +5V schodzi w stresie nawet do 4,82!!!! sic! (po 3DMark2001SE) na podkręconym do 2400+ procku (to co w podpisie, dałem DrutMODa i 13x150MHz) Jak nie podkręcę to normal jest 4,92 a stress 4,87. Sprawdzałem to SpeedFanem ale BIOS pokazuje w przybiżeniu to samo... Czy to możliwe aby było 4,82V i komp się nie zrestartował/ zawiesił się? ...wymienić go ofcooz? :evil: Heh, to są duże spadki napięć. Człowieku nie widziałeś mojego HuntKeya300W w akacj. W stressie przy procku do 2100MHz potrafi zjechać do 4.70V :-D i ... restart ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 wracajac do tematu wymien go a tym czasem lepiej nie krec w kazdej chwili moze mu cos strzelic a juz - jak widac - popracowal przeciazony.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Człowieku :D :D :D Ja na Codegenie i jeszcze na palomino (1.9V i FSB 150Mhz) przy pełnym obciązeniu miałem 4.57V i dopiero po 5 minutach był restart :!: pozdro. hehe, a to moj poprzedni codegenek byl lepszy, om mial stale ok. 4,5-4.6 V i komp. byl calkowicie stabilny :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gREG PG Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 hehe, a to moj poprzedni codegenek byl lepszy, om mial stale ok. 4,5-4.6 V i komp. byl calkowicie stabilny :Pheh to tak jak u mnie :wink: tylko nie moge podjwchac z FSB wiecej niz 180...ale to chyba wina pamieci... :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Codegen 300W Wiem, że temat jest już "oklepany" ale mam takie właśnie cudo i napięcie +5V schodzi w stresie nawet do 4,82!!!! sic! (po 3DMark2001SE) na podkręconym do 2400+ procku (to co w podpisie, dałem DrutMODa i 13x150MHz) Jak nie podkręcę to normal jest 4,92 a stress 4,87. Sprawdzałem to SpeedFanem ale BIOS pokazuje w przybiżeniu to samo... Czy to możliwe aby było 4,82V i komp się nie zrestartował/ zawiesił się? ...wymienić go ofcooz? :evil: Heh, to są duże spadki napięć. Człowieku nie widziałeś mojego HuntKeya300W w akacj. W stressie przy procku do 2100MHz potrafi zjechać do 4.70V :-D i ... restart ;). hmm a ja wlasnie zastanawialem sie nad huntkeyem 300wat :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 eee tam spadki napiec.. u mnie na +3.3 nanizsza odnotowana wartoscia bylo 2,56 V 8O :lol: a srednia w idle (np w biosie po odlaczeniu wszystkich napedow) nie wznosila sie powyzej 3,08, w wnidzie w idle najczzesciej 2,97.... dlatego od wczoraj jade na chieftecu 8) 199 nie jest mala sumo ale jak policze w ostatnim czasie 3x80 za jakies badziewia i ubity tb 1333to sie oplaca.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Kiedyś mój były Codegen pływał na 4,66 V przy 2400+ i nic mu nie było a ty narzekasz. To ci powiem, że teraz na Chieftecu przy takim configu jak w podpisie mam 4,91 V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 dołożyłem 10zł i mam fortona 250W (miałem codegena 300W) i jestem bardzo zadowolony. durona 800 to on jeszcze ciągnął ale jak zmieniłem mobo i proca to już by zdechł na 100%. to takie badziewie jakich mało. przy obciążeniu diodą POWER jużdziałał na granicy obciążenia max. ;) miałem niezłe napięcia, na prawdę wporzo, ale tylko w windzie. wymieniłem i żegnajcie zawieszki :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acid_toXin_from_home Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 8O dzięki za odpowiedzi :P Widzę, że nie jest tak źle z moją zasiłką ale będę ją wymieniał w najbliższym czasie....co polecacie? Forton 250W pociągnie mi ten konfig, który mam w podpisie i procka @2600+ :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 lookniij na mój podpis. 250 i leci ładnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...