abrakader225 Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2014 Witam! Na PC: CPU : i5-3350P @3.1GhzMOBO: MSI B75A-G43GPU: MSI GeForce GTX660 TWINFROZR III 2GB DDR5RAM: 4 GB GoodRAM 1333Mhz DDR3PSU: SilentiumPC Deus 500W 80Plus BronzeCase: SilentiumPC Brutus M23 Pure Black Po każdym boot up'ie komputer nie widzi połączenia z internetem. Muszę wchodzić w centrum łączności i ręcznie resetować kartę sieciową. Po tym nie ma już żadnych problemów z łącznością. Komputer jest podłączony na kabel do modemu od Vectry. Mam najnowszy sterownik do siecówki ze strony MSI (Jest ona zintegrowana od Realteka). Dzieje się tak od czasu kiedy go kupiłem od znajomego. On nigdy nie miał tego problemu. U mnie pojawił się on po jakimś czasie jednak nie wydarzyło się nic specjalnego. Chyba, że można z tym powiązać instalację Hamachi, które odinstalowałem i wyczyściłem rejestr ze śladów po nim tak czy siak. W każdym razie proszę was o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2014 Spróbuj ustawić MAC na sztywno. Menedżer urządzeń/karty sieciowe/prawy klik na kartę/właściwości/zakładka zaawansowane/znajdź Network Adress/w polu Wartość wpisz adres fizyczny karty sieciowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2014 Każda karta sieciowa ma własny MAC ustawiony.Wejdź w menadżer urządzeń, Widok>>Pokaż ukryte urządzenia. I zobacz czy nie ma pozostałości po Hamachi i czy fizyczna karta nie jest zduplikowana lub czy nie ma tam innych nieobecnych/niedziałających(z czerwonym krzyżykiem), jak są to usuń.Jak nie pomoże odinstaluj sterowniki do tej karty, usuń ja też w menadżerze, zrestartuj komputer i ponownie zainstaluj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xardas228 Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2014 Na stronie twojej płyty głównej najnowszy sterownik Realteka to 7.0.77 a na stronie realteka jest dostępny 7.0.86. Możesz spróbować zainstalować ten od realteka. http://www.realtek.com.tw/Downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=13&PFid=5&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false Oczywiście jeśli mowa tutaj o Win 7 64 bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2014 Każda karta sieciowa ma własny MAC ustawiony. Miałem sytuację, że windows po wyłączeniu zasilania dziwnym sposobem zmieniał/gubił MAC karty, stąd taki pomysł, mi pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrakader225 Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2014 (edytowane) Tak wygląda lista kart siecowych @Ancient http://i.imgur.com/7ZronRX.jpg @grzechotnik nie wiem jak mam znaleźć adres MAC karty zintegrowanej :/ Problem rozwiązany. Aktualizacja sterownika do wersji ze strony producenta pomogła. Edytowane 23 Lipca 2014 przez abrakader225 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrakader225 Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2014 EDIT: Po 2 ponownych uruchomieniach problem powrócił :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2014 Coś może się namieszało w rejestrze, odinstaluj sterownik, usuń kartę w menadżerze urządzeń. Zrestartuj komputer po restarcie zainstaluj od nowa sterownik. Miałem sytuację, że windows po wyłączeniu zasilania dziwnym sposobem zmieniał/gubił MAC karty, stąd taki pomysł, mi pomogło. Bez MAC adresu karta nie ma prawa działać w ogóle.Sprawdza się go w klikając w szczegółach połączenia lub w cmd wpisując ipconfig /all. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...