Cetis24 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) Serwus, Do senda, mam wbudowane 8 giga (1x8) pamięci ram. Sytem widzi całe, ale z nieznanych mi powodów używa tylko 3.47. Po wielu dyskusjach na wielu forach, wiem że jedyna opcja to grzebanie w BIOS'sie :/ Niestety, mój BIOS ogranicza się do zmiany godziny i paru innych pierdół. Dlatego chce go odblokować, ale nie wiem jak się za to zabrać. Mój bios: Pomożecie? Z góry dzięki. Edytowane 26 Lipca 2014 przez Cetis24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Nie wiem czy da się odblokować ten bios . Biosy tego typu są specjalnie robione . Jaki masz system - bo to może po jego stronie leży problem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cetis24 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Win7 ultimate sp1 x64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Tyle ramu było od nowości czy sam dałeś kość 8GB . Może płyta lub inny element nie obsługują kości 8GB lub w ogóle takiej ilości pamięci . Z tego co widzę w tym lapku siedzi procek AMD E1-2100 , a ten procek to bardzo słabe APU . Przejrzałem kilkanaście modeli lapków z tym prockiem i żaden nie ma 8GB ram, mają 2 albo 4GB ramu . Zresztą na nic ci się nie przyda tyle ramu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cetis24 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Taka ilość ramu jest wbudowana, nic nie dokładałem, nic. Czytałem że muszę to w biosie ustawić żeby to czytał, ale co mogę w nim zrobić to godzine zmienić -,- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 To dziwne . Podaj model lapka - zobaczymy co i jak z tym . Daj też screena zakładki Memory i SPD ( dla każdego ze Slotów ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cetis24 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 Model - http://www8.hp.com/pl/pl/products/laptops/product-detail.html?oid=6852161#!tab%3Dspecs Tylko trochę dziwne mój ma: - proc - AMD A4 - 5000 (4x1.5) - grafa - AMD Radeon HD 8330 - ramy - 1x8192 DDR3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...