QuaiL2048 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Cześć! Na potrzeby testu płyty wyjąłem SSD z lapka. Po teście chciałem zrobić format podłączając go do mojego PC. Co dziwne dysk był pusty. Zrobiłem format, włożyłem do lapka, a tu zonk. http://imgup.pl/pt/QMSY/bez-tytu-u.html [imgup.pl] Nie bootuje z pendraka, do biosu nie wchodzi, F8 też nie działa... Dysk działa normalnie w PC. Jakieś pomysły? Lapek GT683DX, SSD 840Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 Na czym polegał ten test płyty głównej? do czego użyłeś SSD? Dlaczego po teście chciałeś zrobić format? Dysk był pusty - miałeś szyfrowanie włączone? Ale w sumie skoro chciałeś go sformatować to go sformatuj przez diskparta i nagraj od nowa. Jeżeli to jest jedyny dysk w laptopie to BSoD sugeruje że jest na nim cały system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuaiL2048 Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 SSD użyłem do instalacji windy. Test płyty polegał na uruchomieniu jej i sprawdzeniu jak się sprawuje, normalka. Dysk powinien być zajęty przez winde postawioną na potrzeby testu. Szyfrowanie? Raczej nie bo normalnie dało się zrobić format na PC. Później wrzuciłem na niego film i działał. W laptopie mam jeszcze HDD który zapełniony jest różnymi plikami. Najgorsze że nie działa to F8 ze zdjęcia. Do biosu też nie można wejść. Zrobię format i dam znać. Może też wyjmę HDD z lapka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuaiL2048 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Jakby to kogoś interesowało to wystarczyło odłączyć cewkę i tym sposobem zresetować bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) Cewkę??? :zonk: Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez rafa 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShFil Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Ta obok lampy z szóstego rzędu. https://pl.wikipedia.org/wiki/Komputer_pierwszej_generacji#mediaviewer/Plik:Roehren_pd.jpg Też mnie wnerwia obsługa, ale wydajność wszystko wynagradza. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...