Skocz do zawartości
macgor

ocena zestawu komputerowego do 3000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Co znawcy na coś takiego ? Wzorowany na polecanych zestawach ;)

Płyta główna: Gigabyte GA-B85M-D3H
Procesor: Intel CORE i5-4460
Pamięć: Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3
Dysk: Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB
Karta graficzna: Sapphire Radeon R9 280 Dual X-Boost 3GB
Napęd DVD: LG GH24NSB0
Zasilacz: Corsair VS 550W
Obudowa: Zalman Z3 PLUS
Monitor: LED LG 19EN33S-B
+ Mysz i Klawiatura

+ wysyłka

2970zł

Edytowane przez macgor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do czego ma być ten komputer. Monitor do gier raczej średni.

Zasilacz bym brał ten:

http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-smart-se-modular-530w-sps-530mpcbeu-549804/

Kartę tą:

http://www.morele.net/karta-graficzna-power-color-radeon-r9-280-turbo-duo-3gb-384bit-dvi-hdmi-dp-axr9-280-3gbd5-t2dhe-oc-635868/

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W większości czasu do grania. Co do monitora to znajomy się na niego uprał i innego nie chce, niby taki mu wystarczy.

Średni bo ma tylko złącze analogowe czy jeszcze jakiś powód ?

Dzięki za linki sprawdziłem, podmieniłem :)

Edytowane przez macgor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem czy taki mały monitorek bedzie go satysfakcjonował w grach [w dodatku bez jakiegokolwiek złacza cyfrowego]

brałbym monitor fullHD i to raczej w wielkości minimum 23cali i nie na matrycy TN

Problem w tym że sensowne nie TN 23cale zaczynają się od 1000zł wgórę :/

A co powiecie o tym wyświetlaczu ? Też TN ale przynajmniej FHD+DVI.

Edytowane przez macgor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Produjująca dobre monitory. Malo znana jeszcze w Polsce. W tej cenie jest to dobry monitor jak masz tyle kasy. Sam miałem go polecić, ale troszke wykrzacza poza budżet. Kabel DVI to koszt 10 zł na Allegro i to nawet z wliczona przesyłką, bo ceny zaczynają się od 3zł.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mało znana a niestety często przeciętny użytkownik wrogo patrzy na coś co nie ma loga znanej marki (w tym przypadku LG :D) ale skoro twierdzicie, że to najlepszy wybór w tym zakresie finansowym to jakoś wytłumaczę przyszłemu użytkownikowi przy pomocy gumowego młotka, by dołożył funduszy na dobry zakup. Miejmy nadzieję, że byłego użytkownika laptopowej TNki jakość IPSa powali na kolana i zaakceptuje nowe logo na ścianie ;)

Dziękuję za pomoc.

Edytowane przez macgor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam drobny problem: Wentylatory karty graficznej mimo, że nie jest obciążona wyją jak szalone na pełnych obrotach, zobaczcie załącznik. Sterowniki najnowsze od AMD na stronie producenta sterownika brak.

1. Jak uciszyć tego wyjącego potępieńca ? W BIOSIE wentylatory pracują na minimum.

2. UEFI jest mi obce dlatego mam pytanie czy opcja w sekcji M.I.T. Advanced Frequency Settings\Processor Graphics Clock, która wyświetla wartość 1100, tryb AUTO (nie można zmienić na nic innego), odnosi się do GPU z CPU czy GPU z PCI-E ?

Edytowane przez macgor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi