macgor Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) Witam Co znawcy na coś takiego ? Wzorowany na polecanych zestawach ;) Płyta główna: Gigabyte GA-B85M-D3HProcesor: Intel CORE i5-4460Pamięć: Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3Dysk: Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TBKarta graficzna: Sapphire Radeon R9 280 Dual X-Boost 3GBNapęd DVD: LG GH24NSB0Zasilacz: Corsair VS 550WObudowa: Zalman Z3 PLUSMonitor: LED LG 19EN33S-B+ Mysz i Klawiatura + wysyłka 2970zł Edytowane 27 Lipca 2014 przez macgor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) Do czego ma być ten komputer. Monitor do gier raczej średni. Zasilacz bym brał ten: http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-smart-se-modular-530w-sps-530mpcbeu-549804/ Kartę tą: http://www.morele.net/karta-graficzna-power-color-radeon-r9-280-turbo-duo-3gb-384bit-dvi-hdmi-dp-axr9-280-3gbd5-t2dhe-oc-635868/ Edytowane 27 Lipca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macgor Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) W większości czasu do grania. Co do monitora to znajomy się na niego uprał i innego nie chce, niby taki mu wystarczy. Średni bo ma tylko złącze analogowe czy jeszcze jakiś powód ? Dzięki za linki sprawdziłem, podmieniłem :) Edytowane 27 Lipca 2014 przez macgor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macgor Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) no nie wiem czy taki mały monitorek bedzie go satysfakcjonował w grach [w dodatku bez jakiegokolwiek złacza cyfrowego] brałbym monitor fullHD i to raczej w wielkości minimum 23cali i nie na matrycy TN Problem w tym że sensowne nie TN 23cale zaczynają się od 1000zł wgórę :/ A co powiecie o tym wyświetlaczu ? Też TN ale przynajmniej FHD+DVI. Edytowane 27 Lipca 2014 przez macgor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 Albo ten: http://www.morele.net/monitor-led-benq-gw2265m-9h-lasla-dpe-603674/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macgor Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) Do Beńka trzeba będzie dokupić kabel DVI. AOC cóż to za firma ? Z poleconą kartą będzie działać po HDMI bez problemu ? Edytowane 27 Lipca 2014 przez macgor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) Produjująca dobre monitory. Malo znana jeszcze w Polsce. W tej cenie jest to dobry monitor jak masz tyle kasy. Sam miałem go polecić, ale troszke wykrzacza poza budżet. Kabel DVI to koszt 10 zł na Allegro i to nawet z wliczona przesyłką, bo ceny zaczynają się od 3zł. Edytowane 27 Lipca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macgor Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) Mało znana a niestety często przeciętny użytkownik wrogo patrzy na coś co nie ma loga znanej marki (w tym przypadku LG :D) ale skoro twierdzicie, że to najlepszy wybór w tym zakresie finansowym to jakoś wytłumaczę przyszłemu użytkownikowi przy pomocy gumowego młotka, by dołożył funduszy na dobry zakup. Miejmy nadzieję, że byłego użytkownika laptopowej TNki jakość IPSa powali na kolana i zaakceptuje nowe logo na ścianie ;) Dziękuję za pomoc. Edytowane 27 Lipca 2014 przez macgor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macgor Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) Panowie mam drobny problem: Wentylatory karty graficznej mimo, że nie jest obciążona wyją jak szalone na pełnych obrotach, zobaczcie załącznik. Sterowniki najnowsze od AMD na stronie producenta sterownika brak. 1. Jak uciszyć tego wyjącego potępieńca ? W BIOSIE wentylatory pracują na minimum. 2. UEFI jest mi obce dlatego mam pytanie czy opcja w sekcji M.I.T. Advanced Frequency Settings\Processor Graphics Clock, która wyświetla wartość 1100, tryb AUTO (nie można zmienić na nic innego), odnosi się do GPU z CPU czy GPU z PCI-E ? Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez macgor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...