POWER BY AMD Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 proces technologiczny – 0.09/0.065 microna powierzchnia jądra - 120-140mm2 (0.09m)/ 80-100mm2 (0.065m rozszerzona, wydajniejsza technologia HyperThreading 8 nowych instrukcji (TNI - Tejas New Instructions) 1MB L2 cache 24kB L1 cache 16K uOps Trace Cache 800/1066Mhz FSB obudowa 775 LGA (Land Grid Array) początkowa częstotliwość taktowania 4,4GHz i wyżej podstawka Socket T wsparcie dla Dual Channel DDR-II 400/533Mhz, PCI Express x16 & ICH6 (chipset Grantsdale) dostępność – II połowa 2004 roku No i Hamer ma konkurencje w prawdzie jeszcze nie szybko ale intel nie siedzi z załozonymi rekoma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A my na to jak na lato .... poczekamy zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 1. Prosilibyśmy linka 2. To było nie do uniknięcia 3. Jak dla mnie intel dysponował taką technologią od dawna, ale nie wprowadzał jej, bo i po co? 4. W przedziale technologicznym AMD nigdy nie było konkurencją dla intela- może przez chwilę siedziało mu na karku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Zobaczymy co z tego wyjdzie i za jaką cene a AMD ma przecierz świeżutkiego Opertona którego będzie jeszcze rozwijać. 8) Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Pewnie będzie 4x droższy od AMD... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 i bedzie mial 4 razy wiecej pustych Mhz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Pewnie będzie 4x droższy od AMD...no nie wiem Opetrony serii 800 zaczynaja sie od 700-800 $ na 2100+ kończąc :D Coprawda 14* kosztuje ok 400-500 USD ale i tak drogo [ FX 5900 Ultra + Opetron/Athlon 64 i 6000 zeta nie ma w kieszenii ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Oto co znalzłem na temat planów intela: Następcą Prescotta będzie układ o kodowej nazwie Tejas. Zadebiutuje on najprawdopodobniej pod koniec przyszłego roku. Tejas pracować ma z zegarem dochodzącym do 9 GHz i współpracować z szyną o zegarze przynajmniej 1.2 GHz. Tejas to także 8 kolejnych, nowych instrukcji i zapewne kolejne usprawnienia technologii współbieżnej wielowątkowości. W 2005 roku zaś swoją premierę będzie mieć procesor o kodowej nazwie Nehalem. Dzięki produkcji w wymiarze technologicznym 65 nm będzie on w stanie pracować z zegarem znacznie przekraczającym 10 GHz. http://pclab.pl/modules.php?op=modload&nam...mode=nocomments Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A to ze do usranej smierci bede siedzial na 1700+.I wszystkie nowosci mam w nosie.Panzer General 2 chodzi swietnie.Nic wiecej do szczescia nie jest mi potrzebne. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A to ze do usranej smierci bede siedzial na 1700+.I wszystkie nowosci mam w nosie.Panzer General 2 chodzi swietnie.Nic wiecej do szczescia nie jest mi potrzebne. :twisted: HEHE Masz rację! Mi też narazie mój sprzęt styka, wszystko chodzi tak jak chce i troche jeszcze na nim posiedze. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ehh dzieci bede miec juz a ten procek neie bedzie w sprzedarzy ;) jak an razie ma byc prescot woec do tego dluga droga.... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 nom tejas bedzie pod koniec 2004 narazie ciekawe jak zadebiutuje athlon64 (czy pokona northwooda 3.2) oraz jak wydajne beda prescotty. athlon64 ma u mnie sporego plusa bo nareszcie jakis procek amd bedzie w kasku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 tak intel to syf. A te ich nowe Celerony 2500 i 2600 zasługują na obsikanie moczem po wyjęciu z pudełka ;-) Ale intel ma niestety szczęście bo przecie taki celeron sie nie spali bo sie nie grzeje=nie wykonuje obliczeń! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 tak intel to syf. A te ich nowe Celerony 2500 i 2600 zasługują na obsikanie moczem po wyjęciu z pudełka ;-) Ale intel ma niestety szczęście bo przecie taki celeron sie nie spali bo sie nie grzeje=nie wykonuje obliczeń! poplulem monita :lol: :lol: :lol: nie moge sie doczekac kiedy w łapki mi wpadnie taki AMD z kaskiem , nareszcze jaja AMD sa chronione i nie bedzie trzeba sie martwic o niszczycielskie zgniatacze jaj (cooolery) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...