Pan Tadeusz Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) Witam, Dziś po odpaleniu komputera ukazał mi się widok, który wprowadził mnie w stan przedzawałowy: Okazało się, że moja karta postanowiła przestać działać i przy włączaniu PC komp "zamiera" na wykrywaniu dysków - klawisze działają, ale POST stoi :( Zachodzi pytanie, czy można coś z tym zrobić? Resetowałem CMOS - nic, wyjmowałem i wkładałem kartę - też nic. Postaram się jeszcze sprawdzić tą kartę w innym komputerze. (Dobrze, że płyta ma jeszcze integrę :)) Specyfikacja: C2D E4400 (był podkręcony na 2,7 Ghz) 4 GB RAM 800 Mhz DDR2 (był podkręcony na 900 Mhz) Rzeczony Asus EN8800 GT z chłodzeniem Accelero TT Pro: (zdjęcie niżej, ale wyszło tragiczne :D) Gigabyte G31M-ES2L Rev 2,0 Zasilacz Tagan BelowZero 500 W Dysk Samsung 640 GB i nagrywarka. Pozdrawiam. Edytowane 28 Lipca 2014 przez Pan Tadeusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 Bez dysku, napędu staje w tym samym miejscu? Jak możesz, sprawdź w innym kompie lub w tym kompie na innym zasilaczu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Tadeusz Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) Po wyjęciu karty działa normalnie, a odpięcie dysku sprawdziłem od razu - nic nie dało. Mam jeszcze zasilacz Chieftec GPS-400 W, ale przy ostatniej próbie zbootowania z niego komp nie ruszał - zasilacz wcześniej działał. Postaram się sprawdzić w innym PC, ale to może się przeciągnąć, bo nie mam innej maszyny (same lapki). EDIT: Karta sprawdzona na innym komputerze - z kartą wogóle nie bootuje - zasilacz (jakiś no name, ale lepszego brak), a w dodatku po powrocie i ponownym sprawdzeniu u siebie karta padła całkowicie - komp nie wstaje - zakręca tylko wiatrakami. Myślę, że można zamknąć, bo karta na 99% padła. Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez Pan Tadeusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...