arni92 Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) Witam, jestem nowy na forum, więc w razie czego proszę o wyrozumiałość.Po powrocie z wakacji (dlatego nie mogę podać dokładnej specyfikacji komputera)planuję uruchomić komputer w którym uszkodzona została karta graficzna.Jest to wiekowy sprzęt:nieszczęsna Palit Geforce 8600gt 256MBAMD Athlon X2 4200+2GB RAM (chyba DDR2)Płyta główna Gigabyte nforce n550.Zintegrowana karta dźwiękowaZaznaczę że nie chcę wymieniać nic prócz karty graficznej.No i pytania moje są takie:1) Obecnie mogę za około 200 zł kupić kartę szybszą o wiele generacji od tego starego rupiecia, jednak zdaję sobie sprawę, że nie chcąc modernizować płyty głównej, nie mogę kupić karty z kosmosu, tylko pewne parametry muszą pozostać bez zmian. Jakie muszą być to parametry?2)czy dobierając zbyt szybką kartę mogę przeciążyć/zepsuć/spowolnić pracę pozostałych podzespołów?Z góy dziękuję za odpowiedź ;) Edytowane 28 Lipca 2014 przez arni92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2014 Nie masz pojęcia jaki masz zasilacz także ładując cokolwiek nie wątpię w uwalenie kolejnej GPU. Druga sprawa że inwestowanie ponad 15 zł mija się z celem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RevoltTG Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Do 2. Tak możesz zepsuć musisz kupić zasilacz lepszy. Do1. Jeśli karta jest dedykowana to możesz ją wymienić. Polecam kupić nowego teraz są tanie i lepsze. @up nie wiń go za nieznajomość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Problem w tym że fabrycznie nowe , tanie karty to padaki na szynie 64bit . Do tego X2 nie ma sensu niczego dokładać , jak już chcesz koniecznie coś dołożyć to karty pokroju 9600Gt/ HD4670 lub HD5670 ( ma już obsługę DX11 ale karta jest za słaba aby grać w DX11 ) . I koniecznie napisz jaki tam jest zasilacz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...