KidBlue Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 Witam tydzień temu kupiłem komputer po wielu poradach zdecydowałem się na taki zestaw:http://www.morele.net/inventory/info/YfrhFN/Prze tydzień chodził on bez problemów chociaż potrafił włączyć się bez przyczyny. Poza tym po włączeniu komputer zaskakuje po 0,5 sec wyłącza się włącza już normalnie jak gdyby nigdy nic. I wczoraj po wielogodzinnej pracy zasilacz zaczął dziwnie pracować zaczął głośno "buczeć" w pulsującym rytmie.Mam nadzieję, że to nic poważnego bo nie chciałbym odsyłać wszystkiego w ciemno na gwarancję więc proszę o radę.PozdrawiamP.S. Jeżeli umieściłem ten post w nie odpowiednim dziale przepraszam jeszcze się sprawnie nie poruszam po tym forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 Sprawdź czy wszystkie wtyczki dobrze siedzą, w tym te w zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ets747 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 Tak jak kolega wyzej a jak to niepomoże to chyba zasilacz? Mozesz otworzyc czy niespalony a po za tym chyba niezdarzysz 14 dni od zakupu mozesz towar na nowy wymienic bez przyczyny Gdyby nic ci sie nieudalo pozycz od kogos 700 lub wyzej i zobacz czy dziala jak dziala to kup nowy zasilacz ( polecam thermaltake ) na moim kompie pobierajacym 390 w jest 1050w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QCoo Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Miałem podobna sytuację. Przyczyna - poukrywałem wszelkie przewody za tylną ścianą i zamykając ją chcąc nie chcąc musiałem ją nieco przydusić by się zamknęła. i to powodowało podobne problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczakrew Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) U kolegi to zasilacz. Ale ja mam większy problem kupiłem cały zestaw płyta + procesor + pamięć Płyta Asus Rampage IV Extreme X79 dedykowany LGA 2011 Procesor Intel I7 4960x @ 3.6GHZ Pamięć Crulical Ballistix Sport 8x8gb (64GB) Było to tak wyłączyłem kompa na noc bo u nas zaczął się sztorm, rano przed pracą włączyłem i pocztę sprawdziłem. Ale niestety gry wróciłem z pracy do domu i próbowałem włączyć komputer startował i się wyłączał od razu dałem do Kliniki komputerowej do sprawdzenia oni wykazali błędy że to wina procesora dobra. Na płycie głównej przy włączeniu wyświetla się CPU_LED na czerwono. Nawiązałem kontakt z serwisem Intela i dostałem nowy procesor ale moim oczom po włożeniu ukazał się ten sam widok oddałem ponownie do kliniki i czekam na inną płytę zamówiona przeze mnie. Ale problem jest taki Że asus nie ma pomocy technicznej do swoich płyt dzwoniłem już wszędzie gdzie możliwe o pomoc tony email telefonów nawet do Czech, Norwegii i u mnie tu nie maja do płyt głównych to po co je produkują. Ma ktoś jakiś pomysł jak dać ja na gwarancji kupiłem zestaw w lutym ale lipa bo cały zestaw zamówiony jest z USA mniejsza z tym mam gwarancje globalną ale nie mogę nic z nią zrobić bo asus nie ma wsparcia dla płyt głównych :(((((( Jakieś pomysły ?? Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez smoczakrew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...