Bonessi Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 No ok. Jestem zielony, mam zero pojecia o komputerach. :D Jeszcze jedno. Czemu mam przy uzyciu 44% CPU, aż tyle stopni? http://scr.hu/2ulw/uyol6Może sie coś stać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 Czemu mam przy uzyciu 44% CPU, aż tyle stopni? http://scr.hu/2ulw/uyol6 Może sie coś stać? Bo masz słabe chłodzenie, 51 st. to nie jest straszna temperatura. Też to było już napisane. Nic się nie stanie przy takiej temp. Jedynie możesz ogłuchnąć od szumu wentylatora. Jeszcze raz zapytasz o coś po raz kolejny, mimo że odpowiedź już padła, dostaniesz odpoczynek od forum. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonessi Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 No ok, ale spokojnie. :) A jaka temperatura CPU oraz GPU jest straszna, od ilu stopni? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2014 70oC CPU / 98oC GPU Przekroczenie tych temperatur może skutkować uszkodzeniem procesora/karty graficznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonessi Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Ale spójrz na to, czy to jest normalne? http://scr.hu/2si4/1twq5 Przy dwóch otwartych metka, 96% cpu, moze sie coś stać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4b1dd3n Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) To jest normalne. Nic się nie stanie, jak temperatura przekroczy jakiś próg ( jak dobrze pamiętam ) to procesor zmniejszy taktowania ( throttling ) albo się komp wyłączy. ( i chyba tu dopiero go właczysz jak ostygnie)... Twój proc może mieć max 70*C. Jak chcesz niższe, to zmień chłodzenie. Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez raarx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonessi Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Normalne 96% cpu? Nie spali sie procesor? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4b1dd3n Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) NIE! 100% też jest normalne. Nie normalne takie użycie procesora było by np. jakbyś włączył dopiero komputer i nic nie robił, a użycie procesora było by takie duże. :) Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez raarx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonessi Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2014 A mam jeszcze jedno pytanie. Wentylatory to sa w karcie graficznej, procesorze i zasilaczu? XD Wiem, ze dobre pytanie, jestem zielony. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2014 I jeszcze powinny być w obudowie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Jak otwierasz 2 takie same procesy, które dużo ciągną z twojego procka to możesz mieć obciążenie 96% nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Czym powinieneś się zainteresować to temperatura jaką twój procesor osiąga podczas tego obciążenia bo nie podałeś. Nie rozumiem sensu ostatniego pytania, po co pytasz? Wentylatory są w obudowie, w zasilaczu, oraz na radiatorach karty graficznej i procesora, zakładając, że nie mamy do czynienia z chłodzeniem pasywnym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonessi Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Jestem poczatkujacym w dziedzinie komputerów. Pomożecie mi?Chce wiedziec co nieco o pc'tach, o biosie, kartach i innych. Jak naprawiac sobie windowsa i takie tam. Pomoglibyście? :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Jest o tym mnóstwo w internecie, wystarczy poszukać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonessi Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ale nie wiem, co wpisac. :< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ale nie wiem, co wpisac. :< To świadczy o tym że nie nadajesz się na to forum... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...