CBR Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 Cześć!Składam komputer dla studentki Mechatroniki. Musi to być koniecznie format m-itx zamknięty w małej obudowie, najlepiej z VESA (nie pytajcie dlaczego). Wymagań nie ma wiele, ale musi pociągnąć proste projekty w Solidworks i podobnych programach. Wiem z doświadczenia, że SW działa zadowalająco nawet na i3 2100 i HD2000 (w przypadku uczelnianych zastosowań).Oczywiście w grę wchodzi jedynie praca na integrze. Stąd moje pytanie. Co wyraźniej przełoży się na wyższy komfort pracy w SW - wydajniejszy procesor w Intelu, czy lepsza grafa w AMD? Wiem, że to są ogromne kompromisy, ale od biedy, który lepiej się sprawdzi? Np. i3 4330T vs A8-7600 (jak się pojawi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 Skoro "Wiem z doświadczenia, że SW działa zadowalająco nawet na i3 2100 i HD2000" to i3-4330 ma kilkukrotnie mocniejszą integrę. Według mnie ten procesor sprawdzi się lepiej, mocniejszy pojedynczy wątek, zeżre mniej prądu, łatwiej schłodzić i zasilić. Jeśli mini obudowa + VESA, to może Antec ISK110-90 (zasilacz 90W na pokładzie) - takie coś: http://www.cooling.pl/antec-isk-110-vesa-90w,produkt,553647.html . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...