daras04 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 Witam,Potrzebuję udostępnić Zdalny Pulpit serwera. Nie byłoby nic skomplikowanego jeśli przechodziłbym przez 1 router, w TP-Linku -> Forwarding -> Virtual Serwers przekierowuje port 3389. Ale u mnie jest jeszcze jeden router TP-Link po drodze. Pokaże to na przykładzie, na 1 routerze mam WAN - 202.144.xxx.xxx, LAN - 192.168.xxx.xxx, ale mam kolejną podsieć, gdzie na routerze TP-Linku WAN - 192.168.1.1, a LAN - 128.1.xxx.xxx. Potrzebuję łączyć się Zdalnym Pulpitem z serwerem o adresie IP 128.1.1.50. Jak skonfigurować routery?Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 Osobiście zlikwidowałbym drygą podsieć jeśli to możliwe. Drugi router z pierwszym połączył lan<=>lan. Na drugim routerze wyłączył serwer dhcp. Masz wtedy jedną podsieć, wszystkie komputery się widzą. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...