Skocz do zawartości
Lagier

Falcon Rock vs Falcon Rock II (roznice)

Rekomendowane odpowiedzi

A ja od dawna mam chrapke na Spire FRII.Teraz mam Jakiegoś CoolerMastera który się kręci 5100RPM i jak się kłade spać to go jeszcze przez sen słysze :wink: .Plan wygląda tak że kupuje FRII i instaluje spowolnione dodatkowe wiatraki w budzie,Wyciszam obudowe korkiem i będe mógł spać spokojnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do wyciszonego kompa FR2 nadaje siświetnie, jest niemal niesłyszalny i bardzo skuteczny, szczególnie jak na swpją cenę. przy podobnym hałasie i skuteczności przebija niektóre cooery kosztujące ponad 100zł :)

a ja kupiłem wczoraj Titana CU5TB za 41 zł 8O więc FR2 nie kupię już. aczkolwiek titan ędzie głośniejszy od FR2 ale i minimalnie skuteczniejszy. jak zmienię wiatrak to będzie chłodzonko jak marzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie będzie ten co jest, cooler i tak jest skuteczniejszy od FR2 ale i minimalnie głośniejszy (hałas i wydajność równe FR I).

a wiatrak zmienię później, ten co jest można drogo sprzedać bo jest auminiowy, błyszczący i nieużywany :) może zmienię na taki co ma 30-40 CFM zamiast tych głośnawych 20 CFM co dał titan ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie będzie ten co jest, cooler i tak jest skuteczniejszy od FR2 ale i minimalnie głośniejszy (hałas i wydajność równe FR I).

a wiatrak zmienię później, ten co jest można drogo sprzedać bo jest auminiowy, błyszczący i nieużywany :) może zmienię na taki co ma 30-40 CFM zamiast tych głośnawych 20 CFM co dał titan ...

gratuluje udanego zakupu,

w sklepie ten tytan kosztuje 79,91 zł

napisz czy masz gware na niego, czy to nówka?

aha i najwazniesze pomecz troche sprzet o podaj

temp. w stresie i w iddle

nara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)   zamówiłem pro bo oni nie mają non pro , a tak wogóle to one się różnią obrotami wentylatora czyli jak zmniejsze obroty pro to będę miał bez pro a jak będę chciał się pobawić w oc to sobie zwiększe obroty , a kosztuje on 89 zł  

ten model iglo 2500 to wcześniej mieli w coolingu za 90 ( + 12 przesyłka) razem wyniósł by mnie 92 zł ale już go nie mają

I jak oceniasz ten iglo 2500 pro? Głośny? Jak ci chłodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi