AMD Rulezz Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 tak. ma 2700 obr/min więc to FR I. koleś napisał mi, że i tak jest niesłyszalny, a jeśli to regulatorek ... nie osiągnąłem minimalnej ale nic nie tracę. zechce koleśsprzedać to sprzeda, jak nie to nic mnie to nie kosztuje. wezmę go max za 34zł+wysyłka, wentyl jest z maja b.r. a co sądziecie o tym titanie : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14537003 :) w teście jest ten CU5TB, jest tak wydajny jak falcon rock i robi taki sam hałas. no i ten bajer że sama miedź :D cena 30zł bez mnimalnej. jesli nie kupię FR to biorę titana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 AMD Rullez - jakbys zobaczyl gdzies GlacialTech Igloo 2500 to daj cynk przeszukalem z 20 sklepow internetowych i nigdzie nie moge znalezc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Co do tego Titana, to jak juz sie na niego zdecydujesz to zdaj jakas recke tutaj, bo to dosc ciekawa propozycja. Aczkolwiek cos tu jest podejrzane ostatnio widzialem te coolerki za cenę kup teraz okol 70zł a tu 30 .....dziwne conajmniej ale...jak tak to sie mysle ze oplaca wkoncu caly z miedzy ale szkoda ze nie ma takiej wydajnosci jak przypuscmy FRI przy takich obrotach jest ten spire, bo tutaj juz jest 3500 a to jest juz slyszalen i to dosc. (tak u siebie mam w tej chwili na procku) Update: Ale mysle ze jak do tego Titana nalozylbys jakis inny dobry wentylator np. od FRI to bylby jeszcze wydajniejszy i przy tym cichszy bo jak widze to ten z titana ma 3500 obrotoa a przeplywa powietrza mniejszy od FRII nie mowiac o FRI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 właśnie titan na kiepski wiatrak, mały przepływ powietrza i wysokie obroty więc i hałas spory. 30zł bo jeszcze 2 dni do końca, pewnie poskoczy ale nie wiem czy kupiłem tego FR I. jak nie to biorę sięza titana, a w ostateczności wezmę FR II. Myślę że jaeślibym wziął tegi titana cu5tb poniżej 40 zeta to byłby wypas. p.s. nie przebijać mnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Jakbys wzial ponizej 40 zł albo nawet za te 30 zł to za reszte kasy wstawilbys jakis full wypas wiatraczek cichutki, w kazdym bardzo razie lepszy od orginalnego z titana i to dobiero byly full wypas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 AMD Rullez - jakbys zobaczyl gdzies GlacialTech Igloo 2500 to daj cynk przeszukalem z 20 sklepow internetowych i nigdzie nie moge znalezc ja zamówiłem 2500 pro tutaj : http://www.sklep.tanio.net/35335,66814,2.html u nas w Kaliszu jest ich sklep , obiecali że mam mieć w środe więc zobaczymy co to potrafi może jest troche głośny ale zawsze można zniejszyć obroty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 zamowiles 2500 czy 2500pro? IMHO 2500 jest lepszy ale w tym linku co podales to go niema podaj cene i jak juz go bedziesz mial opisz wrazenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 zamowiles 2500 czy 2500pro? IMHO 2500 jest lepszy ale w tym linku co podales to go niema podaj cene i jak juz go bedziesz mial opisz wrazenia zamówiłem pro bo oni nie mają non pro , a tak wogóle to one się różnią obrotami wentylatora czyli jak zmniejsze obroty pro to będę miał bez pro a jak będę chciał się pobawić w oc to sobie zwiększe obroty , a kosztuje on 89 zł ten model iglo 2500 to wcześniej mieli w coolingu za 90 ( + 12 przesyłka) razem wyniósł by mnie 92 zł ale już go nie mają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Jezeli ktos znajdzie namiary na Iglo 2500 bez pro w internecie, niech rzuci tu linka, moze i racja ze warto go wziac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 ja tam biore FRII teraz klade nacisk na cisze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 A ja tam olewam cisze (oczywiscie nie przesadzajmy, nie wytrzymam niczego powyzej 3600-3800 obrotow) I raczej zdecyduje się na FR I, wczoraj napisalem do dystrybutora Spire w polsce z zapytaniem czy jest mozliwosc dostania tego coolerka u nich a jak tak to jaki bylby tego koszt, dodalem takze, ze jezeli u nich nie ma mozliwosc dostania czy widza gdzie taka mozliwosc istenieje.... Jutro mysle ze odpiszą, bo pisalem do nich jak bylo daleko po polnocy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 a nie orientujecie sie w jakiej cenie chodza te Igloo 2500 ?? Bo w testach wypada niby lepiej niz te spire'y a jest podobnie cichy 26 dBa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Lagier z tego co mozna sie zorientowac tak mniej wiecej bedzie kosztowal 60-65 zł zakladajac ze bedzie tanszy te 20-25 zł od swojego odpowiednika PRO. Ale wiadomo ze to tylko przypuszczenia. W kazdym bardz razie nie wiem czy warto placic 20 zł za 2 stopnie roznicy. Ale wiadomoze ze Igloo to bardziej przyszlosciowy cooler patrzac na toz e mozna na niego zainstalowac jakis mocniejszy wiatrak ale cichy i wtedy wydajnosc jeszcze wzrosnie, ale to sa juz dodatkowe koszty. Ale wydaje mi sie ze dla Ciebie idelany bedzie jezeli zalezy ci na ciszy wlasnie ten FR I Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Lagier z tego co mozna sie zorientowac tak mniej wiecej bedzie kosztowal 60-65 zł zakladajac ze bedzie tanszy te 20-25 zł od swojego odpowiednika PRO. Ale wiadomo ze to tylko przypuszczenia. W kazdym bardz razie nie wiem czy warto placic 20 zł za 2 stopnie roznicy. Ale wiadomoze ze Igloo to bardziej przyszlosciowy cooler patrzac na toz e mozna na niego zainstalowac jakis mocniejszy wiatrak ale cichy i wtedy wydajnosc jeszcze wzrosnie, ale to sa juz dodatkowe koszty. Ale wydaje mi sie ze dla Ciebie idelany bedzie jezeli zalezy ci na ciszy wlasnie ten FR I hmm... powiem szczerze ze tez nad tym mysle teraz mam titana d5tb ktory ma 3300 obr/min i nie jest glosno bardziej slychac zasilke niz ten cooler wiec ten fr I jesli ma 2700 obr to powinno byc OK :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 tylko ciekawe czy ten FR I od speeze posiada miedziany rdzen :? bo tam nic nie pisza jeszcze fotka FR II :lol: :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 A ja tam olewam cisze (oczywiscie nie przesadzajmy, nie wytrzymam niczego powyzej 3600-3800 obrotow) I raczej zdecyduje się na FR I, wczoraj napisalem do dystrybutora Spire w polsce z zapytaniem czy jest mozliwosc dostania tego coolerka u nich a jak tak to jaki bylby tego koszt, dodalem takze, ze jezeli u nich nie ma mozliwosc dostania czy widza gdzie taka mozliwosc istenieje.... Jutro mysle ze odpiszą, bo pisalem do nich jak bylo daleko po polnocy :D pochwal sie co odpisali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Ano wlasnie dobrze, ze mi przypomniales Yar68:) Cytuje: "Witam, Na razie jest niedostepny z winy producenta - za mała sprzedaz tego modelu ;-( pozdrawiam Monika" I wszystko jasne, a to jest oficialny dystrybutor produktow Spire w Polsce. :((( Troche cienko, bo jak dla mnie to FR I jest the best. Lagier najlepszym wyjsciem jest napisanie zapytania do firmy Speeze, z zapytaniem czy odpowiednik ich FRI posiada miedziany rdzen. Ja narazie nie mam czasu, lece ojczulkowi pomoge w na dzialce;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 moze was zainteresuje odpowiedz jaka uzyskalem kilka dni temu od Maxxima z COOLING.PL cyt: "Spire i Speeze to produkty jednej kompanii S-Fanner Group. Nie różnią się praktycznie niczym (drobne detale) i prezentują wysoką klasę wykonania. Dlaczego na rynku obecne są dwie marki? Jest to zapewne chwyt marketingowy, który ma zwiększyć wybór produktów na rynku. RaptorCool jest cichszy od FalconRocka (mówię o nazwach marki Speeze). Oba coolery były testowane na www.overclockers.pl i będą na www.ocpc.info Pozdrawiam" wiedzac, ze fr I firmy spire jest z miedziana postawka stad a spire = speeze, mozemy z b.duzym prawdopodobienstwem zalozyc ze fr I firmy speeze ma miedziana podstawke. Ciekawi mnie czy dane podawane przez producentow maja faktyczne odzwierciedlenie w np testach tzn jezeli jakis mniej popularny cooler ma b.dobre c/w np 2x lepsze niz falkonrock to czy to automatycznie przelozy sie na jego lepsza wydajnosc? przyklad 1): one przyklad 2): two zwroccie uwage na C/W oraz niezly zakres obrotow od do czekam na wasze opinie o tych 2 powyzszych] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Ano wlasnie dobrze, ze mi przypomniales Yar68:) Cytuje: "Witam, Na razie jest niedostepny z winy producenta - za mała sprzedaz tego modelu ;-( pozdrawiam Monika" I wszystko jasne, a to jest oficialny dystrybutor produktow Spire w Polsce. :((( Troche cienko, bo jak dla mnie to FR I jest the best. Lagier najlepszym wyjsciem jest napisanie zapytania do firmy Speeze, z zapytaniem czy odpowiednik ich FRI posiada miedziany rdzen. Ja narazie nie mam czasu, lece ojczulkowi pomoge w na dzialce;) Pozdro Pisalem do nich aby sie upewnic ale Falcon Rock od Speeze nie posiada miedzianego rdzenia no i w sumie nic dziwnego bo dalem sie zlapac nazewnictwu a nie spojrzalem na oznaczenie literkami i jak sie okazuje Falcon Rock I od Speeze to odpowiednik Whisper Rock III by Spire (zreszta pisane bylo to wczesniej tylko siakos to przeoczylem :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 oto co znalazlem na o/cs.pl http://www.overclockers.pl/txt.php?id=coolery2 ciekawe jeszcze co z tym Arctic Cooling Copper Silent 2 TC ma ktos jakies sensowne testy tegoz coolera?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Ano wlasnie dobrze, ze mi przypomniales Yar68:) Cytuje: "Witam, Na razie jest niedostepny z winy producenta - za mała sprzedaz tego modelu ;-( pozdrawiam Monika" I wszystko jasne, a to jest oficialny dystrybutor produktow Spire w Polsce. :((( Troche cienko, bo jak dla mnie to FR I jest the best. Lagier najlepszym wyjsciem jest napisanie zapytania do firmy Speeze, z zapytaniem czy odpowiednik ich FRI posiada miedziany rdzen. Ja narazie nie mam czasu, lece ojczulkowi pomoge w na dzialce;) Pozdro Pisalem do nich aby sie upewnic ale Falcon Rock od Speeze nie posiada miedzianego rdzenia no i w sumie nic dziwnego bo dalem sie zlapac nazewnictwu a nie spojrzalem na oznaczenie literkami i jak sie okazuje Falcon Rock I od Speeze to odpowiednik Whisper Rock III by Spire (zreszta pisane bylo to wczesniej tylko siakos to przeoczylem :)) Znalazlem FR I i inne od spire'a tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Owszem, znalazles to jest wlasnie oficialny dystrubutor w Polsce jak wchodziles na ta strone mogles sie zorientowac, ale niestety zamowic to juz FRI nie mozesz....:( (Do nich wlasnie pisalem maila) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Chlopaki a slyszeliscie o tym: http://www.thermaltake.com/products/heatsi...silentBoost.htm Zobaczcie na jego specyfikacje, zdaje mi sie ze bedzie niezle wymiatal, no ale ceną nie pobije na 1000000% Spire...a szkoda...:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 heh.. niezle sie zapowiada jak bedzie trzeba to i takiego sie zapoda :D ;) ale juz widze cene ciekawe czy bedzie wogole tanszy od 7+ :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 czaję się na titana CU5DT, może ok 40zł uda się go kupić. tylko że on jest równy z FR I więc minimalnie lepszy od FR II (taka sama temp i hałas). a w razie możliwości wymienię wiatrak na lepszy i cichszy bo ten na titanie ma fatalny przepływ - ok 20 CFM. a jak nie to oleję to i biorę FR2, najbardziej opłacalny nowy coolerek na rynku. jednak "duży może więcej" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 czaję się na titana CU5DT, może ok 40zł uda się go kupić. tylko że on jest równy z FR I więc minimalnie lepszy od FR II (taka sama temp i hałas). a w razie możliwości wymienię wiatrak na lepszy i cichszy bo ten na titanie ma fatalny przepływ - ok 20 CFM. a jak nie to oleję to i biorę FR2, najbardziej opłacalny nowy coolerek na rynku. jednak "duży może więcej" :D na tego ttana to mialem chrapke juz od dawna ale nie potrafilem nigdzie go dostac a poza tym cenili go sobie min 80 pln :evil: A tak apropos zmiany wiatraczkow to pomysl sobie co by sie dzialo jakbys do FRII wrzucil jakiegos wentyla 3300 obr/min :twisted: ja o czyms takim mysle jak by mi kiedys brakowalo to wlasnie tak zrobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 ja też tak pewnie kiedyś zrobię jeśli będzie brakowało mocy :) a pomyśl, jak na tego titana miedzianego wsadzić wiatrak o porządnym przepływie ... yeahhh ale pwenie skończy się na FR II bo titana nabiją do 50 zł :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 ja też tak pewnie kiedyś zrobię jeśli będzie brakowało mocy :) a pomyśl, jak na tego titana miedzianego wsadzić wiatrak o porządnym przepływie ... yeahhh ale pwenie skończy się na FR II bo titana nabiją do 50 zł :( no wlasnie tylko biuorac pod uwage cene titana a cene FRII to... bez porownania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 spojrzcie tu http://sklep.barwkomp.pl/ volkano 10 ale 4500 obr wiec troche glosnawy :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...