Antyk002 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Witam, od 3 dni(nie wiem czemu) Komputer nie wczytuje mi karty graficznej sapphire vapor-x hd 5780. Komputer: intel core i3 530 2,93Ghz zasilacz 580W Hiper power (nie ma go na czarnej liscie) 4gb RAM DDR3 Chciałbym zwrócić uwage na to że komputer nie czyta tej karty, a wiatraczki chodzą.. oczywiście monitor też nie znajduje tej karty... Przed tem komputer działał znakomicie. (NIC NIE ZMIENIAŁEM PRZEZ TEN CZAS) Teraz aktualnie jestem na zintegrowanej karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 a) za mało prądu - zasilacz jest z pupy b) uwalona karta Podmień na chwilę zasilacz na inny i/lub sprawdź kartę w innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antyk002 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 a) za mało prądu - zasilacz jest z pupy b) uwalona karta Podmień na chwilę zasilacz na inny i/lub sprawdź kartę w innym kompie. a) u kumpla sprawdzałem innym zasilaczem ( to samo) b) wyczyściłem i nic. Dodaję, że sprawdzałem czy stara karta działa (nvidia geforce 630) , niestety nie działa(jest to samo co w sapphirze) gdy sprawdzałem starą karte graficzna czy działa, zmienilem tez zasilacz na ten co byl na poczatku, dzieje sie to samo, dodaje, kiedy wlączam komputer, krótkie piknięcie jest, nie wiem co to oznacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 a) u kumpla sprawdzałem innym zasilaczem ( to samo) (...) Podpinając pod pralkę? Jaka płyta główna? Odpala na zintegrowanej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antyk002 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Podpinając pod pralkę? Jaka płyta główna? Odpala na zintegrowanej? Producent Acer Model FIH57 (CPU 1) Dostawca Chipsetu Intel Model Chipsetu Havendale/Clarkdale Host Bridge Rewizja Chipsetu 12 Dostawca mostka południowego Intel Model mostka południowego H57 Rewizja mostka południowego 06 Tak. odpala na zintegrowanej, teraz jej używam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Bardzo prawdopodobne że imitacja zasilacza ubiła budżetową płytę. Wykrywa w ogóle radeona w systemie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antyk002 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Bardzo prawdopodobne że imitacja zasilacza ubiła budżetową płytę. Wykrywa w ogóle radeona w systemie? nic nie wykrywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Może jest wyłączona w bios (nie wiem, czy jest to możliwe - miałem płytę z integrą, ale nie pamiętam jej ustawień). Ewentualnie uwalone gniazdo na płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...