luuk0 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zakupiłem dzisiaj części do nowego komputera. Po jego poprawnym złożeniu, podłączeniu i włączeniu (i konfiguracji BIOSa) próbowałem zainstalować system Windows7 (z oryginalnej płyty). Po przejściu pierwszych kroków instalacji, chcąc utworzyć nowe partycje, system wyrzuca mi błąd 0x8007045d. Sam proces instalacji włącz się bardzo długo lub w ogóle. Specyfikacja: - I5 4670 - MSI H87-G43 - HyperX Fury 1600Mhz 2x4Gb DDR3 - MSI GeForce GTX660 - Silentum PC 550W Deus M1 - Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB - Samsung DVD -/+ R/RW 24x SH-224DB BLACK - SATA BULK Proszę o pomoc i dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) Zakupiłem dzisiaj części do nowego komputera. Po jego poprawnym złożeniu, podłączeniu i włączeniu (i konfiguracji BIOSa) próbowałem zainstalować system Windows7 (z oryginalnej płyty). Po przejściu pierwszych kroków instalacji, chcąc utworzyć nowe partycje, system wyrzuca mi błąd . Sam proces instalacji włącz się bardzo długo lub w ogóle. Specyfikacja: - I5 4670 - MSI H87-G43 - HyperX Fury 1600Mhz 2x4Gb DDR3 - MSI GeForce GTX660 - Silentum PC 550W Deus M1 - Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB - Samsung DVD -/+ R/RW 24x SH-224DB BLACK - SATA BULK Proszę o pomoc i dziękuję pierwszy link z google http://forum.dobreprogramy.pl/nie-mog%C4%99-zainstalowa%C4%87-systemu-b%C5%82%C4%85d-0x8007045d-w-czasie-instalacji-t458782/ musisz najlepiej zdjac w instalatorze wszysktie partycje z dysku twardego i wybrac na takim instalacje. instalator sam sobie stworzy to co mu potrzeba i bedzie git oczywiscie jak masz na nim dane to musisz sie nagimnastykowac Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luuk0 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Próbowałem już robić to co jest podane w linku i nie pomogło. Dysk jest nowy więc nie ma tam żadnych partycji i trzeba je utworzyć,a przy tworzeniu wyskakuje ten błąd (0x8007045d). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) próbowałeś przełączyć SATA MODE na IDE? czy może masz ustawione IDE, bo powinno być AHCI. 7 powinna się bez problemu w tym trybie zainstalować. nie masz czasem podłączonych jakiś urządzeń na usb? edit: przeglądając google wychodzi na to że może być dużo różnych przyczyn. najlepiej jest zacząć od wyjęcia jednej kości pamięci, wyjąć geforca, użyć igpu, użyć innego dysku instalacyjnego windowsa, możesz coś ściągnąć nikt ci nie każe potem cracka wgrywać ale np spróbuj postawić 8. Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...