Hanys3k Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Hej, jest to mój pierwszy post więc witam wszystkich bardzo gorąco! Szukam monitora 24' lub więcej w cenie ~800zł , mile widziane raty ;PPrzyznam, że nigdy nie kupowałem monitora (oprócz starego CRT sto lat temu ) i nie wiem na co trzeba patrzeć, dlatego proszę o poradę.Monitor przeznaczony głównie do: oglądania filmów (z odległości 3m) gier (WoW , BF3, CS GO) (odległość ok 60cm/1m) internet (odległość ok 60cm/1m) czasem jakieś biurowe sprawy (odległość ok 60cm/1m) Częściej będzie służył jako telewizor, nie będę go specjalnie odpalał do przeglądania internetu, ale itak pewnie na nim będę wchodził na neta. Oczywiście chciałbym również pograć w gry jak człowiek, 15,6' z laptopa to dla mnie za mało grając w WoW Monitor będzie podpięty do laptopa, nie musi mieć głośniczków (nawet nie wiem czy jeszcze robią głośniczki? ) W laptopie mam matrycę błyszczącą i taka by mi nie przeszkadzała, chociaż bardzo mile widziana jest matryca matowa Nie musi posiadac DVBT Zamierzam korzystać z monitora ok 3h dziennie z odległości ok 60cm/1m Rachunki za prąd nie są ważne ;P Znalazłem takiego AOC m2870vhe http://www.morele.net/monitor-led-aoc-m2870vhe-28-led-fullhd-5ms-50mln-1-647080/ oraz BENQ GW2760 http://www.agito.pl/monitor-benq-27-led-gw2760-flicker-free-2492-909355.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=909355 Widzę również wiele ciekawych ofert 24' z BenQ, Iiyama, LG. Ale tu pytanie, czy 24' nie będzie dla mnie za małe?Czy 28' w takiej cenie są w ogóle warte kupna? Czy lepiej kupić w podobnej cenie jakiś lepszy 24' monitor - ale co z oglądaniem filmów? Na 27' na pewno jest wtedy większy komfort, a gry mogły by lecieć z ekranu laptopaBardzo proszę o porady albo przykłady ew. ciekawych monitorów. Z góry dziękuję Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) Jesli nie przeszkadza ci brak filtra antyrefleksyjnego to sprawdz Della S2440L. http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_s2440l.htm Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys3k Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Dzięki za odpowiedź, raczej bardziej bym wolał coś ~28' - jednak lepszy komfort oglądania filmów. Znalazłem jeszce takie monitory: LG 27ea33v-b : http://allegro.pl/monitor-lcd-27-led-lg-27ea33v-b-ips-hdmi-gratis-i4477041521.html Packard Bell 273dbmd : http://www.x-kom.pl/p/175802-monitor-lcd-led-27-packard-bell-273dbmd-czarny.html W cenie ~800zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montex Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ew. Dell p2414h - świetna podstawka, możliwość regulacji wysokości, obrotu, pivot. Oczywiście fhd IPS. 24" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys3k Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zdecydowałem się na BenQ GW2760HS http://www.agito.pl/monitor-benq-27-led-gw2760hs-flicker-free-2492-918786.html Powinien być ok, chyba nic lepszego w tej cenie nie znajdę w okolicach 27' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) A czemu nie kupisz TV? HDMI oczywiście masz w lapku? W tej cenie kupisz 32" EDIT BernQ niezły, matryca VA dobra do oglądania filmów itp Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys3k Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Mam TV 32' i nie wyobrażam sobie siedzenia przed nim w odległości <1m , a monitor chcę do pokoju 2,5m/3,5m więc te 27' powinny wystarczyć :) naczytałem się dobrych opinii o tym monitorze i raczej dziś go zamówię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montex Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 27" na FHD to kiepski pomysł. Małe zagęszczenie pikseli na cal, lepiej wziąć 24". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys3k Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Będzie aż tak źle? Trochę się już napaliłem na ten monitor, rozmiar by mi odpowiadał.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Skoro ma być głównie do filmów to nie będzie tragedii. Do tekstu i tak masz ekran monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys3k Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 No tak, a w grach będzie się sprawował ? Nie gram w jakieś super wymagające gry, obecnie jedynie WoW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Nie chodzi o wydajność tylko jakość obrazu na ekranie ;) Chodź wydajność spadnie na łeb na lapku - ale to oczywiste przy dużo wyższej rozdzielczości. Karta graficzna będzie miała mnóstwo roboty której pewnie nie podoła przy takich tytułach jak BF3 i będziesz musiał zmniejszyć detale. No ale w końcu pisałeś że grać możesz na monitorze laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys3k Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 mam kartę GTX 660M (lenovo y580) więc aż tak źle może nie będzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...