qliman Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Witam mam taki problem a wiec mam siec i tak mam podlaczone 5 kompow na 1 2 3 4 5 (to sa wjscia) i teraz chcem podlaczyc szustego bo zostalo mi wejscie jeszcze LINK ale jak podlaczam do niego kabel zrobiony 1:1 to inni nie maja netu a ja nie czaje o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Chyba up-link masz na mysli... Przeczytaj instrukcje i nie bedziesz musil nudzic na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Uplink zwykle używa się zamiennie z 1 lub 5 portem (po prostu uplink jest scrossowany). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Ale jemu zapewne nie dziala bo ma 4 + 1 a nie po prostu "5" :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qliman Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 nie no mam 5 wszytkie sa 1:1 nie scrosowane . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Timm: nie spotkałem się jeszcze z 4+1 (przynajmniej nie standardowym) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mondo Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 a net masz wlaczony do 1 czy 5 gniazda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A co to ma do rzeczy? ;] Jest sobie 5 portów normalny + 1 uplink. I ten uplink jest dzielony z jednym normalnym. Więc albo uplink albo normalny. Czyli w obu wypadkach max 5 kompów ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qliman Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 no i o to ty hyba chodzilo czyli po uja oni robia uplink. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Żebyś nie musiał crossować kabla przy podłączaniu do innego switcha/huba ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Timm: nie spotkałem się jeszcze z 4+1 (przynajmniej nie standardowym) ;] Cos w tym jest ;]. (no chyba, ze jest zepsute). A pozatym wlasnie doczytalem: 5 portow plus uplink wiec moja teoria odpadla ale bylem blisko :). - Chcial podpiac 5 kompow i uplinka. Pozatym bronie sie za tydzien, koncze prace i teraz moge czesto glupoty pisac :]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...