V0rtex Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Witam! Chcę zakupić komputer do gier do 1500zł. I niewiem który zestaw wybrać by grać w najnowsze i nadchodzące tytuły. Nie znam się kompletnie na tym więc mam nadzieje że mi doradzicie :) 1. Ten wygląda na lepszy: http://allegro.pl/full-gamer-fx-6x4-1-gt740-2gb-ddr5-8gb-1-5tb-wi-fi-i4466309672.html 2. Czy ten http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_sierpien_2014?page=0,5 I na jakich detalach pogram w takie gry jak np. GTA 5 pc Assassin Creed Unity FIFA 15 BF4 Watch Dogs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) Jasne, że numer drugi. W jedynce: słaby procesor, lipna grafika, nie wiadomo jaka płyta główna, obudowa typu plastik-fantastik-choinka i nieokreślony zasilacz. Generalnie syf. Edit: Za taką kwotę fajerwerków nie będzie. Do wspomnianych wyżej gier, aby było w miarę przyzwoicie przydałby się procesor pokroju i5 i grafika na poziomie R9 270/GTX 660, a to już niestety kilka stówek więcej. O jakiej rozdzielczości monitorem dysponujesz? :) Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zdecydowanie zestaw @ PPC , na szrot z allegro nawet nie ma co patrzeć . Co do wymienionych gier i jak będą one chodzić . GTA V nie ma jeszcze na PC , nie wiadomo jakie będą wymagania i czy gra zostanie zoptymalizowana i jak ( może powtórzyć się sytuacja z GTA IV ) . To samo tyczy się ACU , oficjalnych wymagań jeszcze nie ma , wg.tego co jest gra może ruszyć na low/medium . FIFa 15 powinna na tym sprzęcie chodzić płynnie w detalach High . BF4 i WD raczej medium , po wymianie procka na jakiegoś I5 powinno dać radę grać w detalach high . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V0rtex Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie posiadam żadnego monitora ale do tego mogę dorzucić kilka stów. ( Używam laptopa) Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez V0rtex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zapomniałem wcześniej napisać - zestaw PPC jest bez obudowy , musiał byś dorzucić ~130 zł na obudowę . Sensowny monitor to 400+ zł np. Philips 227E4QSD za 422 zł . A jak chcesz zestaw który pociągnie GTA V , BF4 , WD czy ACU na detalach medium+ i FHD z rozsądną ilością FPS-ów to musiał byś mieć ~2 500 zł na samą skrzynkę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V0rtex Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 W jakim miesiącu najbardziej opłaca się kupować komputer ( przeceny czy coś ) Bo mogę jeszcze troche poczekać i dozbierać trochę i kupie lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Najlepiej w okresie wakacyjnym lub na jesień , potem im bliżej świąt i sylwestra tym bardziej ceny rosną z kulminacją zawsze na koniec roku . Ew. iść w używki . I5 2400 to koszt 400-450 zł , płyta na H61 to ~120 zł , używane R9 270X można dorwać za 500 zł . Reszta sprzętu nowa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...