yoozieck Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, Mam problem z niedawno kupioną kartą graficzną Asus GTX 770 DC2OC-2GD5. Karta wg mnie mocno się grzeje, tzn. w idlu ma około 41-43 stopni, przy włączonym Assasin's Creed 3 (w bezruchu) 64-70 stopni, a po kilku minutach grania grzeje się powyżej 90 stopni. Testowane na różnych grach, i różnych wersjach sterowników. Gry ustawione mam na 1920x1080, i wszystkie detale na "wysokie" lub "bardzo wysokie". Furmark 1.13.0 w rozdzielczości 1920x1080 osiąga 50 FPS, ale przerwałem test po 2 minutach gdy karta osiągnęła 92 stopnie. Wentylatory w Asus GPU Tweak ustawione mam na sztywno na 100%. Pozostałe podzespoły to:Core i5 4460 BOX/8GB GoodRAM 1600MHz/Seagate Barracuda 1TB/Corsair VS650/Zalman ZM-T2 PlusCzy normalne jest osiąganie tak wysokich temperatur w FullHD? Czy możliwe, żeby karta była wadliwa i źle odprowadzała sobie ciepło? Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez yoozieck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 A zwrociles uwage jaka jest temperatura otoczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoozieck Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Szczerze mówiąc to ten czynnik pominąłem, muszę się zaopatrzyć w termometr :D Czy do tak małej obudowy jest sens pakować wentylator z przodu, który wtłaczałby "chłodne" :D powietrze do środka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Przy takiej konfiguracji wentylator wtłaczający to konieczność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Na początek: zdjąłeś boczną ściankę obudowy? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Wentylator na 100% i powyżej 90 stC ? No nic... trzeba zrobić jak pisał kolega wyżej, tzn. otworzyć bok obudowy i zagrać jeszcze raz. Napisz, jakie karta osiągnęła temperatury przy otwartej obudowie. Radiator na grafice parzy ? Musi parzyć i to okropnie, jeżeli faktycznie całość się tak grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...