marcin92 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Witam wszystkich :) Poszukuję laptopa maksymalnie do kwoty 3000 zł (jest to kwota nieprzekraczalna - więcej po prostu nie mam :(). Laptop przeznaczony do pracy. Żadnych gier, programów dla grafików, etc. Czego oczekuję od laptopa ? Wydajności, cichej pracy, stosunkowo dobrego chłodzenia i komfortowej klawiatury (najlepiej "wyspowa"). Podzespoły, które chciałbym aby laptop posiadał: - koniecznie matowa matryca 15,6 " (HD, jeśli jest Full HD tym lepiej) - koniecznie dysk SSD (wystarczy 120 GB - oczywiście jeśli więcej tym lepiej, ewentualnie połączenie SSD + HDD) - procesor intel i5 lub i7 - dokładnie 8 gb ramu (ni mniej ni więcej) - im lżejszy, smuklejszy tym lepiej (maksymalnie 2,5 kg) - mile widziana podświetlana klawiatura (do pracy w nocy), aczkolwiek nie jest to przeze mnie wymagane, włącze światło :P Wiem, że podobne tematy przewijają się wszędzie ale zawsze każdy czegoś tam innego oczekuję od sprzętu więc postanowiłem napisać nowy temat. Mam nadzieję, że nie zostanie on źle przyjęty. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 HP ProBook 450 z porządnie wykonaną obudową (seria biznes). Procesor i5, 8GB RAM, matowa matryca HD, dysk SSD+HDD, zintegrowane GPU (nie będzie problemów na linuxie ze sterownikami). Z FullHD znajdziesz jedynie Acera V3-572G z niskonapieciowym i5 (wydajność zwykłęgo i3), 8GB RAM, matowa matryca FullHD, dysk SSD+HDD, karta GeForce 840 (nie będzie problemów ze sterami), mocna bateria Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Idealny byłby dla Ciebie Dell Inspiron z i7 ulv i HD8850: -świetna bateria (przebiegi nawet po 10h) -bardzo dobre wykonanie -matowa matryca FHD dobrej jakości -gwarancja "domowa naprawa dell" (serwisant przyjeżdza do Ciebie w następny dzień po zgłoszeniu usterki) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Laptop do pracy na linuxie Idealny byłby dla Ciebie Dell Inspiron z i7 ulv i HD8850 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin92 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Dziękuje Wam za odpowiedzi :) Przy okazji; czy rozdzielczość full hd (1920x1080) to nie jest za dużo dla matrycy 15,6" ? Bez gier, filmów chyba nie odczuję różnicy pomiędzy HD (1366x768), a FHD. Jak sądzicie warto dopłacać ? Obejrzałem hp probook 450 i muszę powiedzieć, że bardzo mi się spodobał (spełnia moje wszystkie oczekiwania) ;) Jeszcze tylko poczytam recenzje i chyba właśnie na niego się zdecyduje :wink2: Oczywiście nadal śmiało możecie podsyłać inne propozycje laptopów jeśli takowe posiadacie ;) Pozdrawiam, Marcin Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez marcin92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Jeżeli ma być to laptop do pracy to właśnie odczujesz największą różnice pomiędzy 1366x768 a 1920x1080. Nie wyobrażam sobie obecnie pracować na 15 z mniejszą rozdzielczością. Nic nie jest za małe, czcionki i elementy interfejsu można skalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...