Boru91 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Dzisiaj po wgraniu nowego biosu tradycyjnie wymagany był restart i po restarcie niestety czarno, monitor wskoczył na "żółtą diodę, wentylatory na grafie,procku,obudowie kręcą sie ,ale na obudowie trochę wolniej.Dysk pracuje.Czyściłem bios za pomocą clear cmos i nie pomogło. Wgrałem bios za pomocą internet flash tak jak poprzednie biosy i nie było problemów aż do dzisiaj. Próbowałem odpalić kompa z integry ,ale to samo. Komputer pracując przy tym czarnym ekranie po dłuższej chwili wyłącza się i za chwilę włącza i objawy te same dalej z tym ,że już bez restartu . Macie jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opcji interakcji z komputerem to jak rozumiem zbytniej nie masz?Jeżeli problem ograniczałby się do braku obrazu mógłbyś spróbować przeprowadzić flashowanie pod DOSem przez odpowiednio przygotowany nośnik startowy.Tobie niestety pozostaje serwis gwarancyjny lub oddanie kości biosu do programowania(koszt to 30zł) lub w ostateczności hot flash. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Tak tylko czy flash z pod DOSu będzie możliwy jeśli na monitorze nic kompletnie się nie wyświetla ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Flashowanie tej płyty pod dosem polega po prostu na uruchomieniu execa, da się to zrobić albo po przez przygotowanie bootowalnej płyty z odpowiednim plikiem autoexec.bat lub nawet wpisac nazwe programu na ślepo(uprzednio skracając jego nazwę).Niestety fakt że komputer sam się restartuje zaraz po uruchomieniu może oznaczać, że nie będzie wstanie odpalić nośnika startowego, pozostają więc raczej ostatnie 3 opcje jakie podałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 z gwarancją to lipa bo nie mam, oddam do serwisu, mam nadzieje,że nie krzykną jakieś kosmicznej ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...