tobiasz15 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 w 3dmarku piszem i ze obsługuje mi to ale jest to wyłączone a w biosie nie widze tej opcji nigdzie :( jakim programem moge to właczyć?? i czy da to jakiegoś kopa ?? lub przybedzie pkt. w 3dmarku jak to włacze?? jesli tak to ile? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@kal Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Fast Write możesz włączyć w rivatunerze ale daje on bardzo mały przyrost wydajności. ok 50 punktów w 3dmarku 2001 jak np. u mnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 a szukac to nie łaska??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 fast write'y są wlączane z poziomu biosu grafy, tak samo jak sideband adressing. F/W to inaczej 'szybkie zapisy' umożliwia to karcie graficznej bezpośredni zapis informacji do pamięci operacyjnej bez żadnej ingerencji CPU. Niektóre mobo umożliwają włączenie tego z poziomu biosu (praktycznie wszystkie obcne) i przez sterowniki grafik. Np po odblokowaniu w 'nvhardpage' odpowiednich opcji umożliwiających dostęp do nich z poziomu sterów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 jest jakiś sens włączania tego przecie to daje znikomy przysrst wydajnośc a te 50 punktów w 3dmarku to mi lata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Także jeżeli jest ktoś na tyle popiepszony żeby 'walczyć o każdy punkt' to niech włączy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Ale ciekawostka: na epoxie 8rda+ włączenie fastwritów w biosie obniza wynik w 3dmarku o około 200 punktów na kartach nvidii (przynajmniej ti4200) - sprawdzone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 i może powodować zawieszki kompa. zrobili tę funkcję ale jeśliby była przydatna to by była włączona domyślnie, szczególnie na łytach z AGPx8, które nie obsługująstarych kart grafiki. ja olałem to, szkoda ryzykować stabilności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 płyty z agp 8x obsługują stare karty grafiki z agp 4x, a nie obsługują kart z agp 2x i 1x. Chodzi tu o zasilanie - w specyfikacji standardu agp 2.0 (4x) obniżyli napięcie zasilające karty graficznej (do chyba 1.5V) ale zachowali zgodnosć z kartami w specyfikacji 1x i 2x (agp 1.0 - 3.3V chyba). Agp8x (3.0) nie wspiera kart ze specyfikacji agp 1.0. Zastosowanie takiej prądożernej karty spowodowałoby przeciążenie slotu agp płyty głównej, co mogłoby doprowadzić w skrajnych przypadkach do spalenia się portu AGP. btw. a fastwrite'y i tak trzeba włączyć jak sie da... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 wiem o tych agp x8 itp sam to pisałem kilka razy ludziom, którzy pytali czy odpalą stara grafę na nforce2 ... chodzimi o to, że w manualach do płyt jest napisane, że fast writes jest standardowo wyłaczone bo starsze grafy mogą się zawieszać a nowe obsługują. więc jeśli jest płyta z agp x8 to obsługuje karty x8 i x4 więc raczej nowe, czyli mogące wspólpracować przy fast writes. więc jesliby byłaby to użyteczna funkcja to by była standardowo właczona na nowych płytach. that's the way i think. ale przyrost mocy marny, praktycznie zerowy, więc szkoda ryzykować obniżenie stabilności jak się ma grafa z prockiem kłócić któro pierwsze do ramu coś wrzuci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 ja mam płyte z AGP 4x i jest to matsonic na sis730... mówice ze nie warto sobie zawracać głowy?? kurde:( a już myslałem ze to odpowiedz na moj sałby wynik w 3dmarku... 5100pkt.... lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Van Zan Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 A umnie po włączeniu tej opcki biosie wynik w 3dmarku spadł o 250 punktów, wiec se darowałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 taka opcja, która miała coś dać ale nie wyszło ... tak jak złącza CNR i AMR. a używa ktoś AGP driving value ? ja miałem auto, teraz nawet chyba nie mam takiej opcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 taka opcja, która miała coś dać ale nie wyszło ... tak jak złącza CNR i AMR. a używa ktoś AGP driving value ? ja miałem auto, teraz nawet chyba nie mam takiej opcji. ja tto używam, większa siła sygnału = lepsze @@ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...