hidden22 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam ostatnio uruchamiam sobie komputer, windows uruchamia się normalnie, jest ładny napis "Zapraszamy" po czym pojawia się napis: - "trwa przygotowywanie pulpitu" I pojawia się pulpit bez tapety większość ikon z pulpitu poprostu zniknęła, czcionki są mało czytelne(czyli wyłączona opcja ClearType) skórki folderów i innych okien są zmienione. Tak wygląda system zaraz po uruchomieniu. kiedy przesuwam jakieś okno(np: folder)to folder nie przesuwa się razem z kursorem lecz z kursorem przesuwa się ramka, a kiedy "puszczę" ta ramke to dopiero wtedy folder zmienia pozycje na pulpicie: Kiedy z ustawieniach wszystko udało mi się doprowadzić do ładu(włączenie ClearType, ustawienie domyślnych kompozycji itp...) po ponownym uruchomieniu komputera wszystko się cofa do popszedniego stanu tylko tapeta się nie zmienia, ale domyślna kompozycja zmienia się na Niezapisaną kompozycję. System nie zapisuje ustawień. Wyskakiwał też komunikat o błędzie sterownika "Tages Protection" Dokładnie to: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2256549.html Ale z tym sobie poradziłem i komunikat już nie wyskakiwał. Myślałem że to jest problem lecz bo wgraniu sterownika jest nadal to samo, z wyjątkiem że komunikat to błędzie sterownika nie wyskakiwał. Aktualizacji żadnych nie instalowałem, po prostu wyłączyłem kompa wieczorem jednego dnia, a następnego dnia widzę że coś się popie*szyło. Wie ktoś o co może być przyczyną tych problemów? Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez hidden22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...