PatD17th Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam. Mam następujące pytanie w sprawie modyfikacji komputera stacjonarnego. Co można zrobić aby na moim "sprzęcie" gry takie jak np. "COD:GHOST; BATTLEFIELD4; GUILDWARS2; ARMA3" itd."Chodziły" na wysokich ustawieniach graficznych bez najmniejszego problemu, oczywiście pomijając takie aspekty jak "synchronizacja pionowa; wygładzanie krawędzi" (Bo i tak to ciężko zauważyć gołym okiem). Proszę was, o wszystkie rozwiązania modyfikacji mojego sprzętu, od tych najtańszych po te najdroższe. (Bardziej ta pierwsza wersja). Specyfikacja PC: procesor - AMD Phenom II X4 3.4 GHz karta graficzna - NVIDIA GeForce GTX560 1GB zasilacz - CORSAIR "VX450" 450W dysk 1 © - Crucial M500 CT120M500SSD1 (2.5", 120GB, SATA/600) dysk 2 (D) - Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB ram - Kingston HyperX 8GB DDR3 Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez PatD17th Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Jak chcesz by ww. gry chodziły na detalach high płynnie to tylko zmiana platformy wchodzi w grę . Choć CoD : Ghost po zaplikowaniu fixa na ram powinien u ciebie chodzić w miarę płynnie . I5 4440 + R9 270X + 8 GB ramu , do tego odpowiednia płyta - ~ 2 000 zł . Więcej kasy potrzeba ( głównie na kartę ) jak chcesz grać w detalach Ultra . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatD17th Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Jak chcesz by ww. gry chodziły na detalach high płynnie to tylko zmiana platformy wchodzi w grę . Choć CoD : Ghost po zaplikowaniu fixa na ram powinien u ciebie chodzić w miarę płynnie . I5 4440 + R9 270X + 8 GB ramu , do tego odpowiednia płyta - ~ 2 000 zł . Więcej kasy potrzeba ( głównie na kartę ) jak chcesz grać w detalach Ultra . 8 GB RAMU już mam to jest Kingston 8GB HyperX, kupie płytę główną i procesor. Może wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...