Mikis1995 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Witam. Wyłącza mi się komputer i już naprawdę nie mam pojęcia co to może byc więc chcę się upewnic, może ktoś z Was ma taką kartę. Otóż miałem tego radeona z nieoryginalnym wentylatorkiem, ktory chodzil jako tako cicho, ale ciagle na max obrotach. Niedawno stwierdziłem, że trzeba wymienic pastę termoizolacyjną, a przy okazji znalazłem oryginalny wiatraczek, więc go zamontowałem. Teraz karta ma 55-60 stopni normalnie i 70 w stresie, ale też jest tak ustawiona, że ze wzrostem temperatury wiatrak przyśpiesza. Moje pytanie: Czy to jest za wysoka temperatura i przez to może mi się wyłączac? Zasilacz dobrej marki, 700W Czujników Shutdown dla GPU nie ma Komp wyłączał się zarazem na starym radiatorze jak i na nowym. Ponadto często wyłącza się zanim pulpit wyskoczy. Luzów na karcie brak, radiator też siedzi sztywno. Co robic!? Dzięki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zdejmij tą plastikową osłonę , zdemontuj ten wentylator turbinę i w jego miejsce zamontuj nowy wentylator - nie wiem jak tam wejdzie , sam sprawdź - możliwe że wejdzie wentylator 80 mm lub 92 mm . Ew. za 45 zł kup takie chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikis1995 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Ale ja mam ten stary wiatraczek tylko stwierdziłem że oryginalne powinno być lepsze. Tylko czy warto mi teraz zakładać te stare chlodzenie? Skoro komp wcześniej i tak się wylaczal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Niedawno stwierdziłem, że trzeba wymienic pastę termoizolacyjną, a przy okazji znalazłem oryginalny wiatraczek, więc go zamontowałem.o0 Chyba termoprzewodzącą :D Testowo podepnij do płyty głównej jakiś wentylator, ustaw w BIOSie na maksymalne obroty i chłódź tym kartę. Będziesz wtedy przynajmniej wiedział czy to problem związany z temperaturą karty czy coś innego. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...