gmrozu Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Cześć. Potrzebuję złożyć komputer który będzie leżał na biurku - na nim stał monitor. Wnętrzności to Core i5 4670, cooler boxowy, 16GB ramu (dual), dysk SSD, napęd DVD, zasilacz. Bez zewnętrznej karty graficznej. Płyty nie dobierałem, gdyż uzależniam jej wielkość od wielkości obudowy ale raczej nic hiper ekstra. Zna ktoś coś ciekawego i w miarę dobrej cenie? Ceny na popularnym portalu porównawczym (ok 700 zł) mnie poraziły a i producenci dla mnie nieznani. Widziałem jeszcze obudowy typu Cube (np Fractal Desing) ale są one za wysokie. Budżet najlepiej ok 200-300 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Widzę że źle szukałeś ( albo nie szukałeś wcale ) . 5 sekund na skąpcu i masz całą paletę tego typu bud - dokładnie 18 sztuk . Z tych sensowniejszych bud jest Antec ISK 600 za 249 zł choć jego nieco wysoki i obsługujący i mini ITX . Za trochę ponad 300 zł są modele ISK 300 i 310 - również Mini ITX ale z wyglądu mają normalną wysokość , oba mają wbudowany zasilacz o mocy 150 W . Ew. Thermaltake Armor A30 - wyższa jak Antec ISK 600 , 26 cm wysokości ( ISK 600 ma niecałe 20 cm wysokości ) . Plusem A30 jest obsługa płyt mATX . Do tego z 50 modeli obudów tego typu na morele - Chieftec , Silverstone , Akasa , Lianli itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...