sebasw Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 mam radka 9500PRO FIC ale strasznie glosny ten witraka na nim jak sprawic by byl cichszy ? zdjac oslonke i tyle ? a ktos z Was mial chlodzenie pasywne ZALMAN ??? czy to czasem nie chlodzi slabiej niz standardowe chlodzenie z wentylatorkiem ?| ktory ZALMAN pasuje do R9500pro ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Nie mam rdeona, ani zalmana, ale skoro stosuje się ten wentylator do Radeona 9700pro, to tym bardziej starczy do 9500pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Nie mam rdeona, ani zalmana, ale skoro stosuje się ten wentylator do Radeona 9700pro, to tym bardziej starczy do 9500pro. ale ktory ? ten standardowy na 9500pro jest taki sam jak na 9700pro ? czy piszesz o ZALMANie ? montowac ZALMANa ? ma to sens ? bedzie dobrze chliodzic ? lepiej niz standardowy wiatrak plus radiator ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Jak już bierzesz tego Zalmana (ZM-80AHP) to polecam do tego wentyla na ramieniu Zalmana FB123 35zł montujesz obok puszczasz wentyl 90mm na 7V i jest kompletnie niesłyszalny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Miałem na myśli np. zlmana ZM 80A-HP, powinien wystarczyć, zawsze możesz skierowaś na niego, jakiś cichy wentylatorek puszczony na 5V, będzie praktycznie bezgłośne, a wtedy to już musi wystarczyć. Nlestety, za cisze trzeba płacić :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Jak już bierzesz tego Zalmana (ZM-80AHP) to polecam do tego wentyla na ramieniu Zalmana FB123 35zł montujesz obok puszczasz wentyl 90mm na 7V i jest kompletnie niesłyszalny. mozesz podac jakies linki, do sprzetu tego, do ZALMANA i tego wentylatora co mi polecasz ? gdzies gdzie kupic od razu, bezproblemowo. Czy ten wiatrak jest konieczny ? czy radiator + wiatrak o ktorym piszesz zapewnia mi DUZO lepsze chlodzenie od standardowego ? czy tez bedzie to samo ? czy bedzie mozna bardziej krecic karte ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Duzo lepsze? Trudno powiedziec. Ale NAPEWNO cichsze a w zasadzie bezglosne. Jade na Zalmanie od kilku miesiecy i nie ma z nim zadnych problemow. Dodatkowe wiatraki jakie proponuje kolega sobie odpuscilem bo nie po to zakladalem pasywne chlodzenie zeby je chlodzic dodatkowymi wiatrakami. Karte mam GF4 Ti 4200 a wiec zblizona do tej ktora ty wymieniasz i jest podkrecona. Na pewno nie tak jak dalo by sie ja wykrecic na innych rodzajach chodzenia ale ja nie narzekam. Oczywiscie jak zamontujesz sobie jakis dodatkowy nawiew to bedzie bardziej podkrecalna. Podstawowe dane znajdziesz tutaj: http://www.zalman.co.kr/english/product/zm80a-hp.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Oto link do tego wentyla: http://www.zalman.co.kr/english/product/fb123.htm Taki Zalman z wiatrakiem jest duuuuużo lepszy od standartowego chłodzenia Zdecydowanie będzie można bardziej kręcić. Wiatrak nie jest konieczny ale zbija ładne pare stopni. Tu możesz kupić tego zalmana: www.pccooler.com.pl Albo tu: www.4max.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 a Radek FICa 9500pro ma czujnik temp ? jak sparwdzac ile ma st. C moja grafa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 mam radka 9500PRO FIC ale strasznie glosny ten witraka na nim jak sprawic by byl cichszy ? zdjac oslonke i tyle ? a ktos z Was mial chlodzenie pasywne ZALMAN ??? czy to czasem nie chlodzi slabiej niz standardowe chlodzenie z wentylatorkiem ?| ktory ZALMAN pasuje do R9500pro ? Ja mam zalmana - pasywny duzy na 4Ti nie wiem czy chlodzi lepiej czy gorzej :) ale wg mnie jest ok karta jest tak samo przetaktowana jak wczesniej i zadnych problemow nie mam. Ten zalman pasuje do R9500pro, Sapphire montuje go na limitowanej serii 9700 PRO - ma jedna zajebista zalete: nie wydaje z siebie zadnego dzwieku !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 a jeszcze jedno, mozna zdjac oslonke z wiatraka na Radeon 9500PRO, podobno jest ciszej , prawda to ? nie starce przez to gwarancji ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 a jeszcze jedno, mozna zdjac oslonke z wiatraka na Radeon 9500PRO, podobno jest ciszej , prawda to ? nie starce przez to gwarancji ? jeśli sciągniesz tak żeby dało się ją spowrotem założyć to nie stracisz gwarancji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 sebasw: w ficu odkrecasz oslonke razem z wiatraczkiem, pozniej przykrecasz juz bez oslonki. prawe mowiac niewiele to daje, niestety. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 oki, dzieki ! moze wykosztuje sie na zalmana... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Jak w podpisie.Dzialaly na nim juz dwa r9500pro krecone oraz r9100 rowniez krecony.Wszystko spox.Oczywiscie bez zadnych wiatrakow kierowanych na Zalmana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 a moze masz do sprzedania takie Zalmana 80A? by pasowal do r9500pro ? tylko w dobrym stanie ! :) co ? aha,. pytanko kolejne, czy r9500pro ma jakis czujnik swojej temp. ? jak sprawdzac ile ma st. C ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 a moze masz do sprzedania takie Zalmana 80A? by pasowal do r9500pro ? tylko w dobrym stanie ! :) co ? aha,. pytanko kolejne, czy r9500pro ma jakis czujnik swojej temp. ? jak sprawdzac ile ma st. C ? Nie mam.Nigdy nie sprawdzalem.Jak dziala to mi sie nie chce bawic.Zreszta nie mam czasu.Druga wojna swiatowa,Rommel in Africa trwa !!! (PG2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Ja ci polecam tego zalmana dostaniesz go na www.cooling.pl jest pasywny (bezglosny) i stosuje Heat-Pipe wiec chlodzi niezle. Odstraszac moze w zasadzie tylko cena bo ponad 100 zł:) Ale na 100 % pasuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 ale 100 zl to kupa kasy :((( nie ma ktos uzywanego sprzedac ? pasuuje na 100% ? ktory model dokladnie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 aha ! a czy napewno spasuje mi ten radiator na plycie ? czy nie bedzie cos blokowalo ? mam asus p4pe. kupie i nie wejdzie i [gluteus maximus]... czy napewno spasi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Wiem ze kupa kasy ale chlodzenie jest GIT!!! Chodzi na kazym radeoni (oprocz bodajze 7500) wiec nie ma obaw. Wiem ze to duzo, ale warto! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Wazne tylko zebys kupil wersje ZM80A-HP a nie ZM80 (bez literki A) bo ta nowa ma wieksza powierzchnie chlodzaca i lepsze ulokowanie elementow. Na stronie Zalmana : http://www.zalman.co.kr/usa/product/zm80a-hp.htm masz pokazane jaka powinna byc odleglosc od slotow pamieci, rozstaw dziurek wokol chipsetu itp. Jesli masz wtyczke zasilania MB bezposrednio nad AGP to nie ma szans na Zalmana no i pamietaj tez ze Zalman zajmuje jeden dolny PCI. Poza tym jest naprawde super - jakos wykonania i niezla zabawa przy montazu :) - pierwszy raz czytalem instrukcje do montowania radiatora. Aha - i troche sobie wazy - ok 400g wiec lepiej nie wozic kompa z karta graf w slocie bo moze sie zrobic kuku :P PS. najlepiej przezd zakupem sprawdz jesli jest taka mozliwosc czy cos nie bedzie chaczylo bo roznie moze z tym byc. Na pewno na sprzecie jak w podpisie sie udalo :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 ale 100 zl to kupa kasy :((( nie ma ktos uzywanego sprzedac ? pasuuje na 100% ? ktory model dokladnie ? Ech... nikt ci nie sprzeda takiego cacka. Ja za swojego sałem 140 zł + 20 zł za przesyłkę i nie żałuję ani złotówki wydanej na niego. kupiłem w 4maxcool Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek1234 Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Mam herculesa 9500Pro - da sie jakos sprawdzic jakims programem temperature tej karty ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...